• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    TROX23
    TROX23 --- ---
    me ho to nebere ze mam nakou spatnou verzi bo co jakoze nekompletni
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    TROX23: vyzkoušej oba uvidíš dle vlastního pocitu :D
    TROX23
    TROX23 --- ---
    jen tak btw kam mam nainstalovat ten seqencer normalne jako plug iny nebo to je burt??
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    RAPIDJO: Ja prave ten step sequencer pouzivam v kombinaci s drum rackem (ktery pouzivam na bici, impulse se me nejak nelibi) a tam je defaultne (pokud neodscrollujes jinam) ten prvni pad (vlevo dole smerem doprava nahoru) c3,cis3,d3 atd...takze s timto prave problem nemam pac to sedi presne - rekl bych ze ten step sequencer z toho remote scriptu je prave delany na praci s drum rackem.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    LANMANCZ: Tak jsem to porovnával a zjistil jsem toto. Step sekvencer od max se mi zdá přehlednější nebo spíše jednodušší. Nenabízí tolik možností jak remotescript ale zdá se mi prostě intuitivnější to ovládání. Hlavní výhodou kterou jsem postřehl je že pokud si chceš prodloužit klip o dejme tomu 2 takty nakopíruje ti dva předchozí automaticky dále a pak stačí jen přehodit pár úderů a šup máš tam přechod. Naproti tomu absence té citlivosti je dosti limitující (alespoň pro mě). Remote script je ale super po seznámení s ním se mi to fakt líbí. Ale když člověk nemá předem připravený samply na c cis d dis... tak se v tom dá rychlo stratit (musí se posouvat gridem nahorů dolů). Tohle by právě chtělo tak nějak u obou spojit :). Každopádně remote script je hodně cool a nemá smysl přecházet na něco jiného.
    ARDNOX23
    ARDNOX23 --- ---
    BABB:
    zkus tohle nevim jestli to facha mam apc40
    http://hanzoffsystems.tech.officelive.com/APC20a.rar
    BABB
    BABB --- ---
    btw: APC 64-40 na 20 neexistuje?
    UNDERMEDIA
    UNDERMEDIA --- ---
    M0R: google hlasi ze jo ... imho toho bude vic ...

YouTube - Alphatrack Launchpad
    http://www.youtube.com/watch?v=qhuOzB9gk58
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    jo dík už to čekuju vyzkouším a porovnám s maxem
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    RAPIDJO: jj, mas tam celkem 9 modu provozu - prepina se SHIFT + track select 1 - 8 s tim ze mod 1 je defaultni chovani APCcka. SHIFT + MASTER je zapnuti step sequenceru. Je k tomu prilozeny PDFkovy manual kde to je vsechno popsane jak co funguje, doporucuju do nej nahlednout.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    no a dá se z toho skriptu vyjet do standartního defaultu?
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Navic se mi libi i ty ostatni funkce co pridava. Jednoznacne nejpouzivanejsi vychytavka u me kdyz neco nahravam je, ze SHIFT+NUDGE- a + je Undo a Redo takze nemusim smatrat po klavesnici :-)
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    RAPIDJO: Prave ten remotescript APC64-40 tady ty veci co pises ma ... jde zazoomovat az snad na 1/64 dilky (presne nevim, nikdy sem tak velky zoom nepotreboval), jde nastavit 8 stupnu velocity, navic se mi libi ze vsechny ty samply editujes v ramci jednoho patternu (kterych muze byt az 8) ... neni to tak ze mas na jednicce kopak, na dvojce hajtku atd. Jako ja byt vama tak to zkusim, ja sem s tim velice spokojen. Ten skript by mel Akai koupit a dodavat ke kazdemu APC z vyroby.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    LANMANCZ: Zkoušel jsem ten z maxe a mám k tomu pár výhrad. Není tam vychytaná velocity citlivost (max 2 hodnoty) a pro tvoření partů s Hihat je třeba si hodně hrát s velocity. A za další, nejde rozdělit grid sekvenceru na méně než 8 dílů v jednom taktu což by taky bylo dobré upravit.
    Ale jinak pro různé freestajly konečně rozumné sekvencování na apc.
    M0R
    M0R --- ---
    existuje nakej step sequencer i pro launchpad?
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    STRANGELOVE: Tak to si urcite stahni ... pridava to dalsi kopec funkci ... fakt dobra vec
    STRANGELOVE
    STRANGELOVE --- ---
    LANMANCZ: aha, tak ten APC 64-40 este nemam vyzkouseny. nevim jak se to chova, mozna bude i vic prakticky.
    docela me ale pobavylo to, ze ten APC stepsequencer naprogramoval clovek ktere pracuje u logistiky v abletonu. (!)
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    STRANGELOVE: ten apc-64-40 step sequencer na ktery je odkaz i tady v zahlavi je imho lepsi pac na to nepotrebujes m4l
    BR0TH4
    BR0TH4 --- ---
    btw.. pouziva nekdo launchpad na reasona? nejake zajimave vychytavky? thx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam