• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ERROR: otazka je jak budou za 50 let vypadat ty fotky z labu (ledaze by to bylo delano mokrym procesem)
    ERROR
    ERROR --- ---
    C00BA: k te 'zaloze vzpominek' - spis ze se ti casem ztrati ty skeny, nez-li fyzicky negativy (imho)... pokud to jsou dulezity vzpominky tak bych spis doporucoval nechat si ve fotolabu udelat normalne 10x16 a to skenovat... kdyz totiz prijdes o data, negativy si nikdo moc neprohlidne ale fotky by ti mely vydrzet i zapomenuty 50let v krabici, kterou nekdo z tvejch potomku pak otevre...coz u tech dat je zatim nevyresena otazka..jak to bude...digital oblivion ciha za rohem :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    C00BA: pokud by ty filmy byly nenastrihany tak bych nad tim uvazoval. Mam pred sebou narizenej dvou tydenni home office kvuli rotacnimu programu v praci, takze nakrmit skener jednou za hodinku pasem filmu neni problem. Jesli sou nastrihany na pasky tak to je smrt...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    C00BA: na web to bude urcite, jen bych prikoupil vuescan.
    C00BA
    C00BA --- ---
    OT_: jo s tou rychlosti je to dobra pripominka.
    diky i za odkaz na befoto, ta cena neni vubec spatna.
    ze je to oser je mi jasny, jeste jsem chvilku uvazoval jestli by nebylo vyhodnejsi (jedorazova investice ale "neomezeny" pocet skenovani) poridit za ty cca 4000 treba epson perfection photo v370 a prubezne se s tim zadrbavat po vecerech sam. ma ten epson nejaky rozumny vystupy, v podstate jen jako "zaloha vzpominek kdybych o negativy nedejboze nekdy prisel" a pro web?
    OT_
    OT_ --- ---
    C00BA: Tyjo, pochybuju, že někoho najdeš. Imho se nikdo z nás nedostane na tu rychlost (a tedy cenu) jakou skenujou mašiny v labu a třeba cena v béfotu (https://www.befoto.cz/clanky/fotoprace/) mi přijde ok. Já bych si za to účtoval tak desetinásobek, při představě jaký s tím mám oser:)
    C00BA
    C00BA --- ---
    ahoj,
    nenasel by se nekdo ochotny naskenovat cca 20-30 klasickych kinofilmu 35 mm (cb i barevne) za ceny nizssi nez maji fotolaby u nas? nektere filmy jsou nerozstrihane v roli, nektere jsou nastrihane na pruhy.
    jsem z ceskych budejovic ale nemam problem poslat vse zabalene postou nebo pres zasilkovnu. penize/zalohu bych poslal klidne predem na ucet podle dohody. k zasilce muzu pribalit treba i externi disk pro ulozeni skenu (nebo se da poslat treba pres wetransfer apod). na kvalitu nemam nejake vyrazne pozadavky (samozrejme cim lepsi tim lepsi). jednalo by se o digitalizaci fotek z dovolenych a vyletu. vse je o dohode. nabidky klidne verejne nebo do posty.

    diky moc
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    ROLEX: nakonec totálně jednoduché řešení, až se stydím, že mě to nenapadlo hned a řešil jsem to tak dlouho:) Stačilo odebrat skener ze systému počítače a zas ho připojit a už to zas jede jak má. Kdyby někdo něco takovýho řešil..
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    hele tohle mam taky. ne o dve clony ale asi o 1/3. pri dalsim filmu muzu delat printscreen. mam v camera raw na to ulozeny nastaveni. co mi stahne expozici o tu tretinu zpatky. ty data tam jsou. alez nejakyho duvodu je tam nejakej posun
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    mam takovej problem s vystupama z vuescanu. Behem skenovani to vypada normalne, ale kdyz ty vysledny .dng otevru v jinym programu tak je to brutalne pre-exponovany (tak o 1-2 stopy). Nevite co s tim? Skenuju do 16 bit BW nebo 48bit RGB
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ahoj, nemáte někdo doma nejakej nevyuzitej starší skener na negativy? V370 nebo něco v podobný cenový realci. Potřebuju jen na náhledy. Kdyžtak pošta díky...
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    čau.

    Mám problém s Epson V700. Přestal skenovat transparentní materiály. Vyleze z toho vždy jen černá plocha. Kryt horní lampy pro reflektivní materiály mám samozřejmě sundaný, vrchní část skeneru správně připojenou. Zkoušel jsem různý software a výsledek vždy stejný. Reflektivní materiály to skenuje v pořádku. Prosvěcovací lampa se pohybuje jak má, objektiv taky. Netušíte někdo? dík.
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Film Carrier 120: Scan Medium Format Negatives With Digital Cameras
    https://www.thephoblographer.com/...m-carrier-120-scan-medium-format-negatives-with-digital-cameras/
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    STILL_PRIMITIVE: jojo máme ho tam stále, flextight x5. Když jsem ho začal používat, tak mě nějak přestal bavit můj epson:D Takhle ostrý zrno jsem zatím nikdy ze skenu nedostal. Respektive z epsonu v700 dostanu spíš šum a bláto, když skenuju 35mm.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak mi dorazil domu Nikon LS-5000. Kabel s ceskou zastrckou jsem doma nasel, ale ted mi doslo ze to dorazilo s adapterem MA-21, kterej je delanej na diaky, kdezto ja mam normalni negativy. Nevali se tu nekomu doma nepouzivanej adapter FH-3 pripadne SA-21?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    OT_: Pozor, ono to zase tak rychly neni, co jsem slysel, tak on to jedno policko muze skenovat nekolikrat po sobe, defakto tak dlouho dokud system nebude presvedcen, ze je to dobre. Coz je opruz vzhledem k cene protoze ti nikdo dopredu nerekne jestli to bude hotovy za hodinu nebo za 5 hodin :/
    OT_
    OT_ --- ---
    jj, Hasselblad flextight mají v Thalia Picta, zkusím to tam (za bratru pětikilo políčko).
    ERROR
    ERROR --- ---
    OT_: jojo, to je na filmovy pasy, ne na fotky..
    na ty je topshit onen Hasselblad co zminuje STILL_PRIMITIVE
    pripadne nikon coolscan LD50 na 35mm a LD5000 na svitky
    OT_
    OT_ --- ---
    tak to je fakt jen na kinematografický materiál, navíc to skenuje nějak podezřele rychle (1-15 frejmů za sekundu:)
    ERROR
    ERROR --- ---
    LADINEK:
    je to lasergraphics director
    Lasergraphics Director 10K - Archive Film Scanner
    http://www.lasergraphics.com/director-features.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam