• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROTTWEILERThe Secret World
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    FIN: Jo tak tech 30gb ale uvadej vsude, ta hra se proste do tohohle rozmeru nafoukne.
    Nevenoval jsem tomu tolik casu co ty, tak jsem tolik tech chyb nevidel. Takhle to znijako docela rozjetej bugfest. Je to mozna trochu risk si to kupovat hned po vydani, clovek nevi, jestli to dopadne tak jako vetsina titulu, ktery se casem vyladej patchema nebo jako Civilizace V, ktera je plna bugu dodneska. Mozna to reseni par mesicu pockat a upgradovat sestavu az potom neni od veci, uz jenom kvuli tomu, ze za par mesicu budou zase za stejnou cenu dostupny o dost lepsi komponenty.
    PS: Tech neakcnich premejslecich questu pry ma byt v plne verzi skoro stejne tolik jako akcnich, pise se na ofiko forech.
    FIN
    FIN --- ---
    a to ma dneska instalace te veci, se vsema patchema, pricemz closed beta ma odpovidat klientu cele hry, i tema vsema buggama jiz 30+ GB. jevi se mi to trochu na povazenou.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FIN: To nebylo vůbec mířeno na tebe, možná ani konkrétně na TSW. Ale celkově na lidi, co myslí, že koupí úplně novou mmorpg hru a ta bude stejně rozlehlá a bezchybná jako WoW a pak se diví a musí to všem několikrát sdělit :)
    FIN
    FIN --- ---
    ALONSY: nejde o perfektnost - spis o to, ze na ty ambice je beznych chybek az snad trochu moc.
    KURE
    KURE --- ---
    FIN: j to podepisu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Mě osobně bugy nějak extrémně nevadí, u nové hry s nimi počítám. Jen se jen musím obrnit proti plnému chatu těch lidí, co vždy počítají s tím, že to bude od prvního dne perfektní a při prvním problému půl dne brečí v general chatu :))
    FIN
    FIN --- ---
    ALONSY: ano, ano, do toho stavu se přesně dostávám.
    FIN
    FIN --- ---
    ALONSY: pří víkendech to tak nebylo vidět - při soustavnějším hraní closed bety už ano.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    FIN: No, za svých 15 hodin hraní jsem si ničeho takového nevšimla, ale opravdu to není dlouho. Nehledě na to, že většinu her hraju hned jak vyjdou, takže jsem na všechno jmenované docela zvyklá (viz SW:TOR ). Ale pokud jsi z toho na rozpacích, asi pro tebe bude lepší počkat pár měsíců než to pořádně vychytají. Lepší, než utratit hromadu peněz a jen se u toho vztekat :)
    FIN
    FIN --- ---
    tím vším (níže) nepopírám přelomovost "myšlení" a luštění záhad v té hře, jen, jak se snažím říci, bohužel zatím trpí nezanedbatelnými neduhy na rovině (možná většinové?) chodu a (bohužel nevynechatelné) probíjení se...
    FIN
    FIN --- ---
    RMUTT: Me se na ty hre nejvic libi proste to, ze se musi premejslet. Nejde jen klikat jednim tlacitkem mysi a sbirat expy jako u Certidla 3

    - no tak to přesně naopak musíš. ve skutečnosti musíš zběsile vyklikat a vyvraždit hromady potvor, abys dodělal většinu questů a získal body, tuny bodů, na vyhnání abilit, jinak prostě neprojdeš krajinou dál. přemýšlení je bonus, ale teď nevím, zda je ho tam dost, aby to vyvážilo probíječky.
    FIN
    FIN --- ---
    zajímavé. já naopak musím po 3 betavíkendech a closed betě říci, že jsem na vážných pochybách. soustavné hraní totiž - prudce osobní dojem - zdá se mi ukazovat spoustu věcí, které mě tak nějak... zkrátka vaděj.

    těch několik intelektuálních misí bylo, zejména zpočátku, skvělých. ovšem většinou hry se člověk přeci jen musí probíjet. a při tom probíjení jak soustavný samovolný de-targeting, tak fakt, že občas člověku prostě "nefunguje" palebný skill a musí chvíli přebíhat a měnit cíl, než to "jít začne", velice, ale velice leze na nervy. hlavně proto, že zmíněné vás spolehlivě zabije. a po x-tém takovém úmrtí, nejlépe v rozdělaném chainu, už jste dost naštvaní.
    po x-tém update během víkendu sw začal lagovat - soudě dle general chatů.
    z PvP byli lidé rozpačití ("takové zmatené") - ale musím přiznat, to jsem sám nezkusil.
    hrozně dementní je "kradění" bossů - a čekejte si a běhejte znovu, dokud se "nějak" neobjeví znovu. vůbec ten respawning vzhledem k počtu lidí vzájemně se potenciálně protínajících na témže bodu určitého questu/řetězce je... no problematický.
    chvílemi, vlastně celkem často, se něco netriggeruje. člověk pobíhá jak kokot sem a tam, než k tomu náhodou dojde.
    v pořadí celkem třetí oblasti (blue mountains) opět graf glitche (v prvních dvou už je celkem vyhubili, ale...) a špatné textury - člověk "plave" leckdy v terénu, jednou až po hlavu.
    extrémní nahuštění potvor v některých úzkých prostorách a omezených místech je šílené. zejména když bojujete "zhruba vyrovnáno" až "se silnějšími". není jak manévrovat, ale to některé buildy vůbec nemohou ustát, takže vlastně chvílemi je sólování... téměř neuskutečnitelné.
    pořád pořádně nefunguje gear management - ukládáte si sestavy, ale ono je to při loadování natáhne "ne úplně" a poněkud občas pomíchá skilly. takže... nejlepší metoda je psát si funkční buildy na papír pro případ, že při loadu "něco vypadne".
    o zmatcích se sadami gearu na jednotlivé "akční sestavy" vůbec nemluvím - to nic neodlišuje a neseparuje, to si prostě musíte hlídat a pamatovat sami. pic kozu do vazu.
    zpočátku šla první zóna "moc snadno". (ostrov). přitvrdili, ok. jenže tak, že teď je druhá a třetí (dál jsem zatím nebyl), když tam vlezete, a to i odpovídajícím gearem, šílená. a neuběháte to- viz výše, nahuštění prostoru.

    a tak dále. zpočátku jsem myslel, že closed beta, do níž jsem se dostal až po 2. beta víkendu, mé pochybnosti rozežene a definitivně nabudu chuti. stal se opak. jsem na vážkách doslova 50:50. kupovat samotnou hru... no, no, nooooo... hodně bych váhal s maličkým příklonem napravo od nuly na ose.
    připočítám-li ovšem v potaz, že leckdo, včetně mě, musí upravit železo anebo koupit novej systém (na rovinu: chcete win 7 64 bit - v jiných systémech, bez ohledu na kvalitu železa, ta hra trpí dalšími vážnými problémy v podobě zátuhů, crashů a "přetékání paměti" - zpočátku se tak nedělo, ale teď už rovnou v tabulce s bug reportem po crashi skáče hláška "zvažte přechod na 64 bitové win (7)), jsem teď hodně, hodně na bodu nula. a počáteční nadšení hodně ochablo. skoro bych řekl "je ještě sakra, sakra co ladit".
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    SIRLOON: tvrdul jsem kvuli tomu jak blbec na webu secret war, klic mailem nikdy nedorazil a nakonec ty hesla rozhazovali myslim na gamespotu lopatou. ale jak rikam s 2,2 ghz a ostatnima parametrama na minimu se to stejne skoro nehejbalo (coz mi hlava nebere, kdyz to jede na enginu staryho Conana). Me se na ty hre nejvic libi proste to, ze se musi premejslet. Nejde jen klikat jednim tlacitkem mysi a sbirat expy jako u Certidla 3.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    RMUTT: se mas, mne se ani nepodarilo lognout do bety :(
    RMUTT
    RMUTT --- ---
    Tak jsem konecne ochutnal betu a musim rict, ze TSW je dalsi zasadni argument, proc po peti letech konecne upgradovat PC zelezo. I z ty slide show co se mi odehravala na monitoru (procesor jen 2ghz) mi bylo jasny, ze tahle hra je fakt prinejmensim na 9,5/10.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KURE: Včera jsem moc nečekala :)
    Nejraději mám Stonehange, to je taková pohodička.

    Jinak kupovat teda asi fakt nakonec budu. Úplně strašně mi to připomíná Vampire Masquarade a po něčem takovém toužím fakt dlouho:)
    KURE
    KURE --- ---
    ALONSY: jj uz sem se mirne zorientoval a prdel
    jen mi prijde ze se trasne dlouho ceka na ty maly BG
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ALONSY: tak co drzkujes :) Diablo zamaznu Torchlightem, radeji sem si ho uz predplatil
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KURE: Jo, sice jsem to nepochopila, ale děsně se mi to líbilo:)
    SIRLOON: GW bude největší fail ever :) Ještě větší než Diablo. Jinak mě ta hra získala během pěti minut:)
    REINITA
    REINITA --- ---
    KURE: ještě jsem nenašla odvahu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam