• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    OLIII
    OLIII --- ---
    Má někdo zkušenosti s E106? Musím se v nejbližší době přihlásit k nějaký zdravotní pojišťovně v Holandsku, ale radši bych chodila na preventivní prohlídky a k zubaři v Čechách. Co jsem četla na diskuzních fórech, tak si musím u holandský pojišťovny zažádat o formulář E106 a pak budu mít nárok na zdravotní péči v Čechách. Taky jsem se ale dozvěděla, že většina pojišťoven nechce E106 vydávat. Nějaký tip na pojišťovnu, kde s tím nedělají problémy?
    MIYU
    MIYU --- ---
    se de na houby jo? ja bych sla, mnam .)
    AMANES23
    AMANES23 --- ---
    ad houby, ptal sem se v praci Huga a ten potvrdil ze pokud neponesem z lesa pytle hub a nekdo nas nenahlasi tak je ti uplne koser.
    takze Mutha, v sobotu rano te cekame :)
    MIYU
    MIYU --- ---
    ev. se zajet podivat do naardenu na klasicke dilo .)
    Het labyrint der wereld... - Haag
    http://hague.czechcentres.cz/programma/meer/comenius-labyrinth/
    MIYU
    MIYU --- ---
    VESINA
    VESINA --- ---
    OLIII: tak na houby radsi asi nepujdeme...
    OLIII
    OLIII --- ---
    (jestli tomu teda správně rozumím:))
    OLIII
    OLIII --- ---
    MUTHA: Asi musíš jít několikrát, protože jak praví článek 'Een paddestoel voor een maaltijd wegplukken mag best, dat draagt zelfs bij aan de natuurbeleving. Maar hele zakken vullen, is absoluut verboden.' :)
    OLIII
    OLIII --- ---
    Z fb:

MUSHROOM ALERT!
    Do you like to go into the woods and search for mushrooms? Be careful, because the days that Dutch foresters looked the other way when they saw someone picking mushrooms are over. Our friend Pasqual Streiner got caught near Lage Vuursche with a bag full of them and is now awaiting a hefty fine of probably a couple of hundred euros. So watch out!

Met zakken vol terug naar huis - Archief - VK
    http://www.volkskrant.nl/...f/article/detail/3336922/2012/10/25/Met-zakken-vol-terug-naar-huis.dhtml
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    Zdravim! Hledam spolujizdu Z Prahy do Utrechtu zacatkem pristiho tydne - 15., 16. nebo 17.10. Kdyby nekdo vedel, dejte vedet ,) nebo pokud chcete neco privezt, posta.
    MIYU
    MIYU --- ---
    tak to netusim ja tady byla volit jednou a to s volicskym pasem
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    ahoj, prosim jak je to s volbama do českýho parlamentu? četla jsem že bez voličskýho průkazu to jde taky, ale člověk se musí zapsat na nějakej speciální seznam, minimálně 40 dní před volbama, takže 15. září. Víte někdo jestli už je to teda pase? :D
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    NUSIK: diky za tip
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    KRIVOSH: my jsme sbirali houby kazdej rok, dva tri vylety do lesa, ono se nemusi chodit vickrat, protoze to cloveka rychle prestane bavit cistit, sbirat se to da opravdu kosou, nikdy nebyl zadnej problem
    sbirali jsme v lesich ktery jsou okolo Hoge Veluwe National Park, ne teda samozrejme primo v parku ale v tech navazujicich lesich
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    LOTHEA: heh, dik ... z jinyho zdroje jsem zas dostal odpoved, ze se to nesmi bez explicitniho svoleni majitele lesa, ze je to jinak povazovano za neco jako kradez - ale v konecnym dusledku to vychazi nastejno, ze :)
    LOTHEA
    LOTHEA --- ---
    KRIVOSH: Já bych se sběrem hub byla fakt opatrná. Houby jsou tu chráněné a za sběr hrozí pokuta (podle známých). Jinak sama jsem na vlastní kůži zažila, že mě náhodný kolemjdoucí v lese "upozornil", že bych mohla mít trable s policií, když jsem sbírala nádherné křemenáče...(no ale nech tam ty houby, že jo). Shodou okolností to bylo v lese za Zeistem, takže nedoporučuji, ale kdyžtak tam:)
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    Preposilam dotaz odjinud:

BTW, neskusali ste niekde v Holandsku zbierat huby? (myslim jedle, ale kludne aj tie kuzelne :) )
    Dostali sme echo, zevraj Holandania vo vseobecnosti veria tomu, ze jest sa daju len huby z obchodu, takze to tu nikto nezbiera a je toho vsade a vela ... tak ze ci naozaj, a pripadne aky typ lesov (ehm) vyhladavat...

Pripadne jestli by mel nekdo tip na fleka v okoli Utrechtu, tak budem nejvic radi
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    KRIVOSH: ja taky, ale je to 3 roky zpet
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    KRIVOSH: Ja byla v Utrechtu lehce pres pul roku, tak se ptat muzes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam