• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed

    "Nechci se udřít k smrti ale zase chci nakládat tramvajím/autům a debílkům na horskejch kolech.."
    rozbalit záhlaví
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    DIRTJUMPER: od velamosu ne. Ale Sturmey-Archer dělá 2 rychlostní kick torpedo asi v tisíci barvách
    VRZZ
    VRZZ --- ---
    DIRTJUMPER: prestrikej :)
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    EDGE61: Ok, díky. Vidim to na tech 44x16 nebo 44x17... Náhodou torpéda se asi nedělaj v černý, co?
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    DIRTJUMPER: přesně tak, je to celkem rychlá operace. Normálně si spočítej poměru zubů přední talíř/zadní pastorek, pokud jezdíš kopce tak nad 2,8 už to může bejt peklo, záleží co máš v nohách, na takovej ten městskej pojezd bych se držel mezi 2,6 a 2,8. Na 2,6 už vyjedeš cokoliv, ale na rovince ti převod stačit nebude, půjdeš do volnoběhu, takže na nějaký závodění to určitě neni. Pár příspěvků dole tu byl tenhle odkaz, spočítá ti to o tvym převodu uplně všechno: http://www.surplace.fr/ffgc/
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    EDGE61: Takže můžu koupit přední talíř jakej chci a kdyby mi nevyhovoval převod tak jen dokoupim za 12 kč jinej pastorek do torpéda?
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    je na výběr, dokonce ani nic nešroubuješ, je tam jenom taková objímka kovová. Tady se dá koupit, je to otázka pár korun: http://www.nakupni-dum-praha.cz/...y/Cyklistika/Komponenty-pro-jizdni-kola/Naboje-5925/Torpeda-6095/
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Díky všem. A na tom torpédu je víc možností nebo neni na výběr?
    QYDO
    QYDO --- ---
    DIRTJUMPER: 48/18 ale chci 48/17
    TOMBSTONE
    TOMBSTONE --- ---
    DIRTJUMPER: 44x17 - denne jezdim z bily hory k rece a zpet
    NIKOLATESLA
    NIKOLATESLA --- ---
    ... a ten kopec od žel. mostu, co vede pod nuselákem a končí v ulici petra rezka je s tím uplně v pohodě.
    NIKOLATESLA
    NIKOLATESLA --- ---
    DIRTJUMPER: 48x17
    VRZZ
    VRZZ --- ---
    C00BA: ja trosku prdam zkusenosti, jezdil jsem na fixce s klipsnama i bez, s kratkou zadni stavbou i dlouhou, tezkej prvod i lehkej... S klipsnama se mnohem pohodlnec brzdi i v sedle smykem a i pribrzdovani, muzes tahat obema nohama ( i nahoru)- ucinnejsi a jak psal zsis tak nohy ti nikdy nevylitnout z roztocenejch pedalu, to je hodne velka vyhoda, jeste kevsemu pro toho kdo nema predni brzdu:) Bez klipsen se da zasmykovat nahnutim na riditka, coz je pomalejsi, v sedle to neudelas jentak, zpomalovani je pomalesji, ale da se.... je to tak na pohodovy pomaly jezdeni, coz bych teda na takovou jizdu volil radsi torpedo nebo volnobezku na singlu s brazdama. Jinak kratka zadni stavba ti dava moznost mnohem rychlejc menit smer jizdy, coz se hodi na to ze se rychle vyhnes prekazce a nemusis vzdy zpomalovat... Na prevodu zalezi kde jezdis, ale jak pise zsis je to o kadenci, ale at ti nohy neulitnou, ja treba jezdim 46/15, vetsinou rovinky a proti vetru je to uz pro me na hrane, abych udrzel dlouhodobe tempo.... tak tak z myho pohledu :) Jinak predni brzdu doporucuju, obcas mi na cyklostezce vlitne do cesty maly dite a tak jsem za ni rad, precijen zadni kolo se dostane do smyku a nebrzdi to tak rychle jak predek a pak se mi taky stalo ze jsem prednim kolem nabral klacek, vlitnul pod retez a shodil ho, a predni brzda je pak lepsi, nez strkat botu na roztoceny kolo a nechat si sezrat podrazku :)
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    jakej převod vozíte v Praze? Bydlím na budějovický, takže budu muset občas šlapat od řeky směrem nahoru a nechci se udřít... A dozadu bych chtěl dát torpédo, tak mám takovou laickou otázku: kde i u torpéda volit počet zubů nebo ten je pevně danej a převod můžu volit jen velikostí předního talíře?
    QYDO
    QYDO --- ---
    kde maj v praze na prodejne skladem pastorky? Zejtra to potrebuju nekde nakoupit... nejlip praha 6 nebo 4 a okoli, ale dojedu kamkoliv...
    YKSVOKRAJ
    YKSVOKRAJ --- ---
    VAVERAK: čau, heled jakou máš cenovou představu ?
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    mam na prodej kliky sugino XD2 (delka 170 mm, prumer 110 mm), prevodnik sugino (43T) a stred shimano dura-ace (105 mm). soucastky jsou v normalnim pouzitym stavu - je videt, ze se na nich par kilometru ujelo, ale jinak fungujou v pohode. chybi pouze jeden sroub v prevodniku - viz. foto

    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    a me furt mrzi ty hodinky...
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    sa mi zas nejak rozhukal hipster alarm :)
    C00BA
    C00BA --- ---
    ZSIS: Nejezdim nejak moc rychle takze mi IMO jen predni brzda na pribrzdovani staci a do situace ze bych potreboval nedejboze brzdit nohama bych se ale asi fakt dostat nechtel. Do vysokych otacek se vetsinou stejne moc nedostanu, kolo mam spis jen fakt jako priblizovadlo na relativne kratke cesty po meste (v centru navic vsude po kostkach). S tezkym prevodem kupodivu zas az takovy problem nemam (bezmala 100 kilo zive vahy uz neco nohama urve;), to s tim "lamanim nohou" byla trochu nadsazka. Ani rozjezdy nejsou nijak zasadne tezky, ale kazdopadne to cele co pises stoji za zamysleni. Mozna tedy dam lehci prevod, kratsi kliky a ke klipsnam se vratim. Dekuji za vysvetleni, je videt, ze mas nejspis neco najezdeno a takovehle prakticke rady a zkusenosti se vzdycky hodi.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    C00BA: mno, tak duvodu je nekolik. vidim, ze nemas zadni brzdu. chces si hrat na hru, kdy se brzdi nohama? to totiz bez klipsen jde jenom na okrasu.

    kdyz pri vysokych otackach ztratis pedal, coz se bez klipsen dost dobre muze stat, tak je hodne o hubu se tech pedalu zas chytat. zkus to pri kadenci 120+ rpm.

    moc tezkym prevodem si nicis kolena. navic se pravdepodobne hodne pomalu rozjizdis. jezdit na festce je o kadenci, ne o tom, slapat co nejtvrdeji.

    ale samozrejme, nechci ti do toho mluvit. jen bys si z toho asi mel vic, kdybys klipsnam dal sanci.
    C00BA
    C00BA --- ---
    ZSIS: Ano, klipsny jsem pred nejakou dobou sundal. No mozna bych to s nima ustal, mozna stejne ne. Kazdopadne se ptam proc nema festka bez klipsen smysl? Podotykam ze pro tu nasi Budejckou rovinu tam mam prevod asi 52/18 takze ta paka kterou maji kliky do nohou je docela silna a nescetnekrat jsem s klipsnama, mel pocit ze mi kolo zlomi obe nohy ;)
    Kazdopadne cela tahle eskapada neznamena ze bych na fixku nejak zanevrel, jezdit na ni budu dal jen si holt budu davat vic bacha a budu si muset koupit novy hodinky :-)

    ZSIS
    ZSIS --- ---
    C00BA: pockej, to si jel bez klipsen? mozna to bude tim.

    festka bez klipsen imho nema smysl, leda tak bmx.

    ja sem v zatackach uz sedel nekolikrat, a vzdycky to vyresila setrvacnost kola.. proste zas dosednes a jedes dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam