• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MIYU:
    MUTHA: tady to je hezky prehledne zachyceny od 9. ledna do ted ,) http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=118267
    HONIK
    HONIK --- ---
    V pátek náhodou někdo cestu Nizozemsko - Česko neplánuje? :-)
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    nabizime jedno misto v aute - tento tyden ve ctvrtek 21.2. 2013 Utrecht - Praha
    MIYU
    MIYU --- ---
    Slysel jste nekdo o zemetresenich v okoli Groningenu a Loppersum?

Jsem ted dostala email od spanelskeho klienta ktery se me na to pta a ja se nestiham divit, o nicem sem teda neslysela, ve spanelsku to prej je ve zpravach .))

Na netu sem trochu slidila a nasla posledni zpravu z augusta na toto tema.
    PETROSSA
    PETROSSA --- ---
    ahoj sháním dlouhodobé ubytování v Utrechtu od dubna..kdybyste někdo měl tipy tak budu ráda za radu , dík
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    juj a nejede nekdo z NL do CR kolem prave 22.2.? a nebo 27.2. zpet CR do NL? hodila by se mi spolujizda.. ci naopak nabizim se pokud nekdo potrebuje neco privezt. preference Utrecht - Praha/Brno
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    Zdravim! Nejedete nahodou nekdo autem CR - NL a to okolo 22.2.? Potreboval bych neco privezt.
    Kdyztak posta, budu se revanzovat.
    Diky moc!
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    super diky moc!
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    Nemate nekdo poneti, kde bych si mohl zazadat o vypis z rejstriku tresu v NL?
    Diky
    Jindrich
    OLIII
    OLIII --- ---
    HDK: Podle mě je velkej rozdíl v tom, co jejich vzdělávací systém nabízí a jak tu nabídku místní studenti využívají. Osobně tady oproti studiu v Čechách vidím dvě výhody - ačkoliv je učiva co do objemu míň, systém je nastavenej tak, že si toho odnesu víc. A návaznost na praxi je nesrovnatelná. Což v Čechách není jenom problém škol, ale taky firem. Jak mi řekl pán z O2, kterej u nás (Praha) externě přednášel, "ušetřete si čas a ani nezkoušejte psát diplomku pro žádnou firmu, protože nikdo není ochotnej vyčlenit zaměstnance, kterej by se vám věnoval a jeho práci by mezitím musel dělat někdo jinej". A jak mi pak řekli na katedře na mnou vybraný téma, "tuhle diplomku vám nikdo vést nebude, to je moc praktický".
    Ale kolik z toho systému dokážou oni sami vytěžit, k tomu jsem dost skeptická... U nás na škole (Amsterdam) vidím pramalej zájem o technický obory a přírodní vědy. Naprostej nedostatek studentů na matematice, na informatice snad třetinovej podíl místních. Mezi PhD studentama informatiky ani jeden Holanďan. Když navíc vezmu v potaz výhody, který mají místní oproti cizincům a který jim značně usnadňujou podmínky pro studium (grant na školný, veškerá doprava v celý zemi zdarma, údajně nižší nájem na kolejích), tak mi příjde, že potenciál svýho vzdělávacího systému až ostudně nevyužívají.
    TER
    TER --- ---
    Interested in working in Nederland? See the PDF!

OBRABEC CNC v Holandsku.pdf (102534 B)
    HDK
    HDK --- ---
    NUSIK:
    NUSIK: Asi jsem propásl některé příspěvky, každopádně jsem se ptal na základě vlastní zkušenosti z práce a pokud jsi se setkal s tak vzdělanými Holanďany, tak ti závidím. Já jsem měl štěstí úplně na jiné lidi a ti nebyli schopni pochopit středoškolské učivo. Sebevědomí a schopnosti prodat "HOVNO" mají každopádně dostatek.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    POTHEAD_: ale tak ze bych ti nadaval, to se uplne rict neda, hlavni co sem chtel rict, ze proste jejich system skolstvi je s nasim neporovnatelnej co se kvality tyce. ja rozhodne ruzovy brejle nemam, vsude se najde neco na co se da nadavat
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    POTHEAD_: mea culpa, koukni ale na ty dve vety za sebou, jak si je napsal, sem tam automaticky cekal rozpor, pracuju a ctu v rychlosti
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    POTHEAD_: to je hrozna blbost cos napsal, jestli vzdělávací systém v CR nekoho nauci nezavislosti tak ja sem medvídek koala. Ac jsou Holandani jaci jsou jejich systém vzdelani je na spickovy urovni od nejnižšího stupne az po top výzkum a prumernej holandskej student se s tim ceskym co do schopnosti neda vůbec srovnávat a opravdu to není o sprtani. Naopak většina predmetu je alespoň z padesati procent o projektech a teamworku. Ja sem v Holandsku studoval MSc a atmosféra, pristup ke studentum, navaznost studovane latky na realny projekty mimo akademickou pudu je uplne nekde jinde nez u nas. Studium není vyrazne slozitejsi nez u nas ale prave se snazi studenta donutit něco delat ne jen se šprtat tak jako u nas. Technicke moznosti jsou v Holandsku taky uplne jinde, představa, ze v CR dostanu, jako student co pise diplmku, pristupy do gridu je usmevna. Je fakt, ze Holandani trosku streva jsou, co se tyce tech uplne nejpraktictejsich věci, ale tak uz to proste holt byva. A asiati jsou v Evrope na všech kvalitních skolach, protoze situace se vzdelavanim třeba v Cine je tristni, proto je sem rodice, kteří mají peníze, posilaji. A skoly v Evrope jsou rady, protože takovej student plati 11k euro rocne skolnyho plus všechny vydaje. Velmi často to nejsou zrovna nejlepší studenti, ale je to dobrej obchod, tak se jim vychazi naproti. Ses proste uplne mimo.
    HDK
    HDK --- ---
    Zdravím, zajímal by mě váš názor o technické úrovni a vzdělání v Holandsku v porovnání s ČR.
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    nikdy nezapomenu jak jsem nemohl otevrit zamek u kola a jedina cesta byla ho preriznout a v servisu mi to nechteli otevrit pac si nebyli jisti ze jsem to kolo neukradl. nahodou jely okolo dve jizdni policistky na konich, tak jsem je odchytl a premluvil je at se za me zaruci v servisu a ony mi opravdu pomohly ...dekuji vam damy!.
    nakonec jeste predvedly drezuru a stavely kone na zadni :-)
    MIYU
    MIYU --- ---
    MITSUKO: jo to je tu normalni, jde proste o jednotlivce, co ti rekne ci slibi jeden se pak vetsinou zcela rozchazi s tim co se dozvis jinde ..
    predpokladam ze je to pokutovany, pokuty jsou tu na vsechno, takze to asi nebude chtit rozcvaknout jen tak kde kdo .. ono je to v podstate nezakonny zejo ti umoznit uzivat kolo na ktery nemas doklad, a na to voni sou hodne opatrni
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    MIYU: hahaha dneska me fakt rozsekali - prijdu v pondeli rano, kdy tam ma byt ten chlapik a dozvim se, ze je nemocen a neni nikoho kdo by ho nahradil ,)) hmmm, tak hledam jiny bikestore, ale prijde mi to fakt vtipne, zajimavy pristup. to musi mit na cvakani retezu nejaky specialni prukaz nebo co?
    MIYU
    MIYU --- ---
    MITSUKO: tak super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam