• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRMELECJaroslav Dušek, Pjér La Šéz, divadlo Vizita...
    KERB
    KERB --- ---
    FAEKAL: já už jsem na tom byl tak dva měsíce zpátky .) good
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    KERB: vím koho myslíš, ale nemůžu ho najít... toho to ještě baví jo ? :))
    něco málo o nové hře a nejen to, snad na to na podzim konečně zajdu ...
    Herec Jaroslav Dušek mluvil o nové inscenaci Sláva strojů a měst | S vámi v Praze
    https://www.youtube.com/watch?v=E1S3y3VkT7w
    KERB
    KERB --- ---
    helejte kdo je to ten člověk co na youtube pořád točí videa o Duškovi?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Jedna z mých nejoblíbenějších Duší...Ruda:)
    Duše K - Rudolf Krautschneider, Roberto Lombino a Jaroslav Dušek - 15. 3. 2015 ☯
    https://www.youtube.com/watch?v=VaFSzqR4KRI
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    SEIBEI:
    Tohle je k čemu?
    Jestli je to na mě tak se klidně zeptej přímo čemu nerozumíš.
    Jestli to není na mě tak se se vesele také přidám - HOVNO lá lá lá - žádnej stres :)
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A:
    Aha.

No tak mě přijde, že se bavili v jedné části zrovna o tomhle.
    Co v tom vidíš teda ty rozdílného mi zůstává záhadou.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    BETA_BOB: já se ti v poště snažila vysvětlit, proč tě z ní musím vykázat. zamýšlet se nad tvými megadlouhými vývody jsem vyhodnotila jako ztrátu času. soryjako
    SEIBEI
    SEIBEI --- ---
    Hmm...leda hovno
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A:
    Vesmír, civilizace, komunita nezná pouze popis Junga a jeho pohled na to jak popisovat okolní svět.
    Těch způsobu popisů je víc. A ne každý je kompatibilní s jiným popisem a jinými pojmy i když třeba popisují stejné dění.

Lidé myslí, přemýšlí, diskutují v kontextech svého jazyka - v kontextech významů slov a symbolů.
    Nebudu ti vyjmenovávat co všechno bych byl rád aby si si přečetla ty - psal jsem ti proč jsem Junga nečetl dostatečně podrobně. Snad se k tomu brzy dostanu.

hihi - Mě potěší když se zamyslíš nad tím co jsem napsal -
    mě to takhle nějak dalo smysl když jsem sledoval tu diskuzi -
    to mi pro redefinici světové filozofie pro dnes zcela postačí :)
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A:
    To mínus byl překlik. co se čertíš?
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    děkuji za mínus. od člověka, co tvrdí, že pracuje na redefinici světové filosofie potěší :) já ti říkala, že Jung byl lékař (a aby sis od něj něco přečet), ne filosof a že ty pojmy definoval, abychom pochopili, co vyzkoumal
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    omg
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    CLOWNZEPPA:
    Kontinuální uvědomění si celistvosti svého já
    Podle mého skromného pokusu o formulaci nejde tohoto dosáhnout bez vymezení si kontaktu s okolím, které není moje já.

V různém dění budeme různými způsoby sami sebou.
    Kontinuální uvědomění si tohoto totiž vyžaduje vývoj v čase a takový vývoj my sami nemůžeme ovlivnit kvůli nepředvídatelným okolnostem přicházejícím zvenčí.
    Naše identita je totiž přímo závislá na okolním dění a vymezení se vůči němu.
    Vymezení si své identity jen vůči sám sobě se totiž nemá o co opřít a identita nedostane kontext.

Jinými slovy - každé naše "já" (představa uvědomění si celistvosti našeho já) je přímo závislé na okolním dění.
    Naše osobní představa o těchto hranicích a naše vymezení se vůči těm hranicím - toho co jsme ještě my sami a co je už nutnost podřízená okolnímu dění je rozhodnou součástí uvědomění si svého já.
    :)
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    CLOWNZEPPA: :) nevim, kdo je ten Merlin, ale má vše. hipsta vous, slovanský oděvní pičičury, je bos a zajímá ho Jung :D (prototyp frikulína dnešních dnů)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Skvělej rozhovor...
    Pjér la Šé'z a Tomáš Merlin Ježek / Inspirováno Jungem...
    https://www.youtube.com/watch?v=XWk99NqHYbc
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    z dubna, vyšlo až teď
    Pjér la Šé´z - Čaro-Děj-Nic-E - Dajána Praha 30.4.2019
    https://www.youtube.com/watch?v=4JzHxakFdSk&t=1520s

Pjér nabádá k přemýšlení nad otázkou, zda může záměrně činit zlo někdo, kdo ví, co dělá.
    nemůže. Bůh je dobrý a čím blíž k němu jsme (čím víc jsme sami sebou) tím víc víme, co děláme a tím míň jsme záměrně zlí
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SEIBEI: Ne jen kluci z Vizity;))
    SEIBEI
    SEIBEI --- ---
    Mam pocit, ze by se kluci z Vizity dost smali :)
    BETA_BOB
    BETA_BOB --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A:
    Pokud má smysl snaha se co nejvíc přibližovat k úplnosti (bytostného já) jde tedy o zaměření se na vlastní představu o sobě.
    Bytostné já se mění a formuje stejně tak jako svět kolem nás. I naše představy o nás samotných nejsou fixní.
    Řekl bych, že směřování k dokonalosti je obecnější pojetí téhož směřování k něčemu co nejvíce naplňujícímu.

Tedy pokud chceme býti dokonalý ve smyslu "nejlepší jak je to z naší pozice možné"
    obsahuje podle mě tato snaha i směřování k úplnosti bytostného já.
    Ve chvíli kdy naplnění bytostného já pro mě přestane být cílem je stále možné ještě směřovat k dokonalosti v širším pojetí a v kontextu mimo moje naplnění.

Tedy zaměření se na směřování nejen k vlastní představě o sobě, ale k dalším pohledům mimo moje bytostné já.
    Pojmout za sobě vlastní směřování k dokonalosti jako součást směřování k bytostnému já a tedy pomyslně snahu o své naplnění o toto rozšířit je také možné.
    Jak říká i Beta_bob: Kdo chce cíleně ovlivňovat svůj život musí směřovat k něčemu v co věří.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    BETA_BOB: podle mě Jung říká, že nedosáhnem ani jednoho, ale má smysl se co nejvíc přiblížit k úplnosti (bytostné já). jestli je vesmír lepší nebo horší nevím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam