• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAJALAQueer literatura
    Literatura nesoucí témata LGBT, genderových stereotypů, nebo obecně otevřená literatura... Přečetli jste knihu, spadající do této kategorie, která se vám líbila, nebo byste jí naopak nikomu nedoporučili? ♀♀ = ♀♂ = ♂♂
    rozbalit záhlaví
    COLOUR_BLIND
    COLOUR_BLIND --- ---
    první česká kniha o slashi a ovbecně ženské fanfikci: Veronika Abbasová: Fanfikce. Ženská literatura nového věku (2018)
    M4RC
    M4RC --- ---
    LURA: Dokument určité doby ano, neříkám, že se mi nelíbila, ale ... no když nad tím tak přemýšlím, tak ji zkusím otevřít a uvidíme :)
    LURA
    LURA --- ---
    M4RC: Mně přijde zajímavá i teď - jako příběh, jako dokument určité doby, trochu sentimentální, trochu nostalgická. Zařadila bych ji mezi knihy, co jsou na půdě a člověk si je čte o prázdninách, když prší. Je to kategorie, kam bych zařadila třeba i Pollyanu nebo Růži z Kavkazu od Čarské.
    M4RC
    M4RC --- ---
    RUSALKA: také jsem ji četla a také to byla má první lesbická kniha. A vlastně víc k tomu napsat nemůžu, protože se ve mně do dnešních dnů žádný významnější dojem z té knihy nezachoval. Tenkrát se mi líbilo, že čtu něco lesbického, ale dneska už bych ji možná ani nedočetla.
    LURA
    LURA --- ---
    RUSALKA: Mám ji doma - a byla to první knížka na tohle téma, která se mi před lety dostala do rukou. Četla jsem ji nejmíň dvakrát, je pěkná, stou nadčasovostí máš pravdu.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Studna osamění (Well of Loneliness - Radclyffe Hall) je docela hustá knížka. Nečte se to úplně lehce, a to ze dvou důvodů. Je to napsané hodně rozvlekle, takže trvá se některými pasážemi prokousat, a je to trochu depka. Nicméně je to skutečně nadčasový kousek a mnohokrát jsem se v tom našla. Četli jste to tu taky někdo?
    MINIBUBBLE
    MINIBUBBLE --- ---
    omlouvám se za spam.. ale.. přijďte na pride :)
    Prague Pride

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MOJO_RISIN: Virginia Woolf - Orlando, i kdyz nevim, jestli je to presne to co chces. Mmchodem je to i nadherny film [nebo ze bych mel rad kyc] od Sally Potter tusim... konihu prikladam [txt, nevim jake ceske formatovani, za to sorry, kindle to pozere spravne... ted nemam cas... i kdyz zrovna tak nahodne procitam...]


    Mel bych prosbu, kdyby nekdo mel nejakou knihovnicku elektronickych knih k tematu, neadal by volne ke stazeni nekam? Mam chut tohle tema zkoumat ze vsech stran [i z rekneme i nerekneme vedecke i z rekneme odpocinkove]... dekuji vdecne...

    Kdyby bylo potreba nejakej webovej prostor, pripadne, pokud by nekdo k necemu chtel subdomenu domeny kyberja.cz [.org] muzem se domluvit [jak tady padlo, ze by snad nekdo chtel nejaky server na knihy LGBT a potreboval by domenu... stejne to platim a nemam cas na vlastni projekty, tak piste do posty, nebo i sem - book]

    Woolfová - Orlando.txt (410906 B)
    ELLENW
    ELLENW --- ---
    MOJO_RISIN: napadá mě jedině román o vztahu s mužem, který byl ve skutečnosti žena (volně inspirované skutečnou událostí): Jackie Kay - Trumpet (rozhovor s autorkou: http://www.randomhouse.com/boldtype/0499/kay/interview.html)
    MOJO_RISIN
    MOJO_RISIN --- ---
    ahoj, napadá vás prosím nějaká, již existující povídka, báseň či jakýkoli další literární útvar, který by měl za hlavní motiv:

    - setkání s ženou, iluzivní vytvoření hodnot o ní a pak zcela rozdílné zjištění
    - vztah s ženou a poté zjištění, že je to vlastně muž

    díky za tip
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Doporučuji:
    Analogon 61 - - Sdružení Analogonu - knihkupectví Kosmas.cz
    http://www.kosmas.cz/knihy/157770/analogon-61/
    LURA
    LURA --- ---
    RUSALKA: Jestli něco odpočinkového, tak Podzimní příběh, roztomilá kniha :-)
    Williamsová, Karen: Podzimní příběh | Lesbické knihy | Queershop.cz
    http://www.queershop.cz/vmchk/lesbicke-knihy/williamsova-karen-podzimni-pribeh/flypage.tpl.html
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Už sem dlouho nikdo nepsal... Ač mám tuny povinné četby, kterou ryze 'holčičí' knihu byste mi doporučily/nebo i? Chci trochu vypnout a přestat se bavit jen tím, že mám školu a věci kolem..
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    JELENA: jo, invisible monsters je dobra kniha, jak sa clovek dozvie nieco, urobi si nejaku predstavu a za par kapitol len tak nahodi dalsi criepok, ktory tu predstavu dokonale rozbije... :)
    JELENA
    JELENA --- ---
    Zrovna jsem dočetla Neviditelné nestvůry od Chucka Palahniuka. Queer tematika je v tom zastoupená docela dost, i když celý ten román je poměrně bizarní a člověk si to z toho spíš po kouscích vytahuje. Zatím jsem z toho docela vykolejená a nedovedu to nějak "pěkně" shrnout, aniž bych vyzradila většinu zápletky, na níž je pěkné právě to odhalování po (šokujících) kouscích. Každopádně doporučuju, jen si to nechte na nějaké klidnější období, jako knihu na zahnání deprese bych to fakt neviděla :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    Z oblíbeného blogu Stařec a nymfy.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    na 004. je hezký přehled literatury. To by možná chtělo na nástěnku, a pak už "jen" diskutovat :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANGELINE: ale tak Radclyffe našla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam