DRUDRIGER2: Mám to úplně stejně, a to kalorie a spol. už jsem neřešila 20 let ;D...koupit si něco u Vietnamce je výzva, a v polovině případů se pak ukáže, že to byla chyba. Stejně zvláštní, jak 90% sortimentu tvořej drogy - sladký mlsání, slaný chroupání, alkohol, limonády...pak je tam trochu těch nejnekvalitnějších masných, mléčných, pečivových výrobků.....a zdá se, že to asi zákazníci chtějí a většině to stačí, podivuhodné.
Někdy se snažím koupit si oříšky, ale i ty mají jen výjimečně v poživatelné variantě, obvykle to bývají ty přesolené a pražené na velmi pochybném oleji.
Ale teda naši noví Vietnamci poblíž mají docela bohatej sortiment dobře vypadající zeleniny a ovoce, dokonce včetně českého česneku, respekt :)))
V hypermarketu se obvykle pár věcí k jídlu koupit dá, ale kdo tam kvůli tomu má chodit, či dokonce jezdit ? ;D...snášet to prostředí a nekonečnou procházku skrz něj.
Rozumným kompromisem je pro mně Billa, je přijatelně velká a má přijatelnej sortiment kvalitního jídla. Dřív to býval i Albert, ale v posledních pár, co jsem navštívila, bída teda.
Ale i to je spíše nouzovka, raději bedýnky, trhy, biokrámy. Prostě žijeme v podivném světě, kde obchody s jídlem většinou neprodávají jídlo, smířila jsem se s tím :)
ad raw restaurace: Aha, tak to byla možná přímo ta slečna, kterou jsem uviděla první, a měla jsem z toho trochu šok, vyhublá na kost, průsvitná, úplnej stín. Pak jsem si říkala, že třeba dělám unáhlený závěry, a je nějak nemocná. Tak doufám, že se naopak už zotavuje a časem bude ok.