• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    Který skener nyní poskytuje nejlepší poměr cena/výkon, vyplatí se stolní flatbed skenery? Zkušenosti a výsledky uživatelů těchto zařízení.
    rozbalit záhlaví
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: můj Coolscan V ED taky neposunuje přesně o 8 políček. skener by měl počítat s tím, že máš mizernej foťák a mezery mezi snímkama jsou různý (a i u špičkovejch foťáků prostě občas některý políčko padne o pár mm vedle). je to vlastně otázka nějakýho prvního náhledu, kdy by ten skener měl v nízkym rozlišení co nejrychlejc poznat, že skončil snímek a hlavně přesně detekovat začátek dalšího. prostě to nejde frknout jen jako "posuň přesně o xx mm", to by mnohdy hrubě nefungovalo.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    I kdyby skenoval dobre (musel to byt blbej kus, o tom zadna) tak ten posuv co nedokaze posunout film o presne 8 perforaci to je deal breaker...
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: Blbej kus, ale hodně blbej. Neskutečný...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MURHAAYA: Nová generace scannerů!!!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: ten plustek na kino myslim. ten novej co postoval marasan je mimo moje financni moznosti. Pokud musim u tyhle reflekty rucne nastavovat kazdy policko, tak to uz muzu koupit levneji skener s rucnim posunem...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Tak jsem prave dostestoval Reflectu RPS 7200. Je zpatky v krabici a po obede bude vracena do obchodu v ramci 14tidenni lhuty. Vysledek je naprosto tristni, ale mam podezreni, ze mam nejaky vadny model mozna, ale reklamovat to nebudu, radsi ji vratim pockam na ten plustek.

    1) baleni bylo kompletni a skener cisty bez znamek pouzivani, ale kabely v krabici nebyly svazany temi dratky a dratky se tam jen povalovaly
    2) Skener neni schopny pri kalibraci pro Dmin najet zpet na puvodni policko a vubec se trefovat na policka takze kazde policko musite rucne posunout. To uz rovnou muzu mit ty plusteky s manualnim posuvem.
    3) takhle vypadal vysledek

    http://murhaaya.com/odd/ja/nyx/sken/ - jsou tady i sken CB filmu (vsimnete si jakesi solarizace vpravo na snimku) a barevnyho - no comment.

    prace s nim je hrozne pomala, po zalozeni filmu si hleda Dmin a projizdi sem tam. Uzivatelske prostredi je dost amaterske a neintuitivni. S vuescanem si nepovida.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MARASAN: sakra to sem mel vedet driv. sem porodil tedka Reflectu RPS7200, je jen na kino, ale ma moznost zpracovat celej film na jeden zatah.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Plustek OpticFilm 120 - v prodeji skenr na kino i medium.
    FTN
    FTN --- ---
    Epson - Exceed Your Vision... Yes, it does...

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Odmítám se vzdát Miny, dokud se nerozbije, čili to neprojde :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nikon SA-30, a možná by to bylo levnější jak ledvina.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SKOT: Udělat celej film na Mině je průser. Ty proužky po šesti - plus ty jejich držáky stojí za belu. Dal bych ledvinu za průběžnej odvíječ.
    SKOT
    SKOT --- ---
    MACHALIK: čistě v pohodlnosti :) např. možnost zpracovat celý film; ale vlastně jsem nechtěl za každou cenu tvrdit že je nejlepší - spíš jsem chtěl korigovat tvrzení že je nejlepší univerzálně, protože na čb filmy fakt nejlepší není
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SKOT: Mám srovnání LS-5000 a 5400 II a přijde mi to stejný (kromě toho, že Mina je větší a má o něco, nikoli o celejch 30 % samo, rozlišení). V čem je ten Nikon lepší na barvu? Já žádný extra data navíc ve stínech nebo světlech nebo barvách nezaznamenal.
    SKOT
    SKOT --- ---
    KOLU: Nikon LS-5000 je nejlepší na barvu :) na čb fakt radši tu starou minoltu s difuzerem..
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: Chci Focomat V35. Definitivně.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: a budes porizovat jinej nebo koncis? Ja dneska chci zacit zvetsovat dalsi vystavu, dost se tesim, mam novej DIY ram na 50x60.
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: Jsem jenom chtěl poznamenat, že sou situace, kdy to zas takovej overkill neni :) a že je občas hezký vidět shluky zrn. Vidíš, jsi mi připomenul, že chci prodat zvětšovák... Jdu ho nafotit :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: tak muj cil je bejt schopnej tisknout nejaky A5/A4 veci, premyslim nad nejakou brozurkou fotek ze bych si vydal a mit kvalitni nahledy na web. Printy budu stejne delat na Durstu ruco, kdyz uz mam tu kravu velkou :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KOLU: no ale ne novej... co se tyka digitalnich a digitalizujicich technologii tak si priplatim klidne za novou vec, co bude makat out of the box a kdyz ne, tak mi ji vezme prodejce do reklamace "sluzebnicek vasnosti". Mam na to stranou nejaky prachy a s analogovejma fotakama a vecma z druhy ruky furt neco resim. Je to super, kdyz to maka, ale jak se to vysere, tak je to nekdy dost voser....
    KOLU
    KOLU --- ---
    MURHAAYA: No, overkill ani ne. Jsem ty skeny viděl, Delta 400 v DD-X, bylo to božský, normálně na tom byly vykreslený shluky zrn a 150 cm print z toho byl prostě krásnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam