• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    SKOT
    SKOT --- ---
    TLAMICKA: jinak nevím zda to přímo vedlo k přerušení výroby ale přinejmenším dovoz do EU skončil kvůli tomu že ty skenery obsahovali tuším olovo nebo tak nějaký prevít zde zakázaný - dovoz do EU i přerušení výroby byly časově docela blízko sebe, ale to už jsou jenom spekulace
    SKOT
    SKOT --- ---
    MACHALIK: předpokládám že má Nikon prostě lepší pověst než Minolta co se týče poruchovosti, zbytek už pak je jen věc drtivého převisu poptávky nad nabídkou..

    TLAMICKA: ten link by mne zajímal :-) sic se mi to zdá pramálo pravděpodobné - přeci jen proč by je nestřelili za 3,5K dolarů na ebay - ale i tak ve mne hlodá zvědavost :-D
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    MACHALIK: Multi Pro je celkem raritni zalezitost, i po ni jsem se trochu dival a je to tak kolem 30 tisic, takze i s pripadnym prodejem epsonu bych presvihnul rozpocet.
    Jeste si tak rikam, ze Coolscan 8000 by byl fajn, nakonec bych zustal i verny znacce, kdyz fotim tema nikonama...

    Jinak cena coolscanu 5000 je mimo a a taky by me zajimalo proc - ted jsem mel jeden ve sledovanych, ktery skoncil - byt s podavacem na cely pas filmu - na 57 tisicich!! uplne silene.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TLAMICKA: Kdybych byl ve tvé situaci, tak koupím Minoltu Multi Pro a měl vyřešeno. Ta umí i svitek a bude lepší než 5400 a nejspíš se ani tak rychle neposere.

    Jinak jsem se teď díval na ceny CS 5000 a je to úplně neuvěřitelně drahý. Proč??
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    SKOT: V notasu mam ulozeny link (ted o vikendu jsem se na to dival) na rumunsky eshop, ktery vypadal pomerne hodne duveryhodne (prislo mi zhruba jako u nas megapixel), kde maji coolscan 5000 v prepoctu za 35 tisic a maji tam napsane skladem :)

    No mam to tak, ze jsem loni prodal digital a fotim rok a pul na film. Je otazka, kdy se mi to v hlave zase zamota a koupim digital, ale zatim to tak nevypada a asi u filmu zustanu dlouho. Ten V700 jsem koupil, protoze fotim i na svitek a z toho duvodu bych si ho nechal i dal, ale prece jen na to kino by to chtelo neco lepsiho, ale zase se nemuzu moc rozsoupnout a tech 15k je tak nejak muj cenovy strop - coz me prave desi, ze bych koupil jednickovou 5400, za pul roku by odeslo svetlo a oprava by stala treba nekde v nemecku tolik, co dalsi ojety kus na ebay.
    Dvojkova verze je z tohodle hlediska lepsi, ale zase o neco drazsi :(

    Tu na fotobazar jsem videl a premyslim nad ni, ta cena je sympaticka a mozna by mi to i stacilo.

    btw nechapu, proc to nikon zabalil a prestal prodavat - kdyz vidim, za kolik se prodavaji i stare coolscany 4000 a jaka je po skenerech shanka, tak mi hlava nebere, proc s tim sekli, skoda no.
    SKOT
    SKOT --- ---
    TLAMICKA: prodávat Nikona někdo u nás za 30 tak u něj budu první :-D

    jedničku od Minolty pokud ho hodláš mít jako svůj opečovávaný skener na věčné časy bych měl trošku strach, přeci jen ten zdroj světla u bazarového kusu nikdy nebude 100% důvěryhodný, já vím že se mi za měsíc dva zaplatí a když během té doby zkolabuje tak že ho prodávajícímu omlátím o kebuli neb evidentně nebyl v tak panenském stavu jak deklaroval :) ledkový světlo u II by mi osobně dávalo větší jistotu mít ho pro sebe jako jedináčka

    na fotobazar.cz jsem pod skenery viděl prodávat za 5K skener KONICA MINOLTA Dimage Scan Dual IV - ten kolem těch 3000dpi skutečně reálně udělá, ale žádné bližší vědomosti o tom modelu nemám..
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    MACHALIK: no na Nikon 5000 prave nemam :) ten se dnes pod 40 tisic na ebayi koupit neda a i kdyby ho u nas nekdo prodaval za 30, porad je to naprosto mimo moje moznosti.
    5400 II je jak rikas, cca od tech 18 tisic, jednickova verze o neco min.
    No mam nad cim premyslet, hlavne musim najit nejake info o tech minoltich servisech, kdyby neco bylo aspon trochu po ruce (rakousko, nemecko), tak by to snad jeste slo. Z tohodle hlediska se tech Minolt bojim, jinak je to jasna volba...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TLAMICKA: U Minolty 5400 (II) dělá servis někdo v Dánsku nebo Holandsku, co vím. Bral bych buď ji nebo Nikon 5000, pokud to zaplatíš. Mina se dá sehnat okolo 700 EUR.
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    SKOT: no ja mam V700 a nikdy jsem si teda neceho takoveho nevsiml a zadne podobne nekalosti mi nedela...doufam :) pouzivam silverfast

    A celkem dlouhodobe premyslim, ze bych k nemu dokoupil nejaky ciste 35mm skener.
    Jenze - lepsi coolscany stoji dnes ojete vic, jak stavaly nove (5000 ED je kasny priklad).
    U minolty 5400 me trochu desi to, ze kdyz se posere, tak je hotovo, ne? nebo funguje jeste nejake servisni stredisko, kde si s tim dokazou poradit? kdyz treba odejde lampa?
    Nejaky dual scan IV by byl asi porad lepsi jak ten epson, ale furt tak nejak koukam na ty vyssi modely.
    Nejake plusteky apod. asi urcite nechcu, rozliseni dobre, ale jinak zadna velka vyhra.
    Proste nevim co vzit, aby to stalo uplne maximalne 15k, radeji spis tak do desitky, melo to schopne podavace na filmy, pokud mozno automaticke ostreni, rozliseni aspon 3200 dpi, slo to servisovat, byl na to spoleh a bylo to vyrazne zlepseni proti V700, ktery zase tak spatny neni...chjo
    SKOT
    SKOT --- ---
    MACHALIK: dobře, mmch nežádal jsi mne o nějaký vzorek z 9000 před časem? na podzim jsem stěhoval tak jsem si teď uvědomil že jsem v tom shonu asi tady na někoho s něčím takovým zapomněl :(

    obecně ty dva modely bez přímého porovnání asi nerozsoudím, ale čekám že krom řádově nižší výdrže lampy bude jednička proti dvojce pomalejší a předpokládám i horší funkci ICE - ale to jsou věci který rád oželím neb ho chci využívat skutečně jen na ty černobílé negativy

    mmch nemá tady někdo zkušenost s epson v750? chtěl jsem na něm udělat nějaké vzorky ale nepodařilo se mi ho přinutit aby naskenoval celou plochu 35mm políčka - hlavně kratší stranu seřezával z 24mm na tuším 20.8 mm což mi přišlo dost extrémní
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SKOT: Moc by mě pak zajímal scan nějakýho dobře exponovanýho diáku na plnou palbu. Sám mám LEDkovou dvojku bez difuzoru a zajímalo by mě, jak si stojí v porovnání s jedničkou. Beztak jediný, co udělali, je design, zdroj světla mínus difuzor, a pak odstranění bugu s ostřením.

    Taky dej vědět, jak si to stojí v porovnání s 5000 ED.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SKOT: tyhle jsou tedka z prosince 2010 :) a jsou zalepeny v papirovym klasik :)
    SKOT
    SKOT --- ---
    MURHAAYA: určitě :-) ony ty starý kodachromy jsou v papírových rámečcích zalepený prakticky vždycky...rámeček nevadí jakýkoliv, jenom když je toho moc a je to v rámečcích s obyč sklem kde musim každý diák přendavat do svých rámečků tak trochu prskám :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SKOT: a ses schopnej naskenovat i diaky v rameccich? mam dva kodachromy co by mozna staly za to naskenovat trochu lip :)
    SKOT
    SKOT --- ---
    MURHAAYA: jojo ID Skot dělá furt, zatím stále Nikon 5000ed/9000ed :) příští týden by mohla přibýt jedničková Minolta 5400 - zkusil sem sehnat málo jetou jedničku kvůli měkčímu světlu na černobílé materiály tak jsem na ni zvědav...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ORORUN: V Brně to dělá Smělík na Nikonu 5000. Za dva měsíce bych mohl i já na Minoltě 5400 II, ale něco by to stálo.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Id skot to tusim delal.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ORORUN: fotoskoda?
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Naskenuje mi někdo diáky i negativy na dobrým filmovým skeneru???? Brno, Praha, Plzeň...
    KYTI
    KYTI --- ---
    PEJR: jestli ti muzu poradit, kup radeji 8800F. Vim, ze to zni zvlastne, nicmene ja jsem svuj 8800 upgradovala na 9000 a lituju!!! Lepsi je koupit tento starsi typ, bude zrejme i levnejsi, nicmene obrazova kvalita z 9000 sla prudce dolu, nevim, jak je to mozne - ale je to tak (naskenovala jsem na obou pres 200filmu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam