• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    YARIN: mam tu 2 mrtvy, ty samy wd250 :))
    muzu pujcit elektroniku tak akorat
    YARIN
    YARIN --- ---
    pomoc prosim. nechce se rozjet disk. parkrat to v nem zachrci, jako kdyby se chtel roztocit, ale pak to udela jen takovy cvak cvak a nic... da se s tim neco delat, nebo se mam rozloucit s datama? diky moc za rady

Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/Yqo5L48
    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/u5F42v5
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Kdyby nekomu doma prekazela nefunkcni baterie z notebooku, rad mu od ni pomuzu. Praha.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    UNCLEAN: https://www.seagate.com/support/internal-hard-drives/laptop-hard-drives/momentus-laptop/

Dulezite je to oznaceni rady: 7200.2, nebo 7200.4, nebo...
    Starsi mely misto 7200.x treba U6

;-)
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    BLACKHEAD: SATA - SN: 5VH4CGSG
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    UNCLEAN: SATA nebo PATA? Jaka je to rada? Myslim ze od U6-ky to ma seriovou konzoli a FW service-menu ve kterym se da tenhle problem vyresit.... (pokud me pamet neklame...)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    UNCLEAN: tusim, ze se tomu rika 'click of death' - zkus jinou desku.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    UNCLEAN: nejspíš nenajde co hledá (servo informace) a vzdá to...potřebuješ diagnostiku abys měl vůbec tušení co to dělá/nedělá...
    UNCLEAN
    UNCLEAN --- ---
    Ahoj, napada nekoho, co znamena, kdyz cteci hlavy na 2,5" disku po zapnuti litaji sem a tam (plotny se roztoci, hlavy vyjedou z doku a jedou smerem dostredu a pak zpet a zase a pak se disk zastavi a hlavy se vrati zpet do doku) ? Seagate 7200rpm 320GB disk.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    MIKROM: konektor je v pohodě jsou na tom poměrně cenná data (rocnikovy práce z voš) takže bejt to moje i se do tyhle operace pustím ale....
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    JENDAVB: odpájet čtyři koníky a napájet SATA kabel? (pokud je ko usb řadič)
    Nebo jen napájet usb kabel, pokud je v kýblu konektor.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    Nějakej typ na servis co má eletroniku pro disk samsung externí co má přímo na desce usb connector ? Posledně někdo chválil http://www.datamedic.cz/ máte s ni ma nějakou zkušenost ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    AKA_THE_A: nebylo to "pobliz zadarmo", bylo to "doslova zadarmo". na sbernem dvore ;-)
    ale docela hezky v tom vypada projekce pres cacalib ;-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TLOUDEV: 800x600 při 1200 ANSI lumen*...pokud to nebylo poblíž "zadarmo", tak ta cena asi moc úžasná nebyla:D

*Projektor vyrábělo Hitachi a jejich verze má jen 1000 ANSI lumen

LCD máš vevnitř 3, zároveň tam jsou dichronický zrcadla či hranoly (slepený do krychle)...jestli něco z tohodle je dojebaný, je ten projektor dobrej leda jako lampa, protože máš minimální šanci to opravit tak, aby to finančně mělo smysl...

Jestli se ten bordel v obrazu hejbe, vyrob video, jestli ne, hoď fotku (pokud možno něčim co připomíná foťák :P)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cus, na sberaku se mi povedlo za uzasnou cenu ziskat projektor 3M MP7640i, avsak ma jednu vadu na krase. teda vic, ale ta hlavni je, ze je nejak dokurveny vnitrni LCD a nebo nejak aelektronika, bo haze pres obraz takovej nahoru rolujici zelenej matrix pravidelneho vzoru. tusite nekdo, kde hledat poruchu? Jinak teda ukazuje celkem pekne, na to, ze ma roztriskanou sklenenou krytku na cocce se da obraz paradne zaostrit, ale zeleny kanal je evidentne nejaky dojebany.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    DELLAMORTE: Je k mani, napis zpravu pls...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SAMGARR: Ten jsme používali v servise, super věc, vstup na SATA byl zepředu, pokud si to dobře pamatuju. Kdyby ještě byl k mání tak bych měl zájem.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR: Vsichni zajemci opadli, navic jsem zjistil ze adapter umi i SATA ;)
    SUK
    SUK --- ---
    Hola, bohuzel jsem nenasel uplne vhodny tema, tak snad to nevadi tu - nema nekdo funkcni 512MB SODIMM DDR (opravdu "dé dé er jedna") modul a byl by ho ochoten prodat za nejakou prakticky symbolickou cenu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam