• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    KEPASO: co je na tom spatne ?designem to vypada dobre a mysim ze to i drzi, sak se to vozi/lo na draze treba campa pista ty maj taky vysokou prirubu
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KREKRX: jj, sturmey ma 66,6 mm. to je desne moc. novatec vypada podobne. bude mit urcite taky kolem 60 mm.
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    KEPASO: jako myslis prirubu jakoze vysokou?:Dja koupil pred trema rokama novatec a docela za tu cenu fer- http://expressbike.cz/naboje-naboje-fixie-224/Novatec-Fixie-zadni-naboj-cerveny-32der.html, ale podarilo se mi strhnout matici :/
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KREKRX: zavit je v pohode. klame fotka. no kazdopadne jsem debil, mel jsem vzit hned sturmey. jenze maji moc vlekej prumer a to se mi moc nelibi.
    KREKRX
    KREKRX --- ---
    no i ten zavit vypada luxusne :(
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    dost tezko budes rovnat retezovou linku, doporucuju otocit osu v naboji
    roztahni zadni stavbu, anebo zkus fiknout trochu te trubky za matkama :)
    No nevim no, ale pri cene singlovyho naboje si koupit tenhle kram je imho fail.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    kupoval jsem tohle http://www.baseshop.cz/gallery/products/middle/47732-840031.jpg neni na nem zadna zdvojena matka. nechapu.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MARASAN: mno :). ale to neva, nebo jo? :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    to je naba na sroubovaci kazetu, ne?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    prosimvas, posledni dotaz. dosahlo moje lamovstvi nejvetsich rozmeru koupi naboje s moc dlouhou osou, nebo se da ta matka odsroubovat (na fotkach vyrobku zadna takova dvojita matka neni)? pokud se da oddelat, je ok, ze ram musim trosku roztahnout, aby sedl do patek? diky.

    KEPASO
    KEPASO --- ---
    KEPASO: musson se o tom zminuje v te knizce od strany 88. asi je nejlepsi verze, na ktere postup vypletu popisuje a co jsem si udelal.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MARASAN: no jasne, respektive temer protilehly. zkratka na tomto obrazku smerujou hlavy tech dvou dratu ven, ale u nekterych vypletu jsem videl rozdilnou orientaci hlav dvou protilehlych dratu, tzn. jedna hlava ven, druha dovnitr. jako treba u myho mtb z vyroby:

    MARASAN
    MARASAN --- ---
    naboj ma otvory na stridacku, co jsou protilehly otvory potom?
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    tak to vypada, ze predni kolo mam napleteny :D. jel jsem podle manualu http://prawda.org/_/The%20Professional%20Guide%20to%20Wheelbuilding.pdf

    ale nechapu jednu vec, proc je orientace hlav dvou protilehlych dratu opacna u kol z vyroby? musson ma v navodu zpusob opacnej, stejnej jako se pise na ivelu. asi to bude jen esteticka zalezitost.

    „5. 5. Dva protilehlé páry drátů by do přírub náboje měly vždy být navlečeny stejně – tedy tak, aby vždy dva protilehlé dráty shodně měly hlavičku vně příruby a druhé dva zevnitř. “

    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ze zacatku sem jich taky par zmrvil, ale tricaty uz delas automaticky. Pohoda
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MAD_MAN: no podle teto kalkulacky http://www.sapim.be/spoke-calculator se zohlednenim tloustky rafku mi vychazi 285 mm https://dl.dropboxusercontent.com/u/24802688/kolo/screenshot-www.sapim.be-2015-06-24-23-05-42.jpg

    no jdu to jeste zkusit, at nejsem za trotla.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    KEPASO: Jen tak na rychlo jsem to zkusil spočítat a taky mi vychází 280mm, ale je to spíš odhad, protože nevím jakej máš náboj. Každopádně když vyplítáš, tak nedotahuj niple až do konce, stačí chytit tak na 2mm závitu.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    KEPASO: u ráfku je nejdůležitější správně změřit ERD (průměr kružnice, kde mají končit dráty). Pak si změřit nábu a nacpat to do kalkulačky (kterých je všude mraky) já aktuálně používám nějakou aplikaci pro android.
    Samotný vypletení je nuda, je potřeba dát si pozor na správnou pozici ventilku a taky je dobrý mít správnej postup, kterej na poprvé asi nevychytáš...

    Takze hodně štěstí.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    MAD_MAN: resim totiz diy vyplet. vypocital jsem si dle teto kalkulacky http://www.bikeschool.com/tools/spoke-length-calculator delku dratu. pouzil jsem i tabulku od http://www.ivelo.cz/sluzby-zabava/stahuj/download.php?item=97&kvalita=0 .. oboje mi vyhodilo stejnej rozmer https://dl.dropboxusercontent.com/u/24802688/kolo/Screenshot%202015-06-24%2021.58.34.png ... jenze pri vyplitani jsem zjistil, ze prekrizena (delam trojity krizeni) rada k niplu ani nedosahne. chybi snad 10 mm, mozna i 15.

    no pak podle teto kalkulacky http://www.sapim.be/spoke-calculator jsem zjistil, ze musim zohlednit i tloustku rafku. mam remerx grand rock https://dl.dropboxusercontent.com/...4802688/kolo/rafek-remerx-grand-rock-622x19-36-der-stribrny.jpg (spodni cast ma snad 4 mm) a pravdepodobne budu potrebovat i vyssi niple, protoze couhaly docela malo. presto s delsima dratama by to urcite fungovalo i s 12mm niplema, az na tu estetiku.

    v jendom shopu mi rikali, ze mam donyst naby a rafek, vsechno mi zmeri, vypoctou a prodaji spravnou delku (mych vypoctenych 280 mm se jim moc nezdalo). no na to jsem se vykaslal a poridil jinde, kde se se mnou naopak moc nechtel bavit, dal mi co jsem mel vypocteny a cau. coz chapu, na druhou stranu chci si udelat co nejvic sam, ne kvuli usetreni, ale pro dobrej pocit. haha.

    je to nerealny vyplist si sam? jel jsem podle https://youtu.be/Ku9ZsoaAqFM a nepripada mi to jako magie. samozrejme o vycentrovani a spravnym napnuti dratu nemam iluze. to necham na odbornicich.
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    KEPASO: ano i ne :) záleží na ráfku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam