• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ahoj, mám praktickou otázku, kterou se mi nedaří googlovat. Udrží se prana v nerez eko termosce na jídlo? Tedy když si ráno uvařím a dám do termosky na jídlo oběd, v poledne tam prána ještě bude? Neprozkoušel jste to někdo?
    AAA_
    AAA_ --- ---
    KAJUSHE: Ahoj. Ja jo, dela to moje kamaradka a muzu jedine doporucit. Nemam sice jine zkusenosti, ale slecna je moc sympaticka a orientuje se v tom co dela. Diagnostika super, vse pak jeste posle emailem, tak to ma clovek hezky prehledne vysvetlene. Je opravdu moc hodna, trpeliva a mila a v pripade jakychkoliv potizi dokaze ochotne pomoct. Doufam, ze ti to trochu pomuze v rozhodovani...
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    NUTRICKA: už jsem našla jídelníček :)
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    ZIVA: díky za tipy :) ořechy jím, ale spíš méně než více. mám teď zásobu vlašáků, tak je začnu více zařazovat.
    REK11: taky díky za odpověď :) je ten jídelníček někde k sehnání? problém s energií taky celkem pociťuju
    REK11
    REK11 --- ---
    NUTRICKA: vata potrebuje zatizit metabolismus. dobre jsou i oleje. jsem z rodiny vyzivare...tzn zrali jsme nizkotucne jogurty, hodbe ovoce , zeleniny, vse vareno na vode a margariny. vysledek sileny. mam problemy se stitnou zlazou a energii, kdyz jim podle jidelnicku od hlosky, tak se citim uplne uzasne. jen se dokopat a dodrzovat to...
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    NUTRICKA: chtelo by to vic decek, ecek, nejake orechy?
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    Celý život se snažím jíst zdravě - jeden z důvodů je i suchá pokožka a ekzém. Jednou jsem si dokonce udělala ajurvédský test, ale nechtěla jsem se smířit s tím, co všechno bych neměla jíst, protože to byly mé oblíbené potraviny. Ale teď po pár letech jsem to zkusila znovu, už s pozitivnějším přístupem a snahou něco změnit. A opravdu mi to celé dává smysl. Mám velkou dominanci váty a ani se tomu nedivím. Držela jsem půsty a jedla hodně čerstvé zeleniny a ovoce. A ze zeleniny jsem si vybírala hlavně rajčata a papriky, ty jsem jedla denně. Teď se zaměřuju podle doporučení na jiné potraviny a hlavně jinou zeleninu, kterou vařím. Ještě nemůžu potvrdit žádné velké změny, protože jsem začala tento týden. Věřím, že celkově se budu cítit lépe, když konečně najedu na jiné, pro mě vhodnější, návyky. Myslíte, že i ta pokožka a ekzém se upraví?
    KAJUSHE
    KAJUSHE --- ---
    Ahoj ,

máte někdo zkušenost s http://www.ajurvedaguru.cz/ ?

Přemýšlela jsem o diagnostice a sestavení jídelníčku, nemám žádné zkušenosti a ráda bych nějak začla.

Dekuji
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    DEADDO: muzu doporucit toto: http://www.ac-masaze.cz/kontakt-masaze-praha jeste donedavna tam byli maseri ze sri lanky, bohuzel uz odjeli ale zaucili kluka, ktery tam ted masiruje (a ayurvede se pry nekolik let venuje) a byla jsem moc spokojena..
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    REK11: jo sorry, překlep, myslel jsem ráno :) dlobnu i brokolici apod..
    REK11
    REK11 --- ---
    tak ona vata kapha muze syrove, nejlepe rano v dobe kaphy, ale je fakt ze to proste nezasyti.
    DEADDO
    DEADDO --- ---
    Můžete mi v Praze doporučit nějakou dobrou ájurvédskou masáž?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Judiy: můj doktor mi říkal, že až se mi zlepší trávení, tak můžu zeleninu občas i syrovou. Myslím že už lepší je, tak se tomu uplně nevyhýbám. Navíc jsem váta-kapha, takže před večerem tomám trochu volnější.
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    KLUZAU: no ale zelenina syrová je rpo vátu taky docela oříšek na strávení...bych doporučila ovocné juice....když už...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je v Brně nějaký dobrý ajur.doktor?
    MIBO
    MIBO --- ---
    MLADEE: Tu Supirivicky pastu v kombinaci se Sumudu požívám přes dva roky a zuby se mi od té doby nijak nezhoršily a ani zubař nic netvrdil. Akorát jsem si všiml, že se mi od té doby už nedělají takové vnitřní opárky, které sem dříve párkrát v roce měl v puse. Celkově mi přijdou tyhle pasty takové méně agresivní než naše klasické zubní pasty.

Každopádně bych se jich tedy přinejmenším nebál a stejně si myslím, že důležitější než to čím konkrétně je podstatná kvalita toho mechanického čištění, snad jen právě aby pak ta podpůrná pasta neškodila, což si u klasických past nejsem tak jist. Druhá stránka věci ovšem je, jestli je úplně fajn vozit takové věci denní spotřeby přes půl světa a to stále v hlavě trochu řeším a tak možno pokud najdu českou alternativou, je jednou vystřídám.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Recovering the Era of Water Medicine through Ayurveda | Matthew Remski
    http://matthewremski.com/wordpress/?p=1717
    REK11
    REK11 --- ---
    INCONOID: jestli se chces procistit, dej si odpoledne hodne syrove zeleniny......(kdybys to nepochopil,tak to prosim te fakt nedelej) Pusty nejsou pro vatu vubec dobry, nevyhovuji ji......
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    INCONOID: jsem Vata a loni jsem parkrat drzel 2 denni pust, ale jedine na zeleninovych dzusech, a i tak mi bylo dost blbe, bolela me hlava a byl jsem strasne napruzeny. Je dost zpusobu jak se ocistit, ted uz davam prednost monodiete prip koprivovemu caji :)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    INCONOID: vata pusty neoceni. kdyz, tak bych doporucila pust ryze voda, mrkev voda, ovocne stavy voda etc. Ja teda castecne vata sem a s pustama a hladovenim mam velky zkusenosti, a uplne to nepomaha s elektrolytickou rovnovahou etc (jsem ted ponekud bezmozek, tak kdyztak v poste)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam