• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    EDGE61: ten pes je fér.
    SALO
    SALO --- ---
    EDGE61: gratulujem ti k tvojim skvelym obchodom ale stale nerozumiem, preco mas potrebu vyjadrovat sa k tomu, kolko niekto za nieco pyta.
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    SALO: za poslední dva roky jsem koupil silničního bareše, silniční bianchi, dráhovou F2jku, a italskej rám na columbusu... Všechno osazeno shi600, 105 nebo campa chorus. Za žádný z těhle kol jsem nedal víc jak 4000. Jo, všechno to byly vyjimečně dobrý kupy a na všem byla ještě tuna práce a na něčem i spousta investic.

    Nedávno jsem stavěl kolo pro známou, italskej rám, patky campa, osazení sada shimano 600, kliky walter. I s lakem vyšly náklady na 5500, za tolik jsem taky prodal. Jen pro porovnání proč mi příjde 3000 za fávo s klikem a koženym sedlem nesmysl. Jinak už mlčim a nebudu vám rušit kšefty







    SALO
    SALO --- ---
    EDGE61: asi som prehliadol v poslednom cisle The Economist, ze hodnotu veci teraz urcuje ID EDGE61, sorry.
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    SALO: jo, jenže tohle sedlo neni Brooks.. Taky nemam rád diskuze lidí, kteří nechtějí koupit, ale 3000 za něco co má hodnotu železa je na mě trochu moc.
    SALO
    SALO --- ---
    EDGE61: len to samotne Brooks sedlo stoji viac... ale je to uplne jednoduche, nechces, nekupuj. nevidim, ze by MATZX niekoho do niecoho nutil.
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    MATZX: 3000 za kus socialistickýho šrotu, vážně?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ted se roztrhl pytel s favoritama za 3000. myslel sem, ze k tomu uz nemuze dojit.
    MATZX
    MATZX --- ---
    fix to sice není, ale ... kdyby někdo chtěl, tak za 2999 ASAP...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    SALO: zkusim, díky
    SALO
    SALO --- ---
    CHOBOT: ad tmel: napr. Bicycle cafe (Zitomirska/Mexicka), Festka (Jana Masaryka), SP Kolo (Budejovicka), mozno Peksport (Vrsovicka)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Už když jsem tom kolo dostal do ruky, tak jsem věděl, že tahle otázka přijde:)
    Kde koupit Tufo tmel Extreme? Holešovice, Karlín, Vinohrady, Žižkov, Vršovice, centrum a tak nějak okolo. A vůbec bych potřeboval tip na nějakej slušnej cyklokrám, kterej okatě neokrádá a daj se tam nakupovat komponenty na fixku/silnice. Za celkem slušnej považuju bike-eshop nebo tak nějak v Kobylisech, což je celkem z ruky, a na akutní problémy nakupuju v cyklocentru, ale to jsou zloději. A na jejich pobočce v Řipský nemaj vůbec nic.
    Díky
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Ja mam slehace od crank bros a nedam na ne dospustit ... nezazil jsem ze by me vyhodili kdyz jsem nechtel, odjezdeno na nich mam treba 20k km
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    diky vsem za odpovedi. tak to asi koupim ty XT nebo XTR pedaly, kdyz to vozi vic nez pulka lidi :) ocividne to nebude spatna volba
    BRANDON_WALSH
    BRANDON_WALSH --- ---
    Jezdim na slehackach crankbros uz asi 3 roky. KufrY měním jak to vyjde. A maj přesně ty nevýhody a výhody co říkal Veverak. Dá se na to zvyknout a přizpůsobit jízdu ale občas opravdu vypnou v nesprávnou chvíli... Asi bych nedoporučil kor esli nemáš brzdu. Klasicky spd sou bezpečnější. Jen se dokopat k tomu je koupit...
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    KCHARI: posledni pulrok jezdim na spd. pedaly xt a boty od sidi. poridil jsem si tenhle set hlavne kvuli delsim jizdam. je to pro me pohodlnejsi nez klipsny a tenisky. s mtb botama se da dobre chodit, kdyz potrebujes neco ve meste obehat. se silnicnima tretrama to neni uplne ono. kufry menim tak kazdyho ctvrt roku. z neustalyho vycvakavani/nacvakavani a chozeni po meste se opotrebujou. nechtene pak vycvakavaj, kdyz to nejmin potrebujes. popravde receno jsem si byl mnohem jistejsi pri jizde z kopcu kdyz jsem mel nohy privazany paskem v klipsne.

    slehace co znam maji jednu zasadni nevyhodu. neda se u nich nastavit tuhost pruziny. tezko rict jaky mas jezdici navyky, ale muze se stat, ze pri brzdeni nebo strejchnuti o kamen/asfalt te pedal vycvakne. navic kufry pro slehace jsou asi z mekci sltiny nez spd kufry a rychleji se opotrebuji. jedinou vyhodou je jejich vaha a nacvakavani ze ctyr stran.

    pokud se ti libi mechanismus slehacu, tak ber timeatac. da se nastavit tuhust pruziny a pomerne dost vydrzi. prijde mi, ze ve fixedgear komunite nejsou uplne bezne.


    PULP121 ZSIS: jediny duvod pro retez vlevo me napada pri hre bikepola. kde vetsina hracu jsou pravaci a pri agresivni hre se muze stat, ze maletou svihnete protihracovi do prevodniku/retezu a ohnete/pretrnete ho.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    VIK_ULA: wtf??? :-) přesně, proč? jsi levák?
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KCHARI: Shimano SPD. Su k tomu pouzitelne boty, v ktorych sa da chodit (MTB modely), za prijemnu cenu. Pedale su obojstranne (M520, M540) alebo aj jednostranne (M530). Mne sa to hlavne osvedcilo do mesta na brakeless fixie, ale nebol problem ani s obcasnym slapnutim do blata :)
    VIK_ULA
    VIK_ULA --- ---
    je to akorát nepraktické (:
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    VIK_ULA: proc retez vlevo? jen tak z prdele, nebo to ma i nejaky prakticky duvod? fotka by byla zajimava ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam