• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BUGER: špatný kontakt desky a konektoru hlavicek.
    BUGER
    BUGER --- ---
    kdyz uz se tu resi disky, hlavy atd... resil sem cca pred rokem toto:

http://www.dread.cz/web/hdd-wd7500aaks

zdalo se, ze vycisteni desky od rozblemcanyho molitanu pomohlo, ale ted se problem opakuje, zatim sem teda nemel cas disk nova rozdelat, ale spis mi jde o to, jestli predchozi oprava nebyla jenom nahoda, ze to zacalo fungovat...

moc si totiz nedokazu predstavit, co by se muselo v tom disku odehrat, aby cetl normalne a zapisoval 1.5MB/s bez chyb...

nejake napady?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: vzhledem k tomu ze jsou nad sebou a hlava je pod uhlem tak je to mozny tak ze "nedosahne"
    LEPTICK
    LEPTICK --- ---
    diikec..shanel sem spise bazar ale aj totok je také cajk .-)
    JAKES
    JAKES --- ---
    LEPTICK: pan Google :
    Ventilátor větráček chladič chlazení pro notebook laptop MSI MS-6837D
    http://www.terahertz.cz/...entilator-vetracek-chladic-chlazeni-pro-notebook-laptop-msi-ms-6837d.html
    LEPTICK
    LEPTICK --- ---
    Caoo pratele..prosim vas shanim vetrak na notebook msi model 6837D ..kdyby jste nekdo nahodou mel ci radu kde by se dal sehnat byl bych vam moc moc vdecnej..predem dik za odpoved
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BREBER: Jo tak. No, to je ale dost nepravděpodobnej typ poruchy - byť teoreticky pochopitelně možnej :)
    BREBER
    BREBER --- ---
    PISKVOR: bylo to odpověď na to, že:

"Každá jednotlivá hlava ale přeci má nastarosti jak čtení, tak zápis.
    to by přeci nemohlo dělat, žeby mechanickou poruchou byl vyřazen zápis, ne?"

což by samozřejmě mohlo, protože hlavy jsou dvě - čtecí a zapisovací - sice v jednom mini "čtverečku" na konci ramínka, ale každá má svůj přívod zvlášť, kterým je připojena na řídící elektroniku disku...neplatí tedy, že by hlava byla jedna a střídal se zápis a čtení po stejném HW... :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BREBER: Hlava je pro kazdou plotnu jedna, ze je na ni cteci a zapisovaci cast je zcela irelevantni, fyzicky jsou vedle sebe (konecne to je vyobrazeny i na tom schematu, ktery sam linkujes).
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    asi se nikomu neválí základní deska od ntb FS Amilo Pro V8010D? :)
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    mam jedny nakašu ale posilat se mi to necce a sem ze zlina jakoby :D
    XARGH
    XARGH --- ---
    ahoj, nemate prosim nekdo rozbity Koss Pro Porta? v tech mych mi odesel jeden repracek
    OMI
    OMI --- ---
    Je to obražofka TV Samsung model LE32A557P2F, na které je napsaáno "disp. občas čáry, poklep"
    Z další elektronikdy je tam jenom repráček.
    OMI
    OMI --- ---
    omylem jsem vzal zbytek nějaké LCD televize, tak kdyby se to někomu hodilo...
    https://www.facebook.com/...et/?set=a.930352043687575.1073741881.100001383649115&type=1&l=be4f5deded
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BREBER: To si asi pletes s magnetickou paskou: jeste jsem nevidel pevny disk se zvlast hlavickama pro cteni a zvlast pro zapis.
    BREBER
    BREBER --- ---
    OMI: pokud si dobře pamatuju a nezmenila se technologie, tak čtecí hlava a zapisovaci byla zvlašt...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: 1) internet řiká že problém může bejt (proč už nikdo nerozvádí...)
    2) "data lifeguard"
    OMI
    OMI --- ---
    btw -- míval jsemkdysi přímo od WD LowLevellFormat prográmek, ael někam jsem ho za ta leta ztratil, chtěl bch to takhle zformátovat od nuly...
    1) mám to udělat? Není na těhlech discích už nějaký problem s LowLevellFormatem?
    2) co mám hledat za program, nevíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam