• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    SALO
    SALO --- ---
    FUJI_ITA: neplati.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    MARASAN: pokud je to omyl všeobecně rozšířenej až tak, že jej aplikují jak policajti tak soudci, dá už se tomu říkat pravidlo :>

    chlast na silnici prostě nepatří, do auta bych jako řidič po víc jak malým pivu před dostatečně dlouhou dobou nevlez a na kole to řešim podobně, ergo pokud vim platí pravidlo, že když jsi přistižen na kole pod vlivem, můžeš přijít o řidičák.

    Civilizovaný to je minimálně tim, že civilizovanej člověk si je tohoto vědoměj a buďto nepije a nebo si domluví odvoz, totéž platí s kouřením kdyby byli lidi dostatečně civilizovaný na to, že samy od sebe budou respektovat nekuřáka a nebudou v jeho blízkosti kouřit nemusely by se tu řešit obskurní zákony, ale to už jinde sme

    Sporný je samozřejmě kam nastavit hranici kdy už lze říct že jsi pod vlivem, u nás pokud vim měnily vyhlášku tak že už tam nějaká elementární tolerance je ale bylo to 0 čili cokoliv nad je o řidičák, myslim že malý pivo by mělo bejt v normě ale to záleží jakej má kdo metabolismus, znam holky co si k chlastu jenom čuchnou a už sou kantáre
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SALO: jasny, no ale nevim co je civilizovanyho na stavu, kdy je predem danej vinik :-/
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    http://rapidmoviez.com/release/fixation-2012-720p-web-dl-dd5-1-h-264-fiend

    http://www.imdb.com/title/tt1886542/

    Fixation is a documentary, focusing on the thrilling world of fixed gear cycling. This film captures the excitement and popularity of this growing sport from all perspectives. With the resurgence of this original form of cycling, we discover the appeal to having only one gear. Though technology has developed multiple speed bicycles, for faster and easier riding, both fixed and freewheel single speeds continue to have a strong following. The range of riders is vast, from professionals to the casual everyday rider. Their styles and motives are different, but their outcome seems to be the same: the freedom, the simplicity and the challenge of having one gear is what brings them back to the basics. We explore the full spectrum of this lifestyle: Messengers, Olympic Racing, City Riders, Bike Polo, Brakeless, Freestyle and more. "Fixation" showcases the different personalities of those involved with fixed gear cycling community, in San Francisco, Los Angeles and San Jose.

    GeneralContainer: Matroska
    Runtime: 40mn 19s
    Size: 1.24 GiB

    VideoCodec: h264
    Resolution: 1278x720
    Aspect ratio: 16:9
    Frame rate: 23.976 fps
    Bit rate: 3 935 Kbps

    AudioEnglish 5.1ch AC-3 @ 384 Kbps

    http://www.uloz.to/xu71ALg/fixation-2012-720p-web-dl-dd5-1-h-264-fiend-mkv
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    to s tim alkoholem, aspon tady v rakousku, jednoznacne tak je. kdyz je nejaky ucastnik nehody nachcany, tak plati za vynika, jedno co se stalo. aspon podle paragrafu.

    v tomhle pripade to je jedno, jak jsem psal, nehody byli dve.. ta s autem byla zhruba v 17.00 na ceste do prace, konecne prolomeni ramu pak bylo nekdy v 4.30 na ceste domu, coz ale nebylo cizi zavineni.

    svetla na tom mam, zasadne vzdycky, ty jsou dulezity. a vetsinou i blatnik, ten je taky dulezitej ;)

    to holandsky reseni zni pekne, ale to je holt holandsko.. i kdyz, jak uz i rikal jeden kamos.. jakmile zacne ridic auta prohlasovat, ze z brzdama by se to nestalo, tak uzna, ze mi vzal prednost. stejnak, jak uz tu taky padlo, jestli mi nahodou nereknou, ze sem s tim na silnici nemel co delat :/
    uvidim. dam vedet, jestli z toho vyleze neco zajimaveho. pojistovny se uz bavi.
    SALO
    SALO --- ---
    FUJI_ITA, MARASAN: netreba tiez zabudat, ze ZSIS zije v civilizacii.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FUJI_ITA: ja si prave myslim, ze jak to pises, tak to je vseobecne rozsirenej omyl, protoze to _neni_ fer. Stejne jako prosla STK - sjety gumy prece nemuzou za to, zes nedostal prednost? Ale nechci se hadat.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    MARASAN: bezna praxe je takova, ze jakmile se na kterékoliv strane prokáže alkohol, vyšetřování končí, a ten kdo byl pod vlivem je automaticky vinnen. Když jde o auto tak totéž platí o prošlé technické. Nemusí to bejt fér ale osobně to respektuju aspoň si člověk rozmyslí jezdit nachcanej
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ZSIS: ono to bude skor o tom, ako v globale riesia u vas nehody cyklistov. V holandsku sa absencia brzdy riesi v prvom rade pri zrazke so slabsim ucastnikom cestnej premavky, cize chodcom. Inak ma proste motorista smolu a plati vzdy. Jedine co mu moze pomoct je, ak cyklista prehlasi, ze to bolo jeho vinou. V tom pripade uhradi motoristovi poistovna skodu v plnej vyske. Ale naklady na liecenie, skoda a pod., co vznikla cyklistovi, tu ide vzdy zo zakonnej poistky motoristu. (maly offtopic :))
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MARASAN: Pokud te ale nevidel, tak ti tezko mohl davat prednost (; Tzn. odrazky ve vypletu jsou jedna vec, predni odrazka druha.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AUDIAC: pokud jedes ozralej a nekdo ti neda prednost a ty to do nej narves, mel by byt vinikem nehody ten, kdo ti nedal prednost. To, zes jel nachcanej se resi zvlast. Takze dostanes 2 kila flastr, ze nemas odrazky ve vypletu, ale za vinika je oznacenej ridic. Aspon mam ten dojem ;-)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Nevidim obrazky, tak nevim zda na tom mas svetla - pokud bylo 4:30 rano, tak te nemusel videt (resp. tohle pak muze rict pri vysetrovani).
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MARASAN: trochu se bojim, aby s tebou nevyběhli s tím, že s tímhle nemáš na silnici co dělat - brzdy, odrazky, světla, blatníky, prostě povinná výbava kola :/ aby to nebyl stejnej případ, jako když to do tebe někdo napere když jedeš autem, ale tobě naměří promile...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ZSIS: pokud ti mel dat prednost, tak je to jednoduse jeho zavineni.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULP121: no, jakmile ti zjistej, ze na tom nemas brzdu, tak je to celkem loterie. resp. dam vedet, jak to dopadne.

    fakt je, ze kazdej, kdo jezdi bez brzdy, musi vedet, ze to je koneckoncu jeho riziko. tak nejak.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    dostaneš v tomhle případě nějaký prachy? seš účastník dopravní nehody a měli by ti uhradit škodu z ručení ne? vůbec teda netušim jak to funguje ale třeba karbonová vidle za čtyřku, sedlo za tisícovku, zlomenej rám... to nejsou malý peníze.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ZSIS: no tak to nasere. Ja pred casem narval do zensky, ktera mi vjela na hlavni a jak mne spatrila jednoduse misto toho aby odjela, tak s uzasem zastavila uprostred krizovatky a ja to do ni naslajdoval po zemi a dokurvil sedlovku a zadni kolo.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MARASAN: VW passat mi vzal prednost. jel v protismeru a pak bez blinkru beze vseho zahnul do leva (z jeho pohledu) na volne misto k parkovani a ja skoncil na vsech ctyrech na jeho kapote. to se ram nalomil. a ja debil na nem jel domu, a po nekolika metrech prestal davat pozor a uz nejel pomalinku. a asi sem nekde sjel obrubnik nebo tak, nevim, nepomatuju si co se stalo, prej to byl otres mozku. nejak sem se sebral a dojel domu metrem (bylo 4.30 rano), a teprv na domlouvani kamaradu sel pristi den kolem pulnoci do nemocnice. takze asi tak zkracena verze.


    KREKRX: kterej? hrhr, ono to je jedno..
    ten modrej je RIH drahovka s (ne original) hlinikovou vidlici, vyrobena pravdepodobne nekde v 70tych letech. slouzila mi 3,5 let a mel sem ji hodne rad, i pres zazranou sedlovku.
    ten bilej je taky RIH, ale pravdepodobne konec 80tych let, nevime. ostatne to jsou ramy z casti z vlastni dilny z casti licencne vyrobene pro rakousky obchod RIH ( http://wien.yalwa.at/ID_103120635/Sporthaus-Rih-Franz-Hamedl.html ), nezamenovat s holandskym rih, s tim to nema nic spolecneho.
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    ZSIS: co je to za ram ?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ZSIS: do ceho's to narval?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam