• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    OLIII
    OLIII --- ---
    OLIII: Tak si sama odpovim. Kdyz ma clovek doplacet vic nez 45E, tak ho musi podat. No, podavat ho nebudu, pokud mi tady nekdo vylozene nerekne, ze na to belastingdienst stejne prijde a prihodi mi k tomu pokutu (?).
    OLIII
    OLIII --- ---
    Chapu spravne, ze nemusim vyplnovat danovy priznani, kdyz mi neprisel zadnej dopis od belastingdienst? Chtela jsem ho dneska podat, ale na konci mi vyslo, ze mam doplatit 100E, tak bych to priznani radsi nepodavala :-) Na webu se pise

Hebt u geen aangiftebrief voor 2014 ontvangen? Maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan € 14 terugkrijgt? Doe ook dan aangifte.

Takze v zasade, kdyz mi neprisel dopis a necekam, ze mam platit, jsem z obliga?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    MIYU:diky, prima, svoz byl nastesti v te fakture s vodou, takze by to melo byt vse.
    MIYU
    MIYU --- ---
    Jeste se plati svoz odpadu (za 2 osoby/rok cca 350 v odvislosti od velikosti bytu) oboje se da rozlozit do splatek, nic dalsiho uz nastesti neni :)
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    vy z vas kdo bydlite v Holandsku, jake jsou typy dani ktere muzu ocekavat v souvislosti s ubytovanim?

prave nam totiz prisla mestska dan na vodu, je to nemala castka a doted jsem nemel tuseni, ze budeme neco takoveho platit. Uz jsem samozrejme hledal po internetech, takze mam predstavu co nas jeste muze potkat, ale zajimala by me nejaka osobni zkusenost.
    ILUZEE
    ILUZEE --- ---
    Nechystá se náhodou někdo v blízké době na cestu z Prahy do Amstru? Potřebovala bych poslat něco kámošce za příspěvek na benzin.
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    WONDRAS: podle me do jde, ale budes muset prokazat, ze jsi na NL uzemi nepobyval a plynul ti odtud pouze prijem. pokud se ti tohle nepovede, tak asi neuspejes
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    VOJTEK: BSN je novej nazev SOFI, takze je to to samy. Pres formular C to sice jde, ale k tomu potrebuju DigiD a k tomu potrebuju registraci. Dal je jeste takova praveka moznost, kterou jsem zvolil a to vytisknout si formular pro el. podpis a poslat jim ho postou. To jsem udelal, ale cekam odpoved v obalce: Heer Mr... neevidujeme vas v registru blablabla, nemuzeme pomoci, cau....
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    WONDRAS: jakoze mas jen SOFI ale ne BSN? pokud to chapu sparvne, tak to jde pres formular C http://www.belastingdienst.nl/...rn/tax_return_program/tax_return_program_for_non_resident_taxpayers
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    Tusite nekdo, jestli muzu zadat o vraceni dani za rok 2014, kdyz nejsem ani jsem nebyl registrovanej v NL?
    Diky!
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    OLIII: nema to cenu, naopak cim vic clovek prudi, tim vic to odkladaj, mi prijde. A jeste jsou neprijemni. Pritelovi napsali, ze to bude, az to bude.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Jak dlouho má belastingdienst na vrácení daní a jak dlouho to v reálu trvá? Má cenu to nějak urgovat?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    Mate nekdo zkusenost s zadosti o zorgtoeslag? uz jsem si zadost podal, ale zajimalo by me jak dlouho muze tak trvat jeji vyrizeni.

Jinak syry v pohode (4 bochniky ve vakuu, lehce pres 2kg)
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    LOVETHIEF: tak uvidime, dam zitra vedet :)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    MAWRHIS: jojo, byly to takovy ty zavakuovany vykroje z Aldi
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    LOVETHIEF: a měl ho zavakuovaný? jinak teda na internetu jsem jeste nasel hmotnostni omezeni 10 pounds (asi 4.5 kg)
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    no tak pritel letel z NL minulej tyden se sejrem ve velkym kufru. Mel ho dohromady tak pres pet kilo. A zavolali si ho na ferovku na koberecek a dobrou pulku mu vzali, zasrani :-/
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    WONDRAS: ja taky ne, spis jsem se chtel ujistit :)
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    MAWRHIS: tak tohle se podarilo par let zpatky i mne zrovna z NL, takze sejra bych se fakt nebal :))
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    MAWRHIS: Ja zas nevidim duvod, proc by ti meli sebrat smradlavej sejra - pokud to bude mit vahu povolenou pro prirucni zavazadlo. To je jako by si vez drevaky. Nebo se na sejra vztahuje nejaka specialni dan?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    HELA: no znam lidi co leteli z Italie bez pasu, tak nevim nakolik je to relevantni, ale myslim ze to tedy risknu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam