• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOYAGER76: výpis paměti, dělá ho při každý modrý smrti
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    QNEDLEEQ: win 7 pro SP1

QNEDLEEQ: nekoukal - vubec netusim, co to je... muzes mi to priblizit? diky
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    VOYAGER76: zksu to jen s jednim modulem RAM, kdyz BSOD, tak jen s druhy, kdyz BSOD znova, tak uz fakt nevim .... klidne to muze bejt nejaka picovina na desce (jako treba ze na normal case predni audio kablik zapojeny do desky znemozni instalaci win7/8) .....
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    Takze verdikt - ted jsem zkousel na tom ThinkPadu nainstalovat W7 s 2x 2 GB 1333 MHz RAM, ktere jsem nechal pres noc projet 4x bez erroru... Harddisk byl testovany asi před mesícem jak povrch, tak S.M.A.R.T. tak kompletni self-test... Pri prvnim restartu opet modra smrt... Napada vas jeste neco?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: to jsou ty hovna z zivota ajtakova :) mel jsem ted podobnej fuckup
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    RAINBOF: taky jsem se setkal s tím, že se 1GB ramka hlásila jako bezchybná 512mb. na memtestu hodiny bez chyby, ale instalace os s bsod. co jsem se natrápil než jsem si toho všiml
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: nebo pres dve
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    MIKROM: ok
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    VOYAGER76: hodina je málo, nechat třeba přes noc
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    AKA_THE_A: vcera jsem delal test z Memtestem z toho UBCD a nechal jsem to pres hodinu... A nic...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOYAGER76: a kolikrát si ho nechal projet? Někdy se vady začnou projevovat až po 2-3 projetí, kdy se všechno pěkně prohřeje ;-)
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    AKA_THE_A: no, protoze v tom kompu nic jineho, nez deska prakticky neni... memtest jsem ted delal z memstestu z HiRens 9.2, kterybyl na DDR1 a pamet zadnej error nehodila... ted stahuju to ultimate boot cd a zkusim to jeste s novejsim softem...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOYAGER76: řadič pamětí je integrovanej v CPU... kde přesně bereš jistotu že vyměněnej kus netrpí stejnym problémem? :P

jinak samozřejmě Memtest...
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    VOYAGER76: taky bych to videl na RAMky ... my sme v praci pouzivali na vsechno testovani tohle: http://www.ultimatebootcd.com/
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    VOYAGER76: memtest jsi zkousel?
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    ahoj, mam dalsi zapeklitou vec, opet s thinkpadem, tentokrat s X120e… Zacalo to tim, ze jsem chtel na nej nainstalovat W10 upgrade a nechal ho bezet pres noc. Rano ho najdu, jak porad restartuje do modre smrti, tak jsem ho natvrdo vypnul a od te doby, haze BSOD uz pri instalaci Windows, vetsinou po restartu. Uz jsem mu sehnal na eBayi i jinou desku a dela to porad. Zkousel jsem i pamet, HDD, vyndat baterku, flashnul jsem BIOS na nejnovejsi verzi, vypnout UEFI boot a SATA mod dat na Compatible. V nejlepsim pripade se Windows nainstaluji, vse beha jak po masle, ale po instalaci prvnich driveru (zkousel jsem Power Management driver a nebo Video driver) a nasednem restartu uz zase skace do BSOD. BSODy jsou dva, jeden tusim c00021…neco… (fatal error) a ten druhy jsem vyfotil. Netusi nekdo, jak je to mozny, ze to dela i s druhou deskou? Diky moc
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VOYAGER76: zkus nejaky live distro linuxu pokud to tam pojede jsou to jen a jen drivery.
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    BUGER: i ten jsem zkousel (mam dva)… ledazeby byly vadny oba… :/
    BUGER
    BUGER --- ---
    VOYAGER76: kabel mezi "spodkem notasu" a "monitorem"?
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    AKA_THE_A: Vista Bussines...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam