Londyn - Hamburg FG
Nevim, kde tenhle FG pribeh zacit, ale tak asi to vezmu od sameho zacatku. Nekdy v cervnu mi nejakej idiot nacouval do zamcenyho kola, cimz mi totalne zkourtil vidlici a zadni kolo. Takze po 2.5 letech na mem vubec prvnim kole v zivote, byl cas na zmenu. Nasla jsem dobrej nekradenej deal s jednim hackem, ze je to FG. Myslela jsem, ze jen prehodim zadni kolo a budu pokracovat na SS, ale nejak mi to nedalo a zkusila jsme si par dni a docela me to chytlo:-)
Chvilku na to prisel napad na cyklo dovolenou. Nez jsem si to nejak promyslela, zacla planovat, nebo dokonce trenovat, prihodil se mi pracovni uraz a ja mela ctyri stehy ve dlani. Nijak me to neodradilo. Po dvou tydnech nejezdeni jsem si dala odpoledni trenink s SPD (nemyslim Okamuru a spol!) a na den presne po trech tydnech od urazu, ted se zanicenou tvorici se jizvou, jsem vyrazila z Londyna smer Dover.
Prvni den jsem se trochu precenila a bohuzel Canterbury - Dover dojela vlakem. Byla jsme z toho docela dost nasrana. Po vydatnem spanku ve krovi u trajektu a zmene zeme se vsak nalada vylepsila! Vydrzelo to tak pristi tri dny az do Haagu, kde jsem zapocala prvni jakoze fakt dovolenku a felila par dni u kamaradu. Z Haagu jsem se vydala pri pobrezi na sever s vetrem okolo 40mil/h z boku, po 60km jsem se na to vysrala a vzala podruhe a naposledny vlak. Od te chvile uz to bylo fajn. Nekdy zaprselo, nekdy zafoukalo, nekdy jsem zapomnela odbocit, ale nic extra. Proste uz jen prazdninova cyklo pohodicka se zastavkami v Drachtenu, Groningenu, Leeru a Bremerhaven.Posledni den byl muj nejlepsi. Z Bremerhaven jsem odjizdela o hodinu pozdeji nez jsem chtela, moji hostitele byli proste tak fajn, ze se snidane protahla na cca 3 hodiny. Do Hamburgu zbyvalo 120 km, ktere jsem zvladla za krasnych 6 hodin coz je muj vzdalenostini a rychlostni rekord. 30km bez odbocky byl nejmilejsi usek z cely cesty :D V Hamburgu jsem dala Matecko na St. Pauli, pofelila par dni a pak uz pokracovala vlakem pres Berlin, kde jsme si dala den v sedle kuryra (aneb jak jinak skloubit vas volny cas s pracujicim kamaradem) smer Praha, kde jsem cyklisticky boty vymenila za pohorky a fixku za horsky kolo na zbytek leta.
17 dni celkem londyn-hamburg
10 dni na kole, zbytek takove to popjizdeni po meste a zevl
920km, bez trajektu a vlaku
120 km nejdelsi usek s nejlepsim casem 6h
2 vlaky
8 trajektu
0 pichlejch dusi :-)
A co jsem si s sebou zabalila? 3 tricka, jednu mikinu, nepromokavou bundu co promokne, leginy, nejaky to spodni pradlo a ponozky, lekarnicku, nafukovaci karimatku co jsem pouzila 2x, spacak, bivvy bag, rucnik a nejaky to naradi co jsme nakonec vubec nepouzila.
Kolo Fuji track na dilech jak to mela puvodni majitelka rovnou z obchodu. Nic fancy.
Odjezd!
Nekde v okoli Cadzandu
Rano v dunach
Oproti jinym lidem, jsem cestovala nalehko. Nizozemskej bikepacking jsem nepobirala:D
Stastne v Hamburgu!
btw pro rejpali, aspon tu zadni brzdu uz jsem sundala!;D