Mám za sebou kompletní příběh + splněné všechny aktuální questy (plus posbíraného většinu lore a achievementů).
Musím říci, že dokud je člověk motivovaný průchodem hrou, tak nový systém funguje velmi dobře. Dailies se plní nenásilně, přísun anima sharů je také plynulý a člověk bezproblémově upgraduje a nemá pocit, že by musel podstupovat nějaký grind. Bohužel po dokončení se to běhm pár dnů dost změnilo. Bez ohledu an loot z dungů se z levelování poté začíná stávat únavná nuda. každý den absolvovat 5 hlavních + 5 vedlejších questů sice an papíře vypadá jako nepříliš náročné, ale po pár dnech toho mám dost a atmosféra hry je ta tam. Trochu jsme doufal, že alespoň dailies nějak zapracují do hry jako úkoly co člověk plní pro svoji frakci. Byť by to asi v konečném důsledku přiliš věcí z konečného dojmu nezměnilo. Jak z mobů nic nepadá a vše je loot z questů v téhle fázi prostě pro mne zoufale nefuguje. Dungeony mne nějak nevzaly. Asi je to tím, loot z nich žádná extra sláva a totálně mne nebaví to, jak je to naškálované imho zcela zbytečně až na 10 tierů (a to jsem zatím jen u elite) v kombinaci, že člověk dostane zcela náhodný dung a nemá šanci ovlivnit na co má zrovna chuť. Potom tu jsou scénáře, kterým !přepracování" i přes zkrácení jejich trvání vůbec nepomohlo. Nacpání surváků na jedno resp. dvě místa aniž by nějak radikálně změnili design prostředí je snad ještě věší nuda než původní řešení a působí to, jako dost zoufalá znouzecnost. O nějakém taktickém uvažování kam a jak se přesunout dřív není řeč a skončí to, že tupě mácháš zbraní na všechny strany a spamuješ aoe a jediná challenge je o tom, že aktuálně je většina lidí podgearovaná. Lairy jsem nezkoušel, ale nemyslím, že bych přišel o nějak extra zábavu. Pokud chápu dobře, tak jediná změna oproti TSW je ta, že výrazně naložili mobům na síle a hp poolu.
Jsme teď z toho dost rozpačitý. Pokud by byli schopni agresívně cca každý měsíc generovat nějaký kvalitní obsah, tak bych u toho asi vydržel. Byť bych asi nepropadl závodu v gearování. Ale to se mi po zkušenostech s FC moc nezdá.
Jsem zvědavý jak zvládnou retenci. Pořád mají v záloze celé Tokyo, což je jistá šance, ale až vysřílí celý TSW archiv, tak jsem dost skeptický jak se kromě nějakého hardcore endgame jádra a COD obětí, co prostě nesnesou, že nebudou mít celý gear v top tier barvičce, bude dařit držet hru v plusových číslech.