• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    JUDIY
    JUDIY --- ---
    KLUZAU: no ale zelenina syrová je rpo vátu taky docela oříšek na strávení...bych doporučila ovocné juice....když už...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Je v Brně nějaký dobrý ajur.doktor?
    MIBO
    MIBO --- ---
    MLADEE: Tu Supirivicky pastu v kombinaci se Sumudu požívám přes dva roky a zuby se mi od té doby nijak nezhoršily a ani zubař nic netvrdil. Akorát jsem si všiml, že se mi od té doby už nedělají takové vnitřní opárky, které sem dříve párkrát v roce měl v puse. Celkově mi přijdou tyhle pasty takové méně agresivní než naše klasické zubní pasty.

Každopádně bych se jich tedy přinejmenším nebál a stejně si myslím, že důležitější než to čím konkrétně je podstatná kvalita toho mechanického čištění, snad jen právě aby pak ta podpůrná pasta neškodila, což si u klasických past nejsem tak jist. Druhá stránka věci ovšem je, jestli je úplně fajn vozit takové věci denní spotřeby přes půl světa a to stále v hlavě trochu řeším a tak možno pokud najdu českou alternativou, je jednou vystřídám.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Recovering the Era of Water Medicine through Ayurveda | Matthew Remski
    http://matthewremski.com/wordpress/?p=1717
    REK11
    REK11 --- ---
    INCONOID: jestli se chces procistit, dej si odpoledne hodne syrove zeleniny......(kdybys to nepochopil,tak to prosim te fakt nedelej) Pusty nejsou pro vatu vubec dobry, nevyhovuji ji......
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    INCONOID: jsem Vata a loni jsem parkrat drzel 2 denni pust, ale jedine na zeleninovych dzusech, a i tak mi bylo dost blbe, bolela me hlava a byl jsem strasne napruzeny. Je dost zpusobu jak se ocistit, ted uz davam prednost monodiete prip koprivovemu caji :)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    INCONOID: vata pusty neoceni. kdyz, tak bych doporucila pust ryze voda, mrkev voda, ovocne stavy voda etc. Ja teda castecne vata sem a s pustama a hladovenim mam velky zkusenosti, a uplne to nepomaha s elektrolytickou rovnovahou etc (jsem ted ponekud bezmozek, tak kdyztak v poste)
    INCONOID
    INCONOID --- ---
    Zdar jaký máte názor na půst pro lidi s převahou váty. Zkoušel jsem nedávno svůj první jednodenní půst, a vůbec mi to nesedlo byl jsem unavenej bylo mi blbě, a hodně jsem zvracel. Následující den byl taky nic moc. Dost mě to odradilo od dalšího experimentování, ale ještě to chci zkusit. Co se týče mé životosprávy tak si myslím že není špatná nepřejídám se nejím žádný junk food apod. (jím vegetariánskou stravu ) a denně praktikuji hatcha-jogu , jaký máte doporučení pro příště a zkušenosti? Díky.
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    MLADEE: jo a taky - i když si dáš na kartáček jenom malinko, tak fakt hodně pění. a je příjemně lehce štiplavá.
    TEJDEN_V_BOTE
    TEJDEN_V_BOTE --- ---
    Já používám klasický práškový - Dant Manjan, z toho prášku normálně cítím jak maká, fakt mi to pomohlo na zuby dost. A hlavně na dásně. Nedokážu si už představit, že bych použil normální zubní pastu.
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    nutricka: diky moc :)
    NUTRICKA
    NUTRICKA --- ---
    MLADEE: přímo tuhle jsme doma zrovna dobrali a byla prima. za tu dobu jsem si na ni tak zvykla, že když někdy musím použít klasickou pastu, tak mi vůbec nechutná.
    teď pro změnu zkoušíme neemovou pastu, která je taky výborná.
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    má někdo prosím zkušenost s ajurvedickymi zubnimi pastami? rad bych vyzkousel tuto: http://zubni-pasty.heureka.cz/maharishi-ayurveda-supirivicky-75g/specifikace/#section

diky predem za sdeleni jakekoliv zkusenosti :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DRUDRIGER2: jasný, chápu

my naštěstí třeba tu zahradu máme, a les za barákem, ale poslední dobou cítím, že stejně budu potřebovat trávit alespoň část času někde, kde je víc prány, a čistá voda, k pití, a ke koupání, tj. dál od Prahy

až takové místo objevím a zabydlím, budu to zřejmě nějak střídat - město-příroda, nádech-výdech...:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    mikro-report:
    Organnic-CZTransformační prostor: Dhánurvéda - jóga lukostřelby, jóga záměru a činu
    http://organnic.blogspot.cz/2013/05/dhanurveda-joga-lukostrelby-joga-zameru.html
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    CONTINUITY: no ja bydlim na horach, nejblisi obchod je 5km a prave vietnamci a nemaji ani jablicka a uz vubec ne priklad mrkev, takova spise trafika je to.
    pak je penny 10km a globus 28km kaufland 28km.
    Mam sice hodne veci se sve zahrady, ale ten zbytek sem zistil ze jezdim az do plzne (60km)nebot v karlovych varech() maji velkej prd.
    takze si nevyberes, v praze mas sice dobre obchodky ale nemas tu prirodu kolem a divocinu, vlastni velkou zahradu.

k te slecne...no snad ji je uz lepe,nejaks e snazila na mne namotat tak se s ni moc nebavim radsi.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: Aha, to mě nenapadlo.
    Oukej .), Mně to ještě nikdy nevadilo, naopak, spíš mě to baví, měnit všelijaký zažitý představy...ale tady jsem se z nějakého důvodu trochu kousla ;), takže to je už vyřešené, dobře :))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: chapu, ja myslel spis napsat tem lidem ze svastha co ten modul budou ucit a pozadat je o slevu :) s tim, ze bele bys tu jeji cast zaplatila. jinak myslim, ze neco z tve minulosti jsem ji priblizil ja a omlouvam se pokud jsem tim prekrocil nejakou tvoji hranici. ale odhalit se muze byt ulevne :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: něco za to dám...;)...ale asi jo, asi to tak má bejt :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: hele za to nic nedas :) napis jim to a klidne jim napis, ze treba nemas na zaplaceni celyho kurzovnyho, rekni jim jaka je tvoje situace, jaky mas zkusenosti a proc tam chces jit a jestli maj nejakej navrh jak bys mohla odpracovat cast kurzovnyho (nejakej preklad?) nebo jestli ti muzou dat slevu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam