• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    Který skener nyní poskytuje nejlepší poměr cena/výkon, vyplatí se stolní flatbed skenery? Zkušenosti a výsledky uživatelů těchto zařízení.
    rozbalit záhlaví
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    SKOT: no ja mam V700 a nikdy jsem si teda neceho takoveho nevsiml a zadne podobne nekalosti mi nedela...doufam :) pouzivam silverfast

    A celkem dlouhodobe premyslim, ze bych k nemu dokoupil nejaky ciste 35mm skener.
    Jenze - lepsi coolscany stoji dnes ojete vic, jak stavaly nove (5000 ED je kasny priklad).
    U minolty 5400 me trochu desi to, ze kdyz se posere, tak je hotovo, ne? nebo funguje jeste nejake servisni stredisko, kde si s tim dokazou poradit? kdyz treba odejde lampa?
    Nejaky dual scan IV by byl asi porad lepsi jak ten epson, ale furt tak nejak koukam na ty vyssi modely.
    Nejake plusteky apod. asi urcite nechcu, rozliseni dobre, ale jinak zadna velka vyhra.
    Proste nevim co vzit, aby to stalo uplne maximalne 15k, radeji spis tak do desitky, melo to schopne podavace na filmy, pokud mozno automaticke ostreni, rozliseni aspon 3200 dpi, slo to servisovat, byl na to spoleh a bylo to vyrazne zlepseni proti V700, ktery zase tak spatny neni...chjo
    SKOT
    SKOT --- ---
    MACHALIK: dobře, mmch nežádal jsi mne o nějaký vzorek z 9000 před časem? na podzim jsem stěhoval tak jsem si teď uvědomil že jsem v tom shonu asi tady na někoho s něčím takovým zapomněl :(

    obecně ty dva modely bez přímého porovnání asi nerozsoudím, ale čekám že krom řádově nižší výdrže lampy bude jednička proti dvojce pomalejší a předpokládám i horší funkci ICE - ale to jsou věci který rád oželím neb ho chci využívat skutečně jen na ty černobílé negativy

    mmch nemá tady někdo zkušenost s epson v750? chtěl jsem na něm udělat nějaké vzorky ale nepodařilo se mi ho přinutit aby naskenoval celou plochu 35mm políčka - hlavně kratší stranu seřezával z 24mm na tuším 20.8 mm což mi přišlo dost extrémní
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SKOT: Moc by mě pak zajímal scan nějakýho dobře exponovanýho diáku na plnou palbu. Sám mám LEDkovou dvojku bez difuzoru a zajímalo by mě, jak si stojí v porovnání s jedničkou. Beztak jediný, co udělali, je design, zdroj světla mínus difuzor, a pak odstranění bugu s ostřením.

    Taky dej vědět, jak si to stojí v porovnání s 5000 ED.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SKOT: tyhle jsou tedka z prosince 2010 :) a jsou zalepeny v papirovym klasik :)
    SKOT
    SKOT --- ---
    MURHAAYA: určitě :-) ony ty starý kodachromy jsou v papírových rámečcích zalepený prakticky vždycky...rámeček nevadí jakýkoliv, jenom když je toho moc a je to v rámečcích s obyč sklem kde musim každý diák přendavat do svých rámečků tak trochu prskám :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SKOT: a ses schopnej naskenovat i diaky v rameccich? mam dva kodachromy co by mozna staly za to naskenovat trochu lip :)
    SKOT
    SKOT --- ---
    MURHAAYA: jojo ID Skot dělá furt, zatím stále Nikon 5000ed/9000ed :) příští týden by mohla přibýt jedničková Minolta 5400 - zkusil sem sehnat málo jetou jedničku kvůli měkčímu světlu na černobílé materiály tak jsem na ni zvědav...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ORORUN: V Brně to dělá Smělík na Nikonu 5000. Za dva měsíce bych mohl i já na Minoltě 5400 II, ale něco by to stálo.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Id skot to tusim delal.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ORORUN: fotoskoda?
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Naskenuje mi někdo diáky i negativy na dobrým filmovým skeneru???? Brno, Praha, Plzeň...
    KYTI
    KYTI --- ---
    PEJR: jestli ti muzu poradit, kup radeji 8800F. Vim, ze to zni zvlastne, nicmene ja jsem svuj 8800 upgradovala na 9000 a lituju!!! Lepsi je koupit tento starsi typ, bude zrejme i levnejsi, nicmene obrazova kvalita z 9000 sla prudce dolu, nevim, jak je to mozne - ale je to tak (naskenovala jsem na obou pres 200filmu)
    PAPADA
    PAPADA --- ---
    je tu nekdo z prahy, kdo by mi za uplatu naskenoval negativ? kdyztak do posty. dik
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PEJR: nejakej z tech novejsich canonu umi skenovat tusim 4 pasy kinofilmu vedle sebe takze by mohl mit plochu velkou na nejakej mensi velkoformat.

    myslim ze v ty kategorii canoscan je to takova hrana pod kterou uz nic rozumnyho nebude.
    PEJR
    PEJR --- ---
    házel jsem to do scanovani, ale tam je to nějaký mrtvý, tak snad tady?

    Dá se za srovnatelný prachy pořídit něco lepšího než Canon CanoScan 9000F? Případně, jak jsou na tom ty nižší řady scanerů se scanovánim průsvitnejch předloh? Poohlížim se po něčem na scanování filmů/diáků, a taky velkejch formátů.. Nepotřebuju nějakou extra top kvalitu, scanovat chci hlavně náhledy, jakoby kontakty..

    Případně, máte někdo nějakej jinej tip? Nestačilo by mi něco za poloviční cenu třeba? Určitě to musí umět aspoň 6x6. K větším formátům se ale taky určitě dostanu..
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    praveze malo docela a myslim cenu za novej, 9000 u nas stoji novej treba kolem 80tycek, 5000 jsem snad jeste nikde nevidel, ale jetej jsem nekde videl za tricitku... ale to je jedno, chtel jsem jen nadhodit, ze bych 5000 bral za tu cenu :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já se v tom asi nevyznám. A to je jako moc? Nebo málo? Minolta Multi Pro (pochopitelně jetá) stojí běžně 1500 USD / 1000 EUR. Proč by novej Nikon 9000 neměl stát 2000 USD? Že tam maj blbě cenu za jetej je věc jiná.
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    mno a 9000 za 2199? http://www.amazon.com/Nikon-Super-CoolScan-9000-Scanner/dp/B0001DYUDE/ref=pd_cp_e_2 ... kva to asi chyba nebude, i kdyz se to zda podezdrely
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No tak tam maj chybu, no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam