XMEDA: On v podstatě pro mé focení nijak vyšší není, ta střeva v OM-3 jsou jen v drobnostech odlišná od OM-1 II. Např. fotit 120 snímků/s nepotřebuji. A pro mne vidím u OM-3 dost jednodušší ovládání. Jak s tím tlačítkem CP, tak i s multikolečkem. To moje focení je takové přeskakování, kdy hlavní vyžití mám spíš ve focení na film. No a když pak vezmu do ruky digi, musím dost pracně přemýšlet co a jak mám nastavené apod. U té OM-3 to vidím značně přístupnější. Co se týče toho těla bez gripu (je tam jen ten malý pod pravým palcem), to myslím nebude takový problém, jsem zvyklý na OM-4Ti, kde nemám také nic. Pravda, mám k té OM-1 teď i 40-150/2.8, což je docela kousek, ale to stejně držím levou rukou zespodu, toho se neobávám. A když to dám na stativ, není co řešit.
Musím ale ocenit to tělo OM-1. Když jsem měl ještě E-1, kde to držení v ruce bylo úžasné, tak tady je to možná ještě lepší úchop. Takže fotí se s tím opravdu fajnově. Kdybych neměl ten odklon k analogu a fotil jen s tímhle, asi bych o výměně neuvažoval. Na tu složitost nastavení bych měl víc času si zvyknout.
Takže tak :-)