• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Tak si to nechte naskenovat, ne – http://www.flextightx5.com/

    80,- za políčko neni tak zlý :)
    JCK
    JCK --- ---
    SKOT: long life magnifax... holt zpátky máčet si ruce v kyselinách... (mám stejnej problém, nikon IV a opětovnou zálibu ve čtverci.)
    SKOT
    SKOT --- ---
    tak jsem zprovoznil flexareta a sem s Nikonem 5000 v loji :-)) na 9000 finance nebudou a do desky se mi nejak principielne nechce...ani ten epson v750 mne nejak neoslovuje :(
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ALESH: kapanek mimo muj rozpocet :))
    ALESH
    ALESH --- ---
    MURHAAYA: tak porid v700 :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    TALAGE: taky uz je v krabici a po snidani si tam sjedu. to ze to muze byt banalitka je mi uz celkem jedno, je to druhy kus a treti reklamace s tim samym, jesli se tam nekde dostava prach na optiku tak je to konstrukcni vada.


    MACHALIK: tak po čtyřech letech bych mu to odpustil asi :)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    MURHAAYA:
    MACHALIK:
    Prach:
    - na zrcadle, rozhodne necistit, protoze zrcadlo vetsinou nemiva kryci lak z rubove strany
    - na snimaci coce - lepsi pripad - nekdy staci ofouknout ale vetsinou kompletni rozebiracka . . .

    Reklamovat, nenechavat v pruvanu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mně tohle dělal Umax, zelenožlutej pruh, různě silnej, dle nálady. Ale až po čtyřech letech.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    btw ma tu nekdo Epson Perfection V500 Photo? ten canon mi leze krkem, jak fotaky tak skenery.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    tak se mi dneska pri skenovani opet objevil pruh na skenech, je videt uz dokonce i v nahledu a je pres komplet celou delku skeneru i mistech kde neni film :/ to uz bude tusim treti reklamace :(
    SESTRENICE_HADA
    SESTRENICE_HADA --- ---
    Mám dotaz: mám CanoScan 4200F a najednou přestal skenovat, zdá se mi, že se zadrhává hlava - jde to nějak vyčistit? Máte někdo s něčím podobným zkušenost?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    panove, kde se ve vuescanu nastavuje crop pro preview? potrebuju si nastavit skenovani jen jednoho prouzku kinofilmu, jednou se mi to povedlo, ale ted to zaboha nejsem schopen najit.
    BTW pokud to nekoh zajima, tak vuescan skvele funguje i pod linuxem.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MURHAAYA: četl sem že se dá použít nereflexní sklo, který položíš na film, pod tim se ti kroutit nebude. ale ještě sem nezkoušel. nebo to tam přilep izolepou x))

    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ja jsem ted skenoval veci z horizontu pomoci ScanGearu v pohode, je tam moznost si nastavit jake casti plochy chci skenovat. spokojenost zatim maximalni. jen bych chtel nekdy skenovat veci i okrajem (mam osvicenou i perforaci napr) a 35mm filmy se mi krouti :/
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    jen doplneni info, kdyby to nekoho preci jen zajimalo... skenovani negativu, pokud chcete nejaky jiny rozmer nez klasicke 35mm policko, (napr. z panoramatickych fotaku, Horizon apod) se mi nakonec podarilo v sw VueScan, kde to slo nastavit. (po mirnych upravach nakonec preci jen oklikou: skenovani z nahledu pri vysokem nastaveni rozliseni). VueScan podporuje docela hodne skeneru, i ten muj obycejny EpsonV200 Photo. diky za rady
    ZATAMOKO: diky, VueScan byl resenim.
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    HYPNOGEN: dik za info, s nastupem podzimu (konecne) a s faktem ze mi pro fotak prisla nova kazeta na film jsem si koupil velvie s tim ze budu fotit barevne listi ;-) tak alespon vim jak na to, i kdyz od te prvni krize se skenovanim jsem dalsi veci neskenoval takze ... uvidime jestli to bude stejny boj jak minule ;-)
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    zapomněl jsem napsat jeden poznatek, na který jsem přišel, když jsem nedávno přeskenovával na 8800F 2 políčka z Velvie 100F, které jsem předtím už jednou dělal na 2400dpi, ale nějak jsem je zmastil photoshopem a uložil, tak jsem musel znovu. tentokrát jsem omylem dal 3600 nebo dokonce 4800 dpi..
    Velvie mi vždycky na tom scanu vycházely hodně saturované.. říkal jsem si, že je to asi přirozené, páč je to velvií vlastnost a akorát jsem si vynadal a stahoval barvy photoshopem. na to vyšší dpi mi to ale hodilo barvy daleko jemnější a rozumnější.. celkem mě to překvapilo.
    - jen pro informaci těm, kteří "řešili" podobný problém.
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    AAHHWISEGUY: v prvé řadě je třeba nebrat na lehkou váhu sušení (i smáčení) filmu. pokud teda vyvoláváte doma. já osobně mám z labů s bordelem o řád horší zkušenosti než u domácího procesu .. i když tam se jedná spíš o škrábance, mapy atd. (o důvod víc, proč si vše volat doma)
    totiž prach, který se na emulzi dostane při sušení je ten nejhůřodstranitelný (možná spíš i neodstranitelný).
    ke snazšímu ofukování filmů je vhodné použít nějaké antistatické smáčedlo.
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    jak bojujete s prachem pri skenovani? at vse utiram uterkou na cisteni optiky, nebo antistatickym steteckem, stale se mi nedari se prach idelane zbavit.
    taky mam podezreni, ze nektera smitka se mi dostala pod sklo scanneru, protoze at otiram jak otiram, nektera smitka jsou stale na stejnem miste.
    GIO
    GIO --- ---
    kinofilmy skenuji docela slusne v kodaku na andelu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam