• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ahoj, pls, slysel jsem, ze ajurveda doporucuje na rano nejaka cviceni na rychle zpoceni. Nemate nekdo link nebo knihu, kde by byl popis, a nebo alespon nazev, jeli nejaky?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    ZIVA: Díky moc
    XARGH
    XARGH --- ---
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    LABARCHA: přijde mi fajn kniha Detoxikace od Dr. Freje, jsou tam ruzne lehci pusty na vikend.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj prosím nemáte někdo nějakou knihu od Dr. Vasant Lad? vydal hlavně: Textbook Of Ayurveda několik dílů. Děkuji
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Martina Zisková má taky pěnké stránky. Znám jí osobně a Všem doporučuju :) http://www.drmartina.cz/
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    LABARCHA: Adžvajn mají v Lipanské v pákistánsko-indickém obchodě
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Zisková lepší bych řekla, čtu ji te´d po druhé a je prostě super :))

pls, nějaká podziní očista dle ajurvédy? a nějaky tip, kde sehnat adžvajn v Praze - chtěla bych jít na jisto? díky!! :)
    DRIXIS
    DRIXIS --- ---
    Dostala sem tip na začátky s ayurvedou na tuto knihu - http://knihy.abz.cz/prodej/ajurveda
    Co vy na to dobrá? Nebo ta již zminovaná tady je lepší?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SIMHOR89: nevím, ale zkus recept: rýze osmahnutá s vejci (vrabčí nebo křepelčí), vyvařená v mléce a rozetřená medem a máslem, sníst večer před důležitou nocí, vyzkoušeno :)
    SIMHOR89
    SIMHOR89 --- ---
    prosim pěkně, kde by se dalo u nás nejsnáz sehnat tohle http://trade.indiamart.com/details.mp?offer=3761605834 ??
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Kdybyste někdo chtěli knihu

David Frawley: Ayurveda And The Mind,

zrovna jsem si ji objednala 2x ;-D
    Akutně ji potřebuju k testům do konce června, z Anglie byla nedodatelná, tak jsem objednala z Austrálie, doufaje že stihne dorazit...a teprv dneska ráno mi došlo, že vlastně můžu zkusit ještě Německo ;o)

takže jestli vás někoho zajímá ájurvédská psychologie a energetický a duchovní léčení, bude k mání :)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    KATALINA: Martina Zisková má u nás a na Slovensku jednou za čas přednášky a semináře. Moje sestra byla na jejím semináři ajurvédského vaření a byla nadšená. :)
    KATALINA
    KATALINA --- ---
    tak jsem si do zacatku s ayurvedou poridila zde doporucovanou knihu od MartinyZiskove a jsem nadsena:) mam vazne dobry pocit z jejiho pristupu k veci, ze jde hlavne o prirozenost, pekne bez stresu a s radosti :)
    diky za doporuceni, pridavam se k nemu i ja;)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ZABKA: V Kafkově ul. je nové veganské bistro. :)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ZABKA: Tak to mám kousek a ani o tom nevím.
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    Hlasim ze v Praze na Hradcanske je novy obchod s ayurvedskymi produkty (Siddhalepa) a produkty TCM. ul. Pod Bastami!
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KLUZAU: :) taky chci zajít k pořádnýmu doktorovi zas a zjistit, co mi řekne :))

K tobě - když je váta vyčerpaná, vypadá jako kapha. Na to má Prashanti pěkné tabulky, které imho dávají smysl :) - každý typ, pokud má hodně málo energie, upadá do stavu, kdy působí jako jiný typ. Tuším je to tak, že vyčerpané pitty ztratí zaměření a zůstane jim jen úsilí, takže ta jejich síla jede neefektivně a rozlítaně a vypadají jako váty.... A vyčerpané kaphy, to si nepamatuju, ale vylučovací metodou tipuju, že začnou být vzteklé a podrážděné a působit jako neharmonické pitty....

Takže ty můžeš být váta, co se trochu přetěžuje, a pak musí odpočívat a je zpomalená ... (nebo nemusíš, jen nápad).
    Při chronickém vyčerpání můžeš klidně působit jako kapha skoro pořád....včetně toho, že váta pak může i nabírat tuk, pro "obalení nervů" (ale co si vzpomínám, to nebyl tvůj případ;D).
    Myslím si, že zrovna u těchhle typů určení toho skutečně dominantního není takovej problém. Koukni se na svou kosterní stavbu, ta nelže. Pokud máš pevné, těžké, velké kosti, které potenciálně udrží spoustu hmoty (ať už svalů, tuku nebo vody), jsi kapha. Pokud jsi lehce stavěnej, jsi váta....
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    CONTINUITY:
    doktorka Zitova a i Michel, který tu občas přednáší, tohle zdůrazňují, někdy jsou ty běžné učebnice zkostnatělé. Stejně prý není úplně dobré se řídit zaškrtávacími tabulkami. Měření tepu ayurvédickým doktorem je ale prý moderní, spolehlivou diagnostikou, která v tom může pomoct. Já osobně to chci projít, protože se moje tělo pohybuje mezi kapou a vátou, a tím většinou převažujícím typem si nejsem vůbec jistý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam