• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEXIKMikro 4/3 (Micro Four Thirds) - KLUB PRO VŠECHNY ČLENY RODINY!
    Micro 4/3 představuje nový fotografický standard (Micro Four Thirds System standard), který vyvíjí společnost Olympus společně s firmou Panasonic.

    Nový micro 4/3 standard přináší menší těla i objektivy při zachování velikosti snímače 1/2 kinofilmového políčka, a to odstraněním optického hledáčku a zrcátka z těla fotoaparátu podobně jako u Dálkoměrných fotoaparátů. Vznikají tak malé kompaktní sestavy, které mohou těžit z velkého snímače a kvalitních objektivů a pomocí jednoduché redukce objektivy takových legendárních značek minulosti, jako jsou Leica, Zeiss, Contax, Voigtlander.

    Budoucnost ukáže, zdali i Canon, Nikon, Fuji, či Pentax rozšíří řady tohoto exklusivního klubu.

    Zatím se o tom jenom "šušká" ... ;-)

    ODKAZY:
    43 Rumors – Panasonic and Olympus Digital Camera News
    http://43rumors.com/
    Micro Four Thirds
    http://www.four-thirds.org/en/index.html
    dpreview.com/Micro Four Thirds Talk Forum
    OLYMPUS PEN
    PANASONIX LUMIX
    http://e-p1.net/
    rozbalit záhlaví
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: ani ne



    :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: a k mount je pentaxi? neni to bez gripu moc mrnavy na drzeni az budes nit na tom jiny skla?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: teda ty takovej pentaxak:)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Se tu k vam pridam.. k hromade Pentaxu jsem pridal EPL-6 na hrani s 14-42 a ted mam na ceste adapter na K mount :)

    URZA
    URZA --- ---
    Náhodou nevíte jestli se u GH4 dá nějak obejít ten limit omezení videa na 30 minut kvůli EU? Nějaký hack který by to vypnul?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    Ahoj, nepoužíváte někdo "nový" Olympus Workspace ?
    Neumí s olympusími ORF lépe než Zoner Photo Studio X? Zkušenosti, stojí OW za ten čas, než se s ním naučím a vyzkouším?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    nepujcil by nekdo za uplatek (idealne brno) koncem dubna oly bln1 baterku? ne, nechci kupovat neznackovy za 300, bezne pro 3 nemam uziti...
    TESS_
    TESS_ --- ---
    KRISKA: Jo, jenom kvuli kresbe bych si ho neporizovala, ale ten zoom, ten zoom. 14-54 bylo dobre sklo, ale pro me je 14 na spodnim konci malo siroky.
    Podarilo se mi ho nakonec sehnat za peknou cenu, sice ne novy, ale optika v dobrem stavu. Tak si s nim chvili budu hrat a kdyby jako nahodou nevyhovoval, tak ho poslu dal a moc na tom tratit nebudu, jestli vubec. A ten Panasonic 12-60 pujde z druhe ruky sehnat porad dobre, kdyby neco, protoze je to pro Panasonic setak a spousta lidi ho obratem meni za profi Leica 12-60. Ktery teda ma lepsi kresbu a parametry a vsechno, ale pro neprofesionala a konickare to zas tak markantni rozdil neni.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TESS_: zuiko 12-60 swd s redukci jsem mela pujceny, ale s redukci moc tezky do ruky asi krz posunuty teziste... a nevim, zda problem s ostrenim taky nedelala redukce + swd pac ibe zuika mam neswd a ostri lehce pomaleji ale v poho, ta 12-60 teda mela problem... pro me neni tezsi nez 14-54 s redukci, takze OK a sedi lip nez 12-60 s redukci do ruky, takze taky OK. Ja chtela hlavne delsi konec... me treba rozdil v kresbe 14-54 a 12-100 prijde celkem minimalni, ostrost na prvni pohled prakticky stejna, na druhej teda ve prospech 12-100 ale nic co by slo hned poznat kdyz nezkoumas 2 stejny fotky. v kazdym pripade sem chvili zvazovala se ho zbavit, ted rozhodnuta uplne nejsu... vyhovuje mi ten zoom :D
    TESS_
    TESS_ --- ---
    KRISKA: Já jsem používala s radostí 12-60, akorát při přechodu na micro 4/3 jsou problémy s redukcí a následně s ostřením, tak jsem dělala průzkum. 12-100 je hrozně super sklo, profi, krásná kresba, velký rozsah... ale poměr cena / výkon je.. noo... takhle, pokud ho neseženu z druhé ruky za dobrou cenu, zapomenu na něj. Taky je těžký, má skoro půl kila. Místo něj mi na amatérskou fotogradii byl doporučený Panasonic 12-60, a cena je čtvrtinová, rozsah dobrý je lehký. Kresba není nijak zázračná, ale plně srovnatelná se starou 14-54.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KRISKA: odpovim si sama, ale treba nekdo bude resit podobny dilema. Vyhozeny prachy.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Ahoj, jeste bych mela jeden dotaz... mel tu nekdo zuiko 14-54 f2.8 - 3,5 a nepresel na m.zuiko 12-100 f4 ? to stary zuiko je paadni univerzal na moji ryze amaterskou dokumentaci vyletu, ale libil by se mi ten vetsi rozsah bez nutnosti menit sklo... nevim zda sezenu neco na vyzkouseni a osahani.. ale do hor by to moh byt super univerzal...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LEXIK: diky moc :) jupio mam v merku
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    KRISKA: Mám doma neznačkovou baterii "Jupio" a nepozoruji žádný rozpoznatelný rozdíl proti značkové baterii, co jsem koupil společně s fotoaparátem... ( Oly Pen-F)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    šlo mi hlavně o osobní zkušenosti ideálně, u většiny baterií se kompatibilita s nabíječkou neuvádí, což chápu, sem tam je akorát uvedeno, že má svoji + osobní zkušenost se hodí, zda baterie OK nebo radši nekupovat a pořídit origo, případně jak drží kapacitu, nebo která z těch neorigo je OK a kterou značku radši vynechat.
    - seznam bateríí mi neporadí s mým problémem a když člověk už vidí 60x popis kterej vůbec nebere na vědomí v čem to jde nabíjet, tak jako vyhodit do popelnice 600 umím asi i líp... než abych si přinesla domů něco, co mi nejde nabíjet.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Ahoj,
    poradíte prosím, kterou neoriginální BLN-1 baterii tak, aby pasovala do origo nabíječky? Připadně zkušenosti s kapacitou... Děkuju.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    jen tak, když jdu kolem...

    Last update: July 7, 2016
    http://hazeghi.org/mft-lenses.html
    TWARR
    TWARR --- ---
    jsem zase asi zaspal dobu a nevim o kolik let. panasonic wide predsadka DMW-GWC1 nikde neni.
    nema ji nekdo na prodej? :))
    MIRRA
    MIRRA --- ---
    SCHWAB: Toho jsem se trochu bál . Když jsem se na pár inzerátů díval, tak ceny byly podezřele nízké.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MIRRA: uz jsem zkusil dva nakupy. u jednoho objektiv nereagoval na spoust; u druhyho nefungovalo manualni ostreni... ale zkousim to dal, zkousim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam