• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    AHASVER: prohlid' jsem si fotjy tvyho kolíčka, pěkný a dobre vyladeny , jen se zeptam na ty pekny pedaly: jsou asymetricke , sam je na nejakym kole mam taky , ale do dneska jsem se nenaucil , jak na ne jednoduse stoupat z te spravne strany , vzdycky se jako na tve fotce otoci , ze proste nemuzes jen slapnout a jet, v obracene pozici stred pedalu tlaci do boty a chodidla ..ze?
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    AHASVER: pekne vyladeny bajk :) Ak pneumatiky nie su vidilene popraskane, menit nepotrebujes. Ak na nom bude novy majitel vela jazdit, do roka si aj tak kupi nove.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    AHASVER:
    TOMMY_:
    sorry ale sedlovku pri tomto rame predat zvlast sa rovna samovrazde. Jedina vec co sa z tej casti bicykla hlada tazsie, je ta krutka, co zaistuje sedlovku v rame :))))
    Toto sa fakt tazko hlada, aj ked ma clovek bike shop :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    Kdyby nahodou nekdo chtel kolo, tak ja nedavno “zjistil”, ze na svym uz delsi dobu nejezdim. Puvodni ram Koga Miyata 1982, z puvodniho kola jsou pedaly, kliky, berany, predstavec, vidlice a sedlovka. Predni vidlice novy chrom, vse ostatni vylestene. Sedlo a plaste Brick Lane Bikes, predni naboj novatec, zadni sturmey archer pardon s prevodem uvnitr (2 rychlosti), snad bych jeste nekde nasel i pevny novatec, rafky si pamatuju jenom cenu, ale uz maj strzenej polep. Vse uvnitr (hlavovy slozeni, stred) novy

    Kolo je v pohode, kdybych na nem mel jezdit, urcite potrebuje vycistit, seridit, ja uz bych chtel kratsi kliky. A obmenit bloky na brzdach. Otazka jsou samozrejme plaste (kolo stoji tak 3 roky? Pusobi na me OK, ale ja i na aute kupuju novy strasne casto)

    Kolo je krasny, furt me nekdo zastavoval a ptal se, chvalil. Docela i lakadlo na holky - zkusenosti se psem nemam, ale tak nejak si predstavuju zivot s Huskym 😀. Pro me (184 cm) tak akorat, jen se proste uz v Praze bojim.

    Nemam zadnou predstavu o cene, byl bych rad za neco rozumnyho, na druhou stranu nepocitam samozrejme ani s pokrytim nakladu a zaroven to nedavam na bazos, to mi prijde jak nesmysl. Spis kdyby nekdo touzil po vlastnim buildu, nechtel se s tim parat a ocenil rozumnej a hezkej zaklad

    imgbox - fast, simple image host
    https://imgbox.com/g/REbLmpfkWf
    PULP121
    PULP121 --- ---
    SN0WCRASH: Zajedu se ještě podívat do Cyklovrakovistě jestli tam něco nemají.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    PULP121: zvarit sa to da, ale robil by som to TIG s argonom. Ak niekoho poznas, kto taku zvaracku ma, mozes to skusit. Osobne by som na tom nejazdil, je to jedna z najexponovanejsich casti bicykla a ak ti rupne, caka ta dost neprijemny pad :) Navyse nova vidla (ocel, 28x1in) stoji nejakych €30,95 + postovne.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Ahoj boys. nemáte někdo 1" bezzávitovou vidlici? A ještě jeden dotaz, rupnutej krček ve sváru asi nemá cenu zkouset zavařit a jezdit na tom dál, co?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    AAHHWISEGUY: Co resis? :))
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    mirny OT: znate nejakeho intouse/umelce/cloveka z kultury, ktery se venuje volnocasove drahove cyklistice?
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    SN0WCRASH: jsou to 6mm dráty, to se svařuje lehce. A ta vidle je karbon no. Čekal jsem, že je víc tuhá :)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KCHARI: inak, ta vidla nie je karbon? Lebo potom 10kg je celkom ooof :)))
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KCHARI: aj som sa divil, ako si pozvaral tie tenke roxory dohromady, az som si poriadne prezrel ten predny panel. Fajna zvaracka :) A aj tak dobry skill, ak si taketo veci vies zlatat tak rychlo.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    Účel světí prostředky. Už delší domu jsem měl v plánu vyrobit si přední nosič, ale pokaždé sem si vymyslel nějakej jinej projekt. Ale najednou sem potřeboval do práce odvézt svářečku, nechtělo se mi jet autem a hle, hned to šlo. Výroba cca hodina, materiál je zbytek kari sítě a pár roxorů z odpadu. A je to boží. Jsem na sebe naštvanej, že jsem to nevyrobil dřív, vozím na tom teď pořád něco (btw 10kg svářečka s kabelama už na to byla moc. Přední vidlice se při zatáčení kroutila jak žížala :))

    KCHARI
    KCHARI --- ---
    Tak rok se s rokem sešel a bylo potřeba jet na pár dní ven. Letos jsem ježdění s bagáží dost flákal a kolo měl většinu času půjčený brácha (který se tímto zamiloval do singlu a budeme mu něco stavět :)). Pro letošek dostala Kona nová kola (DT XM481 29" a Maxxis Rekon 2,6"), dynamo do předního náboje a kliky RF Turbine takže je z toho hrozná raketa :)

    Kamarádi z Lužických měli naplánováno bourání plotu a to byla skvělá záminka proč tam jet na výlet a vypomoct. Cesta super, jen dostat se přes celou Prahu do Mělníka utrpení (převod 30/20 je naprosto PŘÍŠERNEJ na rovině). Po práci a mejdanu se připojili další dva členové výpravy a následovalo pár super dní na Šluknovsku a Lužických horách. Tempo pohodové, o zábavu se nám starala navigace od Komoot (doporuručuji všem co chtějí zažít dobrodružství, protože volba tras z tohodle webu je ze 70% čirý masochismus a neskutečná zábava :)) Cesty skoro všude rozježděné od harvestorů, takže skoro permanentní brodění se v blátě. Ale každá zábava někdy musí skončit a to se stalo vjezdem do Ralska, což je mega nuda na projetí. Kokořínsko zase na chvíli fajn (pivovar v Lobči doporučuji) a pak jen točit a točit do Prahy. Výletu dávám 10 Komootu z 10 a už chci zase někam ven, bylo to moc fajn.

    Jinak za jeden z highlightů výjezdu bych označil nádražku v Jedlové, opravdu místo hodné navštívení. Doporučuji

    Praha-Lužické hory-Praha | mountain bike ride | Komoot
    https://www.komoot.com/tour/500462203?share_token=aVV1kymEULFKk6cdA7kFTmZf9vmeqiAxZXmP8W52CAYSzZB4JS&ref=wtd

    PS: čas jízdy a průměrná rychlost byly v reálu někde jinde, spojením několika aktivit z gps se to nějak porouchalo :)

    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Taky jsem udelal ted velkou zmenu, presel jsem na 1/8 retez .... coz je vlastne velky halo, protoze mam i novy kliky, prevodnik i kolecko :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    STILL_PRIMITIVE: hezkej punk.

    ja jsem kdysi u horskyho kola musel menit vsechno co ma zuby, protoze to dodelal predlouzeny retez, tak radsi menim vcas za cerstvej.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    vlastne mi konstrukcne ten CZ nejvic pripomina IZUMI - tloustka materialu, valecky nejtovani… v porovnani s ostatnim (MICHE, SunRace, Decathlon - to je SRAM?? a pod) ktery sou vylozene az smesne subtilni… ale furt je to jezditelny vahove oproti BMX half linkum nebo tomu TANKovymu… nekdo mi rikal (nekdo z Defektu??) ze jezdi prumyslovej retez na vytahy?? ja urcite zustanu u CZ, za me nejlepsi pomer cena/vykon… nejlede na muj aktualni kripl (ne)najezd
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    taky sem ted menil retez, ale nevim po jaky dobe, jezdim po meste do prace ale posledni roky je to slabota…mohl tam bejt i 3 roky… vytahanej byl ze merka propadala skrz a uz sem v baglu vozil nejtovacku a obyc. z dekace az to prijde… nakonec sem to driv sundal nez to prdlo. jezdim teda obyc. CZ velo… ted sem nastavil IZUMI nakym zbytkem co lezel v bedne nez sezenu CZ, vsude maj na objednani… na drahovce na drahu mam MICHE levnejsi ale najezdim uplny prt a nebrzdim takze vydrzi dlouho. Koupil jsem kdysi omylem
    monstrozni Tank chain na Velodrom shopu, ten vydrzi asi WW3 ale po zmene prevodu je moc kratkej a vazi jako pul kola :))

    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Hmm ja jezdim izumi. Mel sem nejakej default z decathlonu ( ten mi prasknul ). Pak sem zkousel i nejkej sram.. ale ten izumi se mi zda ze drzi nejdyl :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    mobil mi hazi error, tak foto nebude.. ono to tak napinave neni. je to D.I.D Daido Kogyo Co.LTD, tak pry NJS certified a co ja vim.. ale teda minule mi vydrzel ty dva roky, a jinak na tom kole vlastne nic nemenim. nemohu se tedy stezovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam