DRUDRIGER2: Na tyhle otázky je těžký jednoznačně odpovědět. Není to jen o tom, že jsi Pitta, je to o spoustě dalších faktorů, které neznámí lidi na internetu nemohou znát, o poměru ostatních dvou dóš, o stavu tvého organismu, funkci tvých orgánů a tkání , o tvých aktivitách, o tvém způsobu myšlení, o tvém prostředí, o lidech kolem tebe.... Znovu se mi chce vyslovit, že to není jen o tom jídle, ale úplně o všem ve tvém životě, můžeš mít v životě faktory, které harmonii Pitty ovlivňují daleko víc než chleba.
Takhle na netu mi přijde, že se s jistotou dají říct právě jen ty nejzákladnější, extrémní věci, typu třeba že Pitta nemá moc jíst chilli ;-DD
Spíš pozoruj sám u sebe, co s tebou ta která věc dělá, jestli je ti s ní dobře. Zavařeniny mi připadají ok, pokud nejsou výrazně kyselý, což by pittu zvyšovalo. Chleba podle mně není extrémní potravina, která by pittu ovlivňovala nějak prudce... Kterej je pro tebe nejvhodnější zjistíš nejlépe testováním na sobě :))
Pokud by sis přál takhle přesné konkrétní rady od někoho zvenčí, bylo by podle mně nejlepší osobně navštívit kvalifikovaného ájurvédského lékaře. Ten když tě uvidí a popovídá si s tebou, může ti na takovéhle věci fundovaně odpovědět.