• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    asi se nikomu neválí základní deska od ntb FS Amilo Pro V8010D? :)
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    mam jedny nakašu ale posilat se mi to necce a sem ze zlina jakoby :D
    XARGH
    XARGH --- ---
    ahoj, nemate prosim nekdo rozbity Koss Pro Porta? v tech mych mi odesel jeden repracek
    OMI
    OMI --- ---
    Je to obražofka TV Samsung model LE32A557P2F, na které je napsaáno "disp. občas čáry, poklep"
    Z další elektronikdy je tam jenom repráček.
    OMI
    OMI --- ---
    omylem jsem vzal zbytek nějaké LCD televize, tak kdyby se to někomu hodilo...
    https://www.facebook.com/...et/?set=a.930352043687575.1073741881.100001383649115&type=1&l=be4f5deded
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BREBER: To si asi pletes s magnetickou paskou: jeste jsem nevidel pevny disk se zvlast hlavickama pro cteni a zvlast pro zapis.
    BREBER
    BREBER --- ---
    OMI: pokud si dobře pamatuju a nezmenila se technologie, tak čtecí hlava a zapisovaci byla zvlašt...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: 1) internet řiká že problém může bejt (proč už nikdo nerozvádí...)
    2) "data lifeguard"
    OMI
    OMI --- ---
    btw -- míval jsemkdysi přímo od WD LowLevellFormat prográmek, ael někam jsem ho za ta leta ztratil, chtěl bch to takhle zformátovat od nuly...
    1) mám to udělat? Není na těhlech discích už nějaký problem s LowLevellFormatem?
    2) co mám hledat za program, nevíš?
    OMI
    OMI --- ---
    to ne, na to jediný jsem dost ostružinatej.
    Každá jednotlivá hlava ale přeci má nastarosti jak čtení, tak zápis.
    to by přeci nemohlo dělat, žeby mechanickou poruchou byl vyřazen zápis, ne?
    Není pod WIN nějaký "příkaz", který zamkne HDD na externím USB připojení?
    Žeby se zamkl... třeba jako když si ho zamkne scandisk.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: těžko říct...kdybys nabořil jen souborovej systém, nešlo by z něj číst a po formátu by šlapal jak hodinky... nedostal spíš ránu za běhu či tak něco?
    OMI
    OMI --- ---
    to by ale "natikávalo", ne?
    Mohlo by to mít něco společného s tím, že se z toho dá jenom číst, ale ne zapsat?
    Já s tím dělal dost psí kusy, mohl jsem rozesrat NTFS ustavičným odpojováním zapochodu )u toho jednoho -- blblo mi napájení na externím připojení).
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: WD Green hodně trpěly na "uparkování-se k smrti", novější by tohle měly mít omezený, příp. se to dá řešit úpravou firmwaru...
    Jinak Green má proti Red řadě výrobcem stanovenej poloviční load cycle count (a ani nemá nějak výrazně menší spotřebu :P), jsou prostě ty nejlevnější...
    OMI
    OMI --- ---
    Jeden jsem vyndal zdechlej z herního počítače, odešly u něj větráčky, tak se přehřál.
    Druhý mi prostě jenom tak vypověděl službu.
    Oba chvílemi fungují pro čtení, ael ne pro zápis, to hned zmizí ze systemu a znovu se přihlásí.
    Je to náhoda, nebo je to nějaká výjimečně nespolehlivá edice?
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    PRDELOID: něco bych měl, večer můžu specifikovat
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    PRDELOID: 2.5 IDE bych urcite nasel...mam pocit, ze sem videl nejakou 80gb dokonce
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    PRDELOID: jestli o něm neví ani BIOS, opravit nepůjde, za (dost nekřesťanský) prachy můžou specializovaný firmy dostat ven data...

Jak velkej sháníš? (nějakej šrot možná mám, ale nevim, musim se podívat)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Dobrý den, Při formátování disku mi klekl notebook a disk je od té doby nefunkční. Jedná se o 2,5 rozhraní IDE (PATA) V rámečku ani při napojení kabelem teď disk není pro počítače vůbec viditelný. Nepřečte ho bios. Do disku však jde energie a "hrabe". Byl by tu někdo, kdo by ho chytrými ajťáckými programy dokázal opravit? (kdyby to byl moderní sata disk, tak na to dlabu, ale jelikož se ty IDE už nevyráběj a v bazarech jsou neskutečně drahý... potřebuju zkrátka rozchodit jeden starší ntb)

Nebo kdyby se někomu doma válel nějaký starý IDE disk a chtěl by ho vyměnit za naturálie?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    za odvoz kopírka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam