• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: vklidu, ptám se tady, protože sem pájku nikdy nedržel v ruce ;)
    MIKROM: už sem se dogooglil k tomu, že tady tomu monitoru odchází nejaké tři kapacitory/kondiky, takže asi su na správné cestě. díky!
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: ještě bych dodal že pokud nerozumíš tomu, co ti MIKROM doporučuje, odnes to do servisu a popiš jim problém.
    Vyžaduje to dostat se ke zdroji, což pokud jseš v elektronice nováčkme bych nedoporučoval jako první kroky...
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    DOKKTOR: začal bych kontrolou kondenzátorů ve zdroji zda nejsou nafoukaný. buď přímo v monitoru, nebo v trafu, pokud je zdroj na kabelu.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    monitor samsung 2232bw - chvilku svítí, chvilku nesvítí. na stolním pc mám jenom dvi výstup a tam se spíš nechytá. na macbooku přes redukci z display portu na dsub to zatím jede, ale než se rozsvítil, tak sem musel tak třikrát vytáhnout konektor z redukce a zase ho tam strčit. chytl se i na dvi vstupu, ale zase záhy zhasl, na tom dsub vstupu zatím "drží" už skoro 10 minut ;) náké nakopnutí co s tím? kudy se ubírat?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    YARRDESH: sleduj brmlab odhaduji ze pcb ted bude hodne. ja mam 3 mb k likvidaci to je asi malo ze :)
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    nemate nekdo prebytecnych par mrtvych desek, zralych do srotu? vyrabim takovou instalaci a zjistil jsem, ze je to mnohem vetsi, nez kolik jsem nashromazdil srotu. zn. cim vetsi deska, tim lepe.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KRATKA_ZKRATKA: postupne ?
    KRATKA_ZKRATKA
    KRATKA_ZKRATKA --- ---
    Ahoj, prosímvás, přestal mi fungovat displej u tabletu Lenovo (postupné odcházení nezapříčiněné vlastní vinou). Máte tip na nějaký servis, kde mi to opraví (asi výměna displeje) a kde to nebude stát milióny? Moc díky!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HONZAK89: tak to doma treba cvakni a posli sem; garantuju bezpecnou skartaci dat.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    RAINBOF: Koukám, že tam nemáš otazník :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HONZAK89: nicmene pokud mas 3.5" disky tak nektere mne zajimaji :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HONZAK89: jenze to nebyla poptavka nybrzto nabidka.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    RAINBOF: Až dorazím domu, kouknu do kanceláře. Jestli jsem to nevyhodil, jsou tvoje.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Našel bych tu pata 3,5" disky ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Dobré ráno,

tak se mě ty rámečky nakupily.
    [ OFFERINGNABÍZÍM: fotoramecek / praha 1 / 100 CZK ]

už jich mam 5ks pokud by měl někdo zájem tak bych to i vyměnil třeba za flash disk nebo takněco. + mam jeden s ruplým LCD. Není pravda že to má 1A, typická spotřeba je 5V/200-300mA.

Mohu to vzít v sobotu ráno do brmlabu :D pokud jste to schopni někdo hackovat (bohužel ani netuším co je to za procesor) rámeček i oběť zdarma :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: no mozna bys to mohl ohrat infrapajkou v brmlabu
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: nemám co ztratit ;)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: to na ní píšou, ale měřil jsi skutečně že se doškrábe alespoň na 230°C co bys potřeboval na olovnatou pájku? :P
    Bezolovnatá alespoň dalších +25°C
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: mám starou elektrickou troubu na blbnutí. ta je tuším do 275°C
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: kontaktním pájedlem se toho nemáš jak doktnout, skoro celá spodní plocha toho integráče je pole kuliček :P
    Horkovzdušnou pistolí to teoreticky jde, prakticky to spíš usmažíš, protože nezvládneš dost přesně držet teplotu. Normální domácí trouba bude jednak mít problém se dostat na potřebnou teplotu, druhak do trouby ve terý se dělá jídlo by se reflow v žádnym případě dělat neměl ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam