• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Sorry za menší offtopic ale napadá někoho, proč bych neměl chtít tenhle rám?

    http://astioustyle2.free.fr/velo/vitus992/IMG_2501.JPG
    Vintage Vitus 992 Comp Frameset Campagnolo Seatpost | eBay
    http://www.ebay.com.au/...US-992-COMP-FRAMESET-CAMPAGNOLO-SEATPOST-/201399189895?hash=item2ee453c187

    Vitus Ovoid 992 Comp.
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    MAESTRO_007: z toho mě svrbí prsty u nohou
    LAS
    LAS --- ---
    jo a kdyby se nekomu doma valelo (nebo by vedel kde se vali) jeste tenhle starej klasickej flite...
    http://www.bike24.com/i/p/4/4/31044_01_d.jpg
    ...tak beru vsema deseti!
    sorry za spam
    LAS
    LAS --- ---
    zdravim, asi tak pet let jsem nemel potrebu jakkoli upgradeovat (nebo jenom vymenovat) cokoli na kole. nedavno se mi ovsem urvala klipsna. chtel bych si koupit nejaky novy, dvoureminkovy. nevite kde kdo neco v praze ma? vubec se neorientuju, je snad v praze nejaky obchod? povetsinou maj kovovy jednoreminky co jsem mel doted. nebo nekdo odsud, nemate na prodej klipsny? podotykam, ze jezdim na favoritu na taurusech s par vecma "co dum dal..." diky!
    DIET
    DIET --- ---
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    SALO: kluci to nejspis spatne vytvorili. moje chyba, ze sem davam neovereny linky. tak alespon takhle s grafikou.

    SALO
    SALO --- ---
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    ze porad otravuju s tou drahou, ale kdyby jste nevedeli co roupama, tak se prijdte podivat. nebo rovnou dejte dohromady nejaky tym.

    25.7. - tymova ctyrhodinovka na velodromu trebesin
    https://www.facebook.com/events/1617535445190258/
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    my tu furt jeden prevod, dva prevody.. lidi co jezdej z kopce nepotrebuji ani jeden..
    Aaron Gwin Chainless Win Leogang 2015 World Cup DH MTB
    https://www.youtube.com/watch?v=DEfbkHrjvjo
    TICK
    TICK --- ---
    MARASAN: Když mám helmu jezdím hrozně rychle, bezohledně a nutí mě to se naprosto oddělat. Ale jezdím v ní, nicméně bez ni, když jedu jen do sámošky pro rohlík jsem rozhodně spořádanějším účastníkem.

    ZSIS: Jinak k ježdění na červenou obecně - máme evropskej řád v krvi a tak nám to připadně bezohledné, ohrožující atd. ve Vietnamu a jistě i dalších místech se semafory řeší hromadnou ignorací a neviděl jsem tam žádný bouračky (což není reprezentativní vzorek, ale spíš poznámka k obecnýmu dodržování a spolíhání se na pravidla a naopak obezřetnosti při všeobecně usneseným freestylu organizace dopravy). Má troška do mlejna, pojďte na mě!

    KEPASO: Nechtěl jsem nijak hanit tvůj plán, kolo je nejvýsostnější prostředek pohybu, nehledě na setup. Sám jsem (Mara dosvědčí) sehnal favorita F1 abych ho pak osadil stock SA dílama a jen poukazuju na nepoměr, když platíš za rám 300 a osazuješ za cca. 4 litry tak je to holt disbalanc, stejně jako mít nějakej ušlechtilej rám a pak šetřit na dílech. Na fávo bych se singlespeedu nebránil, s brzdama je to pohodlný pojezd co ti nikdo s trochou štěstí neukradne, ale kašlal bych na vymóděný vysoký náby. Další věcí, stejně ten favorit na fix má nízkej střed a měkkou stavbu, což není novinou, a tak se stejně budeš se záluskem brzy dívat na jiný rámy, litovat kuličkovýho hlávka a úzkýho představce a chtít rám s ahead a trochu vyšším středem. Prostě nezapomínat na harmonii, je to jak Taoismus!
    SALO
    SALO --- ---
    BIGI: 2007 called, they want their "fixie edit" back!
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Podle mne to video dost nuda, nic, co by sis nemohl najezdit sam po par tydnech na fixce. Ja sem na svym poslednim fixu byl schopnej uslapat asi 38 km/h.
    Navic uz moc neuznavam jezdeni bez helmy (tenhle tyden sem rozbil dve a "jen" si zlomil lopatku) a co znam lidi, kteri bez ni jezdili a fest spadli na hlavu, tak uz bez ni jednoduse nevyjedou.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    BIGI: prvny zaber z te drony je pekny, skoda, ze toho pak neni vic.
    zajimalo by me, jestli do kopce pouziva chlapec stejny prevod jako dolu. ale ona uz je to vyjimk, ze nekoho nataci, jak na festce jede nekam nahoru. jinak holt kopec, za me nuda.
    od min2 se pak chova.. no, nevim.
    je to zvlastni, jeste kdyz jsem pred lety koukal na MASH, tak sem ty kluky strasne obdivoval, jak vicemene serou na jakekoli semafory a znacky. s tim, ze ve mestech jako SF (ci NY, viz lucas brunelle "bike messengers are on crack") to jde, jakoze tam amici jezdej jak posrany.
    mezitim se mi ten pristup spise stiti. jestlize zrovna nejedu zavody (viz lucas brunelle "bike messengers are on crack") ci nemam v baglu organ urceny k transplantaci, tak mi to prijde vysoce arogantni a bezohledny, vjizdet neopravnene do krizovatky a nutit/strasit ostatni ucastniky provozu k zpomaleni/zabrzdeni (nekolikrat ve videu videt). asponm tady ve vidni by tohle fungovalo stejne jen v urcity doby na urcitych mistech, jinak te ty auta proste predjedou. urdzet 50km/h+ mimo parket a dele nez par desitek metru stejne jen hrstka lidi. ja k nim nepatrim, na to mam moc rad pivo, cigara a spanek.

    a co vy?
    BIGI
    BIGI --- ---
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    Taky se chystám postavit fixku na rámu favoritu, ale pojmu to tak nějak punkově. :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEPASO: no prave.

    nachapu, proc si festka vzdycky musi delit kategorii se singlama. festka nema jen jeden prevod. ma i zpatecku.

    :P
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ZSIS: tak volnobezkou jsem chtel vyjadrit, ze to nebude fix, kterej je tady modlou, coz chapu. samozrejme jsem tim myslel single.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KEPASO: volnobezka uz to je. skoda prehazovacky. osobne singlespeedum moc nefandim, i kdyz maji svoje oduvodneni jako bmx, dirt & spol. kdybych jezdil s volnobehem, tak muzu rovnou jezdit i s prehazovackou.

    furtoslap, to je pak zas neco jinyho..
    RANO
    RANO --- ---
    KEPASO: neber to špatně, tady fáčka nejedou.))
    ale trochu vážně, u těch fáček a tak jde o to, jestli se vyplatí je skládat, anebo prostě oživit ve stavu, v jakým jsou, když chce člověk jezdit, a dojezdit je. a píšu to s tím, že fixu nejezdím a radši dojíždím ty starý fáčka (za dvě tři kilča) s vědomím, že do toho nechci žádný peníze sypat, obzvlášť u fáčka za párset je otázka, jak moc se vyplatí na ten rám něco vymýšlet.

    nicméně nechci odrazovat a nepíšu to proto, za mě ho seskládej a budu rád, když to bude jezdit a dělat radost, akorát prostě s takovýma kolama nic takovýho nevymýšlím žejo.

    prostě u toho budou náby vždycky dražší než kolo, ale tak já zase ty vraky zamykám účkem no, do konce to dotáhni.))
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    tyjo ja myslel, ze to tady je o fixed gear/single speed a vasni spojene obecne s cyklistikou bez ohledu na to, jeslti je neco lowcost nebo ne. imho lepsi, nez aby ten ram skoncil ve srotu. taky jsem si chtel zkusit poskladat kolo sam na zaklade rad, ktery se mi zde dostaly a za nez moc dekuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam