• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ZABKA: Ta knížka je opravdu dobrá. Mám jí od Vánoc. Je to čtivé a dle mého názoru je to nejlepší kniha napsaná v češtině o Ajurvédě. Těším se na další knihy Od Martiny Ziskové. :)
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    Dr. Martina Ziskova napsala knizku a je mozne si ji objednat pres jeji webove stranky:
    Obchod - Dr. Martina Zisková - Ayurvéda
    http://www.drmartina.cz/obchod.html
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    CONTINUITY: díky za info ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PSYCHOPATICK: je zadaná
    ale nějak jsem se zasekla na tom ještě si ji přečíst ;)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    CONTINUITY: máš jí ještě? :)
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    TERRA: vidavam ji u vietnamcu v zeleninach dost casto, vyzkousej
    TURF
    TURF --- ---
    TERRA: nevim jak v zime, ale da se poridit v holesovicky trznici, ppr zarucene funguje vypestovat vlastni / koupit predpestovanej ;)

ps: taky vam prijde, ze chutna (smrdi) jako plostice?
    TERRA
    TERRA --- ---
    Ahoj,

prosimvas nevite nahodou nekdo, kde sehnat nat koriandru?

Diky:-)
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    CONTINUITY: dekuji moc, hodi se, doplnuji do svych materialu :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    "My jako jedinci tvoříme základ tohoto systému, jenž nám v jistém ohledu vnucuje pesticidy (v malých dávkách každý den, čas od času i velkou dávku najednou při nehodách), ale také nesmírné množství průmyslově vyráběných tabletek, chemických přísad v jídle a ještě mnoho dalšího. Pokud si opravdu myslíme, že něco neodpovídá našemu způsobu života, pak musíme otřást základy tohoto systému, neboť my jsme ti, kdo umožňují jeho existenci.
    (Vinod Verma, Ájurvéda: cesta zdravého života)

Líbí se mi, že prakticky v každé ájurvédské knize je pár výroků či stránek na tohle téma :))...zjevně když člověk studuje ájurvédu, tak fakta o tom, co se okolo nás děje, nemůže přehlédnout :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: co tam nepíše, a je fakt důležité, je, že vátu zvyšují městské aglomerace, všecko to hemžení ;) (sorry jestli to tu už proběhlo)

pročež ji má nějak zvýšenou nebo porušeno kdekdo
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    pěkná definice:

Faktory způsobující nárůst váty:
    Půst, nadměrný tělesný pohyb, chlad, dlouhé bdění, deštivé počasí, stáří, večer, poslední část noci, záliba v suché a předvařené stravě a látkách, které rychle zaplní žaludek a střeva, poranění, ztráta krve, nadměrná sexuální aktivita, strach, nepřirozené držení těla, potlačování přirozených pudů, pocity lítosti a viny (Vinod Verma, Ájurvéda: cesta zdravého života)

----------
    pozor na mylnou interpretaci toho o tělesném pohybu, váty se nemají přehnaně extrémně namáhat, na druhou stranu ale NUTNĚ potřebují denní pohyb. celý den sedět a být aktivní jen v hlavě taky zvyšuje vátu, a tělo váta člověka potřebuje aktivně rozvíjet sílu a pružnost, jinak je slabé a ztuhlé a energie se cyklí právě v hlavě
    imho ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    prodám:

David Frej: Ájurvéda

perfektní stav, 100,-
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    T.T.Rangarajan, Founder, Alma Mater speaks on DINACHARYA - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=e3heEGt9NrE
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    MUTHA:

Knihy od meho mistra Ájurvédačárja Govindadžího - muzes se na ne mrknout na: http://www.omcentrum.cz/ishop/index.php.

Ajurvedske paprsky jsou vyborne, moc mi pomahaji pochopit souvislosti :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MUTHA: Knihy od Vinod Verma
    EGEL
    EGEL --- ---
    jeden mám právě za sebou a byto to fakt dobrý. Prashanti je prostě nabitej :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MISHUGGE: :o)) boží

akorát Prashanti jezdí do ČR max 2x do roka na týden, takže to budou spíš nárazové kurzy
    MISHUGGE
    MISHUGGE --- ---
    jedna informace k Prashantimu, ze školy Buď fit mi napsali, že jsou v jednání právě s Prashantim, takže v blízské budoucnosti, bude u nich otevřen kurz Ajurvéské masáže http://www.budfit.info/
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    CONTINUITY: ahoj, už se ten kurz konal nebo je ještě možné se přihlasit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam