• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    Informace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)

Ajurveda.cz - je tam i prehled dalsich odkazu:)
    Ayurveda.cz, ajurvedske centrum Dr. Freje
    rozbalit záhlaví
    MIBO
    MIBO --- ---
    MLADEE: Tu Supirivicky pastu v kombinaci se Sumudu požívám přes dva roky a zuby se mi od té doby nijak nezhoršily a ani zubař nic netvrdil. Akorát jsem si všiml, že se mi od té doby už nedělají takové vnitřní opárky, které sem dříve párkrát v roce měl v puse. Celkově mi přijdou tyhle pasty takové méně agresivní než naše klasické zubní pasty.

Každopádně bych se jich tedy přinejmenším nebál a stejně si myslím, že důležitější než to čím konkrétně je podstatná kvalita toho mechanického čištění, snad jen právě aby pak ta podpůrná pasta neškodila, což si u klasických past nejsem tak jist. Druhá stránka věci ovšem je, jestli je úplně fajn vozit takové věci denní spotřeby přes půl světa a to stále v hlavě trochu řeším a tak možno pokud najdu českou alternativou, je jednou vystřídám.
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    MLADEE: přímo tuhle jsme doma zrovna dobrali a byla prima. za tu dobu jsem si na ni tak zvykla, že když někdy musím použít klasickou pastu, tak mi vůbec nechutná.
    teď pro změnu zkoušíme neemovou pastu, která je taky výborná.
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    má někdo prosím zkušenost s ajurvedickymi zubnimi pastami? rad bych vyzkousel tuto: http://zubni-pasty.heureka.cz/maharishi-ayurveda-supirivicky-75g/specifikace/#section

diky predem za sdeleni jakekoliv zkusenosti :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DRUDRIGER2: jasný, chápu

my naštěstí třeba tu zahradu máme, a les za barákem, ale poslední dobou cítím, že stejně budu potřebovat trávit alespoň část času někde, kde je víc prány, a čistá voda, k pití, a ke koupání, tj. dál od Prahy

až takové místo objevím a zabydlím, budu to zřejmě nějak střídat - město-příroda, nádech-výdech...:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    mikro-report:
    Organnic-CZTransformační prostor: Dhánurvéda - jóga lukostřelby, jóga záměru a činu
    http://organnic.blogspot.cz/2013/05/dhanurveda-joga-lukostrelby-joga-zameru.html
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    CONTINUITY: no ja bydlim na horach, nejblisi obchod je 5km a prave vietnamci a nemaji ani jablicka a uz vubec ne priklad mrkev, takova spise trafika je to.
    pak je penny 10km a globus 28km kaufland 28km.
    Mam sice hodne veci se sve zahrady, ale ten zbytek sem zistil ze jezdim az do plzne (60km)nebot v karlovych varech() maji velkej prd.
    takze si nevyberes, v praze mas sice dobre obchodky ale nemas tu prirodu kolem a divocinu, vlastni velkou zahradu.

k te slecne...no snad ji je uz lepe,nejaks e snazila na mne namotat tak se s ni moc nebavim radsi.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: Aha, to mě nenapadlo.
    Oukej .), Mně to ještě nikdy nevadilo, naopak, spíš mě to baví, měnit všelijaký zažitý představy...ale tady jsem se z nějakého důvodu trochu kousla ;), takže to je už vyřešené, dobře :))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: chapu, ja myslel spis napsat tem lidem ze svastha co ten modul budou ucit a pozadat je o slevu :) s tim, ze bele bys tu jeji cast zaplatila. jinak myslim, ze neco z tve minulosti jsem ji priblizil ja a omlouvam se pokud jsem tim prekrocil nejakou tvoji hranici. ale odhalit se muze byt ulevne :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: něco za to dám...;)...ale asi jo, asi to tak má bejt :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: hele za to nic nedas :) napis jim to a klidne jim napis, ze treba nemas na zaplaceni celyho kurzovnyho, rekni jim jaka je tvoje situace, jaky mas zkusenosti a proc tam chces jit a jestli maj nejakej navrh jak bys mohla odpracovat cast kurzovnyho (nejakej preklad?) nebo jestli ti muzou dat slevu :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: ještě jsem uvažovala napsat jim, zda by mě tam nechtěli jako živej exemplář člověka, kterej si ájurvédou samoléčil závislosti .)), pro didaktické účely ;D, ale zatím jsem se k tomu neodhodlala
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: Peníze bych nabídla ráda a standardně, ale chtějí za to 480eur, v tuto chvíli se mi jeví 12000 za 5 dní rozpočtově dost náročné. Ale jasně, momentálně plán je snažit se na to do září vydělat, resp. ušetřit :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DRUDRIGER2: Mám to úplně stejně, a to kalorie a spol. už jsem neřešila 20 let ;D...koupit si něco u Vietnamce je výzva, a v polovině případů se pak ukáže, že to byla chyba. Stejně zvláštní, jak 90% sortimentu tvořej drogy - sladký mlsání, slaný chroupání, alkohol, limonády...pak je tam trochu těch nejnekvalitnějších masných, mléčných, pečivových výrobků.....a zdá se, že to asi zákazníci chtějí a většině to stačí, podivuhodné.
    Někdy se snažím koupit si oříšky, ale i ty mají jen výjimečně v poživatelné variantě, obvykle to bývají ty přesolené a pražené na velmi pochybném oleji.
    Ale teda naši noví Vietnamci poblíž mají docela bohatej sortiment dobře vypadající zeleniny a ovoce, dokonce včetně českého česneku, respekt :)))
    V hypermarketu se obvykle pár věcí k jídlu koupit dá, ale kdo tam kvůli tomu má chodit, či dokonce jezdit ? ;D...snášet to prostředí a nekonečnou procházku skrz něj.
    Rozumným kompromisem je pro mně Billa, je přijatelně velká a má přijatelnej sortiment kvalitního jídla. Dřív to býval i Albert, ale v posledních pár, co jsem navštívila, bída teda.
    Ale i to je spíše nouzovka, raději bedýnky, trhy, biokrámy. Prostě žijeme v podivném světě, kde obchody s jídlem většinou neprodávají jídlo, smířila jsem se s tím :)

ad raw restaurace: Aha, tak to byla možná přímo ta slečna, kterou jsem uviděla první, a měla jsem z toho trochu šok, vyhublá na kost, průsvitná, úplnej stín. Pak jsem si říkala, že třeba dělám unáhlený závěry, a je nějak nemocná. Tak doufám, že se naopak už zotavuje a časem bude ok.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: penize? :))
    chtel jsem jit na ten co ted probehl (imunitni system), ale nestihal jsem skolu :)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    no, ja mam kamosku obsluhu zrovna v tej raw restike na zizkove.....
    presla zhurta behem pulroku z masozravce na vegetariana pak vegana a pak na raw, pak to s ni jednou slehlo doma o zem, se probudila v nemocnici az....
    smutnej pripad

jinak ja mam take problem priject do naseho vesnickeho obchudku vientamskeho a neco si tam koupit, ovoce tam nemaji, bio zapomen a tak si koupim ovesne vlocky, orisky a obcas zavinace..... jinak tam k jidlu nic neni....
    REK11
    REK11 --- ---
    CONTINUITY: měl hlad, ale jak furt čte kilojouly a sacharidy a tuky atd...... tak uz je z toho tak zblbej ze fakt nic nedonesl........ Ja uz s nim nesedim a jsem za to rada. on byl ten klasicky fitnes pripad :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    REK11: a proč tam teda chodil ? :)
    REK11
    REK11 --- ---
    CONTINUITY: ja mela kolegu, byla sjem z nej hotova, on jede klasickou nutricni vyvazenou stravu, vice porci denne. Ten dopadl tak,ze kdyz dosel do Globusu,tak tam proste uz nedokazal nakoupit vubec nic.....
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    REK11: Tak, když je člověk v rovnováze, poslouchá sám sebe (a slyší se:). Když je třeba nejistej, a vlastním vjemům nevěří nebo je nevnímá, může poslouchat všechno možné, okolí, knížky, atd., i když to pro něj není přesně to pravé. A když je hodně v nerovnováze, může dokonce sám od sebe dělat pravej opak toho, co mu prospívá.....třeba váty pak celé noci neodlepí nos od počítače a občas u toho snědí sušenku ;)...
    REK11
    REK11 --- ---
    CONTINUITY: to nechápu, fakt ne,když už nic jiného,poslouchám sám sebe ne? Já mám dominantní vatu a třeba taková syrová zelenina-mám po tom větší hlad než před ní a když to dobře dopadne,tak 5 minut nato neskončím na oné místnosti.... Mladší dcerka je na tom stejně. Ex ji bere do sushi baru a ona tam jí pečená kuřata. Starší je pitta,ta se po sushi může utlouct....
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TORUVIEL: vida, tak už vím, co si dát :)), jsem jen nezvolila vhodně pokrm....ale i ta pasta uvnitř cuketových závitků byla výborná :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CONTINUITY: Myslíš tu novou Secret of raw? Tam sem si dala sun burger a bylo to vynikající, zelenina žádná, vypadalo to jak junk food a i to tak chutnalo, dokonalá imitace, i chuťově.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam