• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    PRDELOID: 2.5 IDE bych urcite nasel...mam pocit, ze sem videl nejakou 80gb dokonce
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    PRDELOID: jestli o něm neví ani BIOS, opravit nepůjde, za (dost nekřesťanský) prachy můžou specializovaný firmy dostat ven data...

Jak velkej sháníš? (nějakej šrot možná mám, ale nevim, musim se podívat)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Dobrý den, Při formátování disku mi klekl notebook a disk je od té doby nefunkční. Jedná se o 2,5 rozhraní IDE (PATA) V rámečku ani při napojení kabelem teď disk není pro počítače vůbec viditelný. Nepřečte ho bios. Do disku však jde energie a "hrabe". Byl by tu někdo, kdo by ho chytrými ajťáckými programy dokázal opravit? (kdyby to byl moderní sata disk, tak na to dlabu, ale jelikož se ty IDE už nevyráběj a v bazarech jsou neskutečně drahý... potřebuju zkrátka rozchodit jeden starší ntb)

Nebo kdyby se někomu doma válel nějaký starý IDE disk a chtěl by ho vyměnit za naturálie?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    za odvoz kopírka
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    za odvoz funkcni P4 s WXP
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Disky udany
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: tak když nabíječkou k tomu určenou nabíjím jeden článek po druhým, tipnul bych si, že bezpečnějc to už nejde.
    Zkoušel jsem je nabíjet v řadě, ale vzhledem k tomu, že je beru už na dojetí, dost často se stávalo, že se to začalo hřát a ano, pak by to byly explosivní zážitky.
    A neboj, neberu to na lehkou váhu, vyhořela nám v práci nabijárna od jednoho vybuclýho litiáku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HUMMAN: vlhkost? tak konektor či flex.
    HUMMAN
    HUMMAN --- ---
    RAINBOF: očividné po rozboru piliny nejsou, vlhkost zaschlá, zloméný drátky taky ne. šloby na s nějakým přístroji připojit a ověřit samotnou dotykovku bez tabletu?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HUMMAN: vlhkost, železný piliny, zlomeny flex...
    HUMMAN
    HUMMAN --- ---
    netušil by někdo na co může odejít dotykový senzor na tabletu kindle fire mechanicky nepoškozený ips display s gorilla glass
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: jestli fungujou omezení tak ne....
    lithium se nabíjí snadno, stačí napěťovej zdroj s proudovym omezenim (čti prostě moc slabej na to aby to mohl zničit), nevýhodou je pomalejší nabíjení než obráceně (proudovej zdroj s napěťovym omezenim)...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: takhle nabijis litium? v tom případě hádám ze brzy zazijes explozivní zazitek
    OMI
    OMI --- ---
    Zatím sjem dělal packy po 2, 3 a 4 článcích.
    2 pro vrtačku, 3 pro 12tiV spotřebiče, jako třeba zesilovač a 4 pro airsoft-flintu.
    Používám MOLEX jako nabíjecí konektor a napojím to vždycky na lištu, na který potom krokosvorkama nabíjím články po jednom základní chytrou nabíječkou: až to zezelená, přehodím na další článek.
    Já myslím, že dobrý, ne?
    Ale víc jich jednotlivě na MOLEX nedostanu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: no a jak to nabíjíš ?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: akorát bez hlídací elektroniky je musíš docela rychle sešrovat...nebo to hlídáš růčo? :D

MIKROM: hele vrtačka levnější než akupack je i u kvalitních výrobců, je to prostě daný tim že ve vrtačce nic tak drahýho neni...přitom vrtačka s utáhlym omezovačem momentu nemá problém sundat dospělýho člověka za štaflí :P
    OMI
    OMI --- ---
    no, pájím si litiáky doma na packy už dlouho, já to risknu.
    A ano, NiCd už "repasuju" taky do lithia, ono je to i lehčí a pohoodlnější -- než NiCd baterypack, místo něj dva Li-články...?
    Jasně, můžu si to koupit za prachy, ale zatím se mi doma nahromadilo docela dost článků, pro který hledám využití a jeslit to vydrží půlrok, stačí mi to.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    AKA_THE_A: takze spotrebni klasika stejne jako ze se mi vyplati koupit novou tiskarnu nez novy naplne do ni :/ nejsem kdovijakej ekolog, doma se vzdy tridilo na spalitelny/nespalitelny, ale tenhle trend je cim dal horsi

jinak delam s tim tak, ze prijdu na to, ze musim udelat dve diry cca 20x30mm do 1,5 plechu (eurozasuvka) vezmu akunu a je vybita. dam do ni druhou baterku a ta je taky vybita. dam baterku do nabijecky a jdu na cigaro. kdyz se vratim prehodim baterky v nabijecce a jdu tu diru odvrtat trojkou vrtakem, vychazi to tak, ze kdyz uz tu vrtacku neudrzim bolesti v ruce tak se akorat vybije. odpocinu si pri prehozeni baterek :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    AKA_THE_A: no odvrtaval jsem dvě díry a ruka mi upadla :-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MIKROM: hele nová samotná vrtačka pro lithiovej pakl je často levnější než ten pakl samotnej :P
    V případě značek jako Makita je samotný nářadí to nejlevnější v tý sadě, většinu ceny drží pakly a nabíječka ;-)
    Hodně záleží na napětí, víc voltíků = víc članků, který stojej víc peněz...

btw 18V niklovej pakl musí bejt strašný závaží, jak s tim děláte? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam