• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: nemám co ztratit ;)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: to na ní píšou, ale měřil jsi skutečně že se doškrábe alespoň na 230°C co bys potřeboval na olovnatou pájku? :P
    Bezolovnatá alespoň dalších +25°C
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: mám starou elektrickou troubu na blbnutí. ta je tuším do 275°C
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: kontaktním pájedlem se toho nemáš jak doktnout, skoro celá spodní plocha toho integráče je pole kuliček :P
    Horkovzdušnou pistolí to teoreticky jde, prakticky to spíš usmažíš, protože nezvládneš dost přesně držet teplotu. Normální domácí trouba bude jednak mít problém se dostat na potřebnou teplotu, druhak do trouby ve terý se dělá jídlo by se reflow v žádnym případě dělat neměl ;-)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    toho jsem se bál. tak aspon ste mně ušteřili 3kila za nový chip. je teda fakt, že jediné řešení tady toho problému s touto konkrétní kartou, co sem po forech našel, bylo, že si to nechal borec u kámoše zapéct, protože tam je studenák. takže v domácích podmínkách jak? horkovzduškou lokálně nebo celou desku do trouby? pájkou po pinech?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: tohle je celkem určitě připájený... jo, jde to sundat, ale potřebuješ spešl nářadí a skill, obvyklá cena za takovejhle úkon u profíků je 2kkč...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: abych te jen neplisnil.
    ten cip je takzvany bga coz je cip ktery je pripajeny primo k zakladni desce. zadny nozicky zadnej socket. v domacich podminkach bez vybaveni nemas temer sanci. maximale doma udelas reflow, cesky zname pod zapekanim cipu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR:
    radit nekomu kdo nepozna nejspis usb3 konektor aby si hral s toolama pro deleni disku :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAIKA: v prvni rade pokud ti na datech zalezi nic z toho co ti poradi "nekdo" nezkousej.
    zejmena pak ne to co ti radi dokktor. je to s prominutim kokkotina. :)
    1. disk prestan zkouset a experimentovat. je mozne ze uz mas jen velmi malo pokusu (osobne si myslim ze zadnej)
    2. pokud nevis co delas nech to nekomu kdo to vi. na data recovery je tu sekce.
    3. nikdo ti nemuze poradit kdyz nereknes co mas za disk. tj presne co mas za disk. znacka model, priblizny stari a pripadne jak ho pripojujes, zda disk vydava nejaky nestandardni zvuk.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    DOKKTOR: zkusim vse co mi kdo poradí a pokud se mi to do zítra nepodari zprovoznit (do rana), tak zase písnu, co a jak, díky
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAIKA: v čem jsou ty zálohy dělané? mají ty ostatní pc, na kterých byl disk zkoušený, instalovaný software, který by ty zálohy mohl vidět?
    obecně zkusit nějaký partition tool a podívat se, co s diskem je, popř, co je na něm.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    tak jo, už vidíme, někdy 6x, někdy zeleně

po jakési google seanci a tak vubec kolem a kolem sem dospěl k závěru, že grafika to má za sebou. a nyní přichází otázka: grafika je vyndavací a náhrada na ebay je cca za 300kč, takže dosud no problem. jenže grafika v pc je v patici čímsi přilepená a já se ptám, čím ji z desky co nejlépe a pokud možno nedestruktivně odstranit?

z obrázku to asi není moc patrné, ale v rozích to drží na desce něčím tvrdým a průhledným, skoro to vypadá jako tavící silikon, ale je to tvrdší. někdo nějaký tip, než do toho pudu brute force?
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    ahoj, nevim zda to sem patri, ale mam 1T disk prave se zalohou, vcera jsem zapojila do NTB a chvili fungovalo a pak najedou nic ... a nevidi ho zadny pc, vyzkouseno ve 3 , i jiný kabel, nic, disk se točí, notas pípne ze ho vidi, ale uz neukaze a ja nevidim.... ma to 3 kovou koncovku... nevite jak se dostat k zalohovanym datum ??, diky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: nekdo hned 6x :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    budem vidět ;)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: taky bych řekl :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RAINBOF: nasoukal sem tam xpéčka, trochu už neco poklepal a pořádně to roztavil na youtube a zatím to drží. opravdu se zdá, že se to bylo naprosto nesouvisejícím nastavením jakéhosi lan modulu v biosu. klep klep.
    vpodstatě je to asi vlastně jedno, jenom sem včera neměl co dělat, tak sem posbíral staré díly a naskládal to do odepsaného ntb, že se budu jako bavit při neděli.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: ja odhaduju ze az zas udelas klepy klep do spatnyho mista tak to chcipne. videl bych to na flex kabl.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: zapnul jsem nějakou lan utilitu v biosu a obraz je vpořádku, zdá se. klep klep
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: časování displeje se zdá bejt poněkud mimo :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    co to znamená a dá se to léčit? d-sub výstup zdá se nefunguje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam