• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    SKOT
    SKOT --- ---
    KOLU: Nikon LS-5000 je nejlepší na barvu :) na čb fakt radši tu starou minoltu s difuzerem..
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: Chci Focomat V35. Definitivně.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: a budes porizovat jinej nebo koncis? Ja dneska chci zacit zvetsovat dalsi vystavu, dost se tesim, mam novej DIY ram na 50x60.
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: Jsem jenom chtěl poznamenat, že sou situace, kdy to zas takovej overkill neni :) a že je občas hezký vidět shluky zrn. Vidíš, jsi mi připomenul, že chci prodat zvětšovák... Jdu ho nafotit :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: tak muj cil je bejt schopnej tisknout nejaky A5/A4 veci, premyslim nad nejakou brozurkou fotek ze bych si vydal a mit kvalitni nahledy na web. Printy budu stejne delat na Durstu ruco, kdyz uz mam tu kravu velkou :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: no ale ne novej... co se tyka digitalnich a digitalizujicich technologii tak si priplatim klidne za novou vec, co bude makat out of the box a kdyz ne, tak mi ji vezme prodejce do reklamace "sluzebnicek vasnosti". Mam na to stranou nejaky prachy a s analogovejma fotakama a vecma z druhy ruky furt neco resim. Je to super, kdyz to maka, ale jak se to vysere, tak je to nekdy dost voser....
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: No, overkill ani ne. Jsem ty skeny viděl, Delta 400 v DD-X, bylo to božský, normálně na tom byly vykreslený shluky zrn a 150 cm print z toho byl prostě krásnej.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: zas 6900 dpi je overkill. tolik ten film ani nema imho. Trix 400 na 1600 v rodinalu ma rozliseni tak 15 - 20 Mpix v tyhle sprosty reci sprostych cisel :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: Hlavně za 15k bys s trochou štěstí sehnal LS-50...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: bych prave rad novy. Mam od tlamicky minoltu 5400, je super, s vuescanem pohodicka a prijde mi hrozne user friendly vcetne toho vuescanu, ale dela pruhy a jsou videt i na CB a myslim, ze to uz nikdo neservisuje, ale muzu se mylit. Pokud by mi to nekdo voservisoval, tak bych u ni zustal.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nebo možná ještě Flextight X5 s reálnějma 6900 DPI...

    MURHAAYA: Mrkni na tohle: http://www.filmscanner.info/ReflectaProScan4000.html mělo by to umět celej film. Jen to neseženeš nový.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ja pristi mesic pudu do Reflecty RPS7200 - celej film umi by default http://obchod.fotoskoda.cz/reflecta-rps-7200-professional-filmovy-skener/ asi jedinej co to tedka na trhu umi a je dostupnej beznym smrtelnikum. To ze umi celej film nebyl pozadavek, pozadavek byl automatickej posun a to ty reflekty a Plusteky nemaj bohuzel :/
    KOLU
    KOLU --- ---
    MACHALIK: No, ona ta Minolta v praxi vykazuje trochu nižší rozlišovací schopnost...

    IMHO nejlepší skener na kinofilm je Nikon LS-5000 s adaptérem SA-30 na celou špulku filmu.
    SKOT
    SKOT --- ---
    MACHALIK: Nikon je hold investiční elektronika :) Minolta 5400 (I) je pro mne asi nejlepší skener pro černobílý kinofilm, ale bohužel působí jako dost spotřební zboží...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Jo, to mas recht. Nemit ten skener uz rok na stole, kaslal bych na nej a koupil klidne minoltu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Trh s Nikonama je úplně neuvěřitelně zmrdskej. Za tu cenu máš komplet funkční Minoltu 5400 s držákama a o 30 % vyšším rozlišením!
    KOLU
    KOLU --- ---
    FURYAN: Nevyrábí něco alternativní výrobci? Jsem kdysi viděl dělat nějaký echt potuněný držáky filmů s AN sklem od nějakýho 3. výrobce pro flatbedy, tak něco takovýho třebas...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Jeden zoufaly uzivatel by potreboval pomoc. Shanim Nikon FH-835S coz je drzak 35mm filmu do kůlskenu 8000/9000. Dotazal jsem Nikon CZ, servis Nikon, Alzu, Skodu, Megapixel a Oehling. Nikde nemaji a nikdy uz mit nebudou. Na ebay se daji najit na naprosto nemyslny castky (treba 7000, ale i 15000) a to se radsi na ten skener budu chodit divat do sklepa, po pravde receno :(
    Kdybyste nekdo o tomto drzakzu vedel, 3k bych za ten kus plastu dal. Diky moc.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    High-Res DIY Film Scanner Made from a DSLR, Lumber and an Arduino
    http://petapixel.com/2013/09/06/high-res-diy-film-scanner-made-dslr-lumber-arduino/

    tohle uz musi byt docela kvalitka
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Chce to mít zatížený ideálně co nejdýl, týdny, měsíce, roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam