• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    HUMMAN
    HUMMAN --- ---
    RAINBOF: očividné po rozboru piliny nejsou, vlhkost zaschlá, zloméný drátky taky ne. šloby na s nějakým přístroji připojit a ověřit samotnou dotykovku bez tabletu?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HUMMAN: vlhkost, železný piliny, zlomeny flex...
    HUMMAN
    HUMMAN --- ---
    netušil by někdo na co může odejít dotykový senzor na tabletu kindle fire mechanicky nepoškozený ips display s gorilla glass
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: jestli fungujou omezení tak ne....
    lithium se nabíjí snadno, stačí napěťovej zdroj s proudovym omezenim (čti prostě moc slabej na to aby to mohl zničit), nevýhodou je pomalejší nabíjení než obráceně (proudovej zdroj s napěťovym omezenim)...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: takhle nabijis litium? v tom případě hádám ze brzy zazijes explozivní zazitek
    OMI
    OMI --- ---
    Zatím sjem dělal packy po 2, 3 a 4 článcích.
    2 pro vrtačku, 3 pro 12tiV spotřebiče, jako třeba zesilovač a 4 pro airsoft-flintu.
    Používám MOLEX jako nabíjecí konektor a napojím to vždycky na lištu, na který potom krokosvorkama nabíjím články po jednom základní chytrou nabíječkou: až to zezelená, přehodím na další článek.
    Já myslím, že dobrý, ne?
    Ale víc jich jednotlivě na MOLEX nedostanu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: no a jak to nabíjíš ?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: akorát bez hlídací elektroniky je musíš docela rychle sešrovat...nebo to hlídáš růčo? :D

MIKROM: hele vrtačka levnější než akupack je i u kvalitních výrobců, je to prostě daný tim že ve vrtačce nic tak drahýho neni...přitom vrtačka s utáhlym omezovačem momentu nemá problém sundat dospělýho člověka za štaflí :P
    OMI
    OMI --- ---
    no, pájím si litiáky doma na packy už dlouho, já to risknu.
    A ano, NiCd už "repasuju" taky do lithia, ono je to i lehčí a pohoodlnější -- než NiCd baterypack, místo něj dva Li-články...?
    Jasně, můžu si to koupit za prachy, ale zatím se mi doma nahromadilo docela dost článků, pro který hledám využití a jeslit to vydrží půlrok, stačí mi to.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    AKA_THE_A: takze spotrebni klasika stejne jako ze se mi vyplati koupit novou tiskarnu nez novy naplne do ni :/ nejsem kdovijakej ekolog, doma se vzdy tridilo na spalitelny/nespalitelny, ale tenhle trend je cim dal horsi

jinak delam s tim tak, ze prijdu na to, ze musim udelat dve diry cca 20x30mm do 1,5 plechu (eurozasuvka) vezmu akunu a je vybita. dam do ni druhou baterku a ta je taky vybita. dam baterku do nabijecky a jdu na cigaro. kdyz se vratim prehodim baterky v nabijecce a jdu tu diru odvrtat trojkou vrtakem, vychazi to tak, ze kdyz uz tu vrtacku neudrzim bolesti v ruce tak se akorat vybije. odpocinu si pri prehozeni baterek :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    AKA_THE_A: no odvrtaval jsem dvě díry a ruka mi upadla :-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MIKROM: hele nová samotná vrtačka pro lithiovej pakl je často levnější než ten pakl samotnej :P
    V případě značek jako Makita je samotný nářadí to nejlevnější v tý sadě, většinu ceny drží pakly a nabíječka ;-)
    Hodně záleží na napětí, víc voltíků = víc članků, který stojej víc peněz...

btw 18V niklovej pakl musí bejt strašný závaží, jak s tim děláte? :D
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    AKA_THE_A: no ja jsem ani nekoukal, kolik stoji nova baterka, ale mam pocit ze ta vrtacka stala tak trojku, je to nejaka shitka tak jsem mel predstavu, ze by sla zrepasovat celkem levne.. to je jedno treba si prosadime novou vrtacku
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    QNEDLEEQ: malej podnik, to se nedá tak snadno vytunelovat :P

MIKROM: nevim kde žiješ, ale pořádný články pro velkej odběr levný nikdy nebyly...jestli s tim vyděláváte prachy, ta investice se vyplatí... (btw novej pakl pro naši Makitu stojí kolem 2,5kkč :P)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to nevim se jich zeptej. nicmene baterky od nich vydrzej denni praci.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    kdyz jsme u toho na kolik to tak muze vyjit?.. v praci mame akunu s dvema baterkama ale na obe se nabije tak za 5 minut a vybije za stejne dlouhou dobu. rikal jsem si, ze bych to repasnul sam (ha ha ha), ale je tam 15 NiCd burtiku a na gmku stoji jeden kolem 100kc..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QNEDLEEQ: jistě existujou. typicky se tam posílaj batery packy do aku vrtaček makita apod na repsa.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    pak taky bateria slaný to dela
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    AKA_THE_A: určitě avacom, ale tuším že i ges nebo gm dělá repas
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: jsou český firmy (hledej) který z článků sestaví pakl na přání, pokud používáš nějaký běžný články tak ti i vyberou nejpodobnější (důležitý pokud chceš aby to vydrželo)...
    RAINBOF: zapomněl si dodat možnost ohňostroje, přímo pájet akumulátor s lithiovou chemií je poněkud...odvážný... :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: kup si ji z Číny a neblbni baterka se boduje a pokud to neumíš tak se ti:
    a. nevejde do krytu
    b. časem rozpadne
    c. baterce snížíš životnost vysokou teplotou při pájení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam