• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    Informace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)

Ajurveda.cz - je tam i prehled dalsich odkazu:)
    Ayurveda.cz, ajurvedske centrum Dr. Freje
    rozbalit záhlaví
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    LABARCHA: ca 4, 5, hodiny pred triphalou
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Aoj, take mam dotaz co prosbu o nazor.... budu ted po druhe brat 3mesicni trphalu kuru + LKC, ma smysl k tomu brat jeste Spirulinu? diky :)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    na slase na pate prast jak uhod
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    JUDIY: jako ty bolesti souvisi s psychikou, ale to ze se ti zaniti upon na pate uz je ta vec v akci...rozhodne nasad b komplex, sklenici vody teple rano s himalajskou soli....to be continued
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    ZIVA: je to moje domnenka že je to šlacha - bolest přeci muže byt i psychicka?
    diky diky
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    judiy: jestli te boli slacha, je to spis fyzicky:) zkusim se zamyslet ...
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    Ahoj, potrebovala bych poradit.
    Takže stravuju se dle ayurvedy- jsem vatha pita- takze ted v zime super grounded jidlo. jim 3x denne, piju bylinkový čaje vhodny pro me. Tak jendou za tydne delam netti a pka davam herbal olej. Pila jsem ocet s vodou ale prestala jsem, mela jsem pocit ze mi to spis ted delalo spatne-mozna tou zimou pac v lete je to v pohode.
    Kazdy rano si davam tak 20min jogu nekdy jeste dalsi balancujici cviceni.
    No a pred 2dnema jsem mela nakej partnerskej rozruch-tak jsem out of balance.Respektive zacalo se mi nak navracet takovy to, že rano nepocituju že bych chtela proc vstavat, spala bych i pres den, neco rozdelam a nedokoncim nebo nemam vubec naladu nic delat- rekla bych vatha oveflow.
    Plus posledni mesic mam pocit, že i pres to že rano cvicim tak sem spis min pohybliva, pravidelne mam bolesti v zadech v oblasti pod krkem a taky mam uz 3 tydny zablokovanou asi nejaku slachu na leve noze mezi palcem a ukazovakem. Muze to bejt psychicky - spojeny se zenskou energii....
    No muze to behem par dni prejit ale taky ne....tak prosim date si nekdo 1 a 1 dohromady a napadne vas neco nebo napady na naky veci ktery muzu delat na vetsi vybalancovani?
    Pripadne kdyby si nekdo tady troufnul to se mnou konzultovat vic do hloubky...se ozvete do posty kujuuu
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Jeste muze byt dobry jako uplne prvni vec si dat Agnisaru, to je takovy to zatahovani bricha vestoje :), jukni na nejaky video na youtube, posili Agni, to pry mame v Cechach skoro vsichni nizky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KLUZAU: Dej si deset ashtangovych pozdravu slunci, 5x surya namaskar A, 5x B a mas to :o))

Myslim si, ze nejde ani tak o to, co konkretne to bude, jde o to, aby ses zahral, protahl, nastartoval traveni a hlavne vyloucil toxiny z noci. Zafunguje jakykoliv aerobni cviceni, u kteryho se zapotis :), muzes si zabehat, zatancovat, apod.... Tak nejak v tom smyslu to doporucovaly ruzny knizky, co jsem mela. A mam to stoprocentne overeny z praxe, v podstate je to jasny i bez ajurvedy, pokud se rano poradne rozhybu, je zivotni pocit behem dne uplne jinej, nez kdyz ne :)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ahoj, pls, slysel jsem, ze ajurveda doporucuje na rano nejaka cviceni na rychle zpoceni. Nemate nekdo link nebo knihu, kde by byl popis, a nebo alespon nazev, jeli nejaky?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    ZIVA: Díky moc
    XARGH
    XARGH --- ---
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    LABARCHA: přijde mi fajn kniha Detoxikace od Dr. Freje, jsou tam ruzne lehci pusty na vikend.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj prosím nemáte někdo nějakou knihu od Dr. Vasant Lad? vydal hlavně: Textbook Of Ayurveda několik dílů. Děkuji
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    Martina Zisková má taky pěnké stránky. Znám jí osobně a Všem doporučuju :) http://www.drmartina.cz/
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    LABARCHA: Adžvajn mají v Lipanské v pákistánsko-indickém obchodě
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Zisková lepší bych řekla, čtu ji te´d po druhé a je prostě super :))

pls, nějaká podziní očista dle ajurvédy? a nějaky tip, kde sehnat adžvajn v Praze - chtěla bych jít na jisto? díky!! :)
    DRIXIS
    DRIXIS --- ---
    Dostala sem tip na začátky s ayurvedou na tuto knihu - http://knihy.abz.cz/prodej/ajurveda
    Co vy na to dobrá? Nebo ta již zminovaná tady je lepší?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    SIMHOR89: nevím, ale zkus recept: rýze osmahnutá s vejci (vrabčí nebo křepelčí), vyvařená v mléce a rozetřená medem a máslem, sníst večer před důležitou nocí, vyzkoušeno :)
    SIMHOR89
    SIMHOR89 --- ---
    prosim pěkně, kde by se dalo u nás nejsnáz sehnat tohle http://trade.indiamart.com/details.mp?offer=3761605834 ??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam