• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYMilitary and outdoor Foods (MRE, BDP,RCIR, etc,,,,) co jist kdyz nejbliszi civilizace je 30km skrz prales?
    PIZI
    PIZI --- ---
    GANBOY: Protein neni nijak extra kaloricky vydatny. Vydatne jsou tuky.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: asi tak... tahat sebou pul kila mrtvy vahy ve varici je pro me neprijatelny....

a tu proteinovku o ktery tu anna pise tak vrele doporucuju- je toho docela kus, taklze kdyz uz si sednete ze to snite tak se toho i najite a neni to jenom hmota, ale i par buraku se tam najde.)
    dobra vec, doporucuji 4 z 5ti hladovcu.)

ANARCHY: kdepak sladky, ja sem pres maso;)
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    PUGUSERES: jj, kondora znam, ale taky znam dost nadavek na nej :-). mam na mysli takovej ten, kde neni potreba motorek, kde se drevo "zplynovava" - dve konzervy s dirama vlozeny v sobe
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    PUGUSERES: pul kila je zbytecne moc tezky
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: dik; jinak co se tyka tabletovanyho lihu - nemam ho rad, nasmradi jeste vic uz i tak smradlavy jidlo :-). premyslim nad zbudovanim nejakeho drivkace (bushbuddy) pro takove pripady 8-)
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    lihac klasickej ,,, www.yate.cz 49 kc
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    NATURELL: foto toho french varice by nebylo pls?
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    GANBOY: jj, penny stove, presne tenhle jsem mel na mysli
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    na jednodenni strilecku si vzhledem k specialni diete beru jidlo z domova, nejlip karbanatky nebo kureci steaky + zeleninovy salaty
    na delsi akce se mi osvedcily proteinovy tycinky od nutrendu, ma to 1700KJ na 85g tycinky s tim ze to neni jen cukr a clovek to travi delsi dobu
    MRE na vikendovku taky beru, ale cim min jich musim snist tim lip, je to fakt zlo, to se ve me zlomilo po Bergetu, kde jsem to zral 5 dnu v kuse
    jinak dobra vec jsou orechy, nejlip "Studentsky mix" z tesca co obsahuje ruzny orisky a rozinky, spousta energie v malym baleni (100g ma 2200KJ) a je to i takovej pamlsek takze to i psychicky podpori
    NATURELL
    NATURELL --- ---
    Já sebou tahám vařiček z francouzksýho MRE, ten jsem si zamilovala, spolu s pytlíčkama cukru, kávy a čaje se vleze do většího dealeráku a neváží nic:)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GANBOY: Aha!
    Tak to potom muzu hledat "müssli Franze Josefa" jak divej a stejne nenajdu... ;-)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ANARCHY: mušle;) "mušlí franze josefa" mala placata plechovka s uzenejma muslema- jednak mi to chutna a druhak musle to je skoro cista bilkovina, takze hodne energeticky vydatne jidlo.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Jinak tedy zcela obecne k jidlu na akce: Pokud pocitam, ze budu celou dobu na nohou a ze si potahnu veskerou svou vybavu ssebou na hrbu, tak se snazim zpravidla vzit si toho ssebou co nejmin co se tyce vahy - tedy zadne sklenicky, konzervy nebo cokoliv s tezkym obalem, a povetsinou vybiram co nejvic kaloricke potraviny s tim, ze pokud akce trva dele nez 24 hodin, tak to jednoznacne doplnuju mussli tycinkama kvuli tomu, aby zaludek mel neco, co v nem aspon trochu nabere objem a chvili to trva nez se to stravi, zbytecne si nicit zdravi, kdyz to neni treba nehlede na to takove zvraceni z vycerpani je podstatne pravdepodobnejsi se scvrklym a prazdnym zaludkem, nez kdyz v nem celou dobu aspon neco je, i kdyz to neni nic kalorickeho...
    Kdyz vim, ze budeme mit nekde pevnou bazi, tak si ssebou samozrejme beru i jidlo na chut... ;-)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GANBOY: Co to je musli Franze Josefa?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MEYHAM: ohledne varice.)
    http://www.metacafe.com/watch/839102/cool_little_miniature_stove/
    tohle je idealni varic do batuzku....

a ja posledni dobou objevuju kouzlo ryb. radsi nez konzervu s kusem hoveziho nebo veprovyho kde je pulka tuku/loje sebou vezmu jednu plechovku sledu v omacce a jednu pixlu musli france jozefa.
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    MEYHAM: ja mam varic ze dvou plechovek od piva a spolu s palivem se mi vleze do hrnku, ve kterym varim a nevazi to skoro nic. proc se bat varice? ;-)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    NATURELL: to zalezi na akci, kdyz jdu na den nekam kropit tak se taky obejdfu s tatrankou ale kdyz nekde smatlam celej den ve fullu tak tu energii proste potrebuju .)
    mre taham hlavne z toho duvodu ze je tam ten ohrivacek jinak bych si zvladl neco obdobneho taky vycarovat sam
    na vikend beru mrecko, pak nejaky energeticky tycinky nejvic se osvedcili sojovy suky, konzervy jsou dost tezky a musi se kvuli nim tahat varic, pak nejaky musli a susenky, beru kus masa trebas uzenej bucek, nejakou jesenku nebo energeticky gel a hroznovej cukr kdyby uz zaludek nic pevnyho nebral :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NATURELL: Ono strasne zalezi na tom na jakou akci jedes, kazdopadne pokud je to vicedenni akce s tim, ze si clovek vsechno nese na zadech, tak optimalizuju na vahu, tedy si beru tak 1 MRE a k tomu maximalne tak na snidani kafe 3v1 a k tomu par rohliku a treba hermelin...
    Na pul/jednodenni akci si beru zpravidla akorat nejake mussli a cokoladove tycinky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam