KRISKA: No nabizet dva objektivy dohromady samo o sobe drasticky srazi nadeji na (rychly) prodej.
To treba nechapu lidi, kteri trvaji na prodani nejake sestavy tela a nekolika objektivu. Me by se z toho treba jeden hodil. Pisu ze ten jeden by stal kolik, ze mam zajem. A borec napise ze to chce prodat jen jako celek. A pak nekolik mesicu snizuje tu cenu celyho setupu az na uroven, ze vazne premyslim, ze to koupim i s vecma co uz mam/nepotrebuju a prodam separatne. Co je k tomu vede?
Vzdycky kazdy objektiv a fotak zvlast. Kdybych tu sadu 12-60 + 50-200 videl, tak me ten 12-60 zajimat nebude. A nekdo jinej by zase rad jen ten malej a nechtel to tele.
Takhle se mi treba doma zbytecne vali druha temer nova K20D s asi 3k nacvakano, DA*16-50/2.8 s mrtvym SDM prepnuty na nahon z tela taky defakto naprd (Sigma 17-50/2.8 je lepsi), ale cela ta sada K20D + DA*16-50 jeste s DA*50-135 stala 12k s kabelou, baterkama a nejakym harampadim. Pritom jen ten samotnej DA*50-135 ma cenu okolo 8-9k.
Ale ne, borec to nemohl prodat zvlast protoze "duvody". Mohl na tom ziskat o 6-7 litru vic bez problemu, kdyby to prodal samostatne.
Taky mi nedavaji smysl takove ty sady stylu: Prodam EM-1 mk.II, 7-14/2.8, 12-40/2.8, 40-150/2.8, 25/1.2, 75/1.8, blesk, filtry, kabela, par baterek a dve nabijecky za 100k "jen jako celek". Kdo to koupi? :D
Na ty inzeraty by sla zpracovat i diplomka z marketingu.