• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    Informace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)

Ajurveda.cz - je tam i prehled dalsich odkazu:)
    Ayurveda.cz, ajurvedske centrum Dr. Freje
    rozbalit záhlaví
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BOSSORKA: Raději bych přestala jíst to, co plynatost způsobuje....možná to půjde vysledovat... Tedy alespoň mně to jde vysledovat jednoznačně...:), po čem funguje trávení ok a po čem smrdí....

- Častou příčinou plynatosti je cukr, zejména konzumace sladkého jídla po slaném jídle (když už sladké, tak ájurvéda doporučuje samostatně, mimo časy jídel, nebo nějakou dobu PŘED jídlem....).
    - Další častý zdroj je pšenice, pro mnoho lidí je dobré nejíst ji vůbec.
    - U typu váta může vyvolat plynatost jedení jakéhokoli suchého fastfoodu, typu sušenky, chipsy, pečivo, a vůbec čehokoli co neobsahuje dost vody nebo tuku
    - Známé jsou luštěniny, typ váta je blbě tráví, vhodná je pro něj jen červená čočka a tofu, případně mungo, adzuki, zkrátka měkké, kašovitější, a i tak s mírou (to může být příčina plynatosti u vegetariána či vegana, který na luštěniny spoléhá hodně)
    - Jedení v nevhodnou dobu, například v noci
    - Jedení ve stresu, moc rychle, v nevhodných podmínkách...

Pokud nic z toho nesedí, úprava nepomůže a plynatost jede pořád, tak bych asi šla k odborníkovi, aby zjistil příčinu, je to vážná věc.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    BOSSORKA: certovo lejno do jídla. Plynatost sama ale může znamenat víc věcí
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    jaké bylinky použít proti plynatosti? Triphala?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLUZAU: díky
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    JAZZ: moc mi toho k tomu neřekla, napsala, že se bude plně věnovat psychologicko-energetické práci a že fyzické hledisko už nebude dělat.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLUZAU: můžu se zeptat, proč ukončila spolupráci-k čemu se tedy více přiklání? díky
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Lékař Hloška řekne jen úplné základy. Sice ta jeho doporučení fungují dobře, ale neřeší to komplexně. Z tohoto úhlu pohledu mi přišel lepší i Dr. Frej.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    zkusil jsem oslovit Goerge Easseye z Matrai, ale nereaguje a nevím, zdali vůbec v ČR ještě stále působí.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    TORUVIEL: díky za info, k doktorce jsem chodil, ale vzhledem k tomu s čím začíná se mnou ukončila spolupráci. Nevím co to přesně chce dělat, ale zřejmě je to větší odklon od klasické ajurvédy.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    TORUVIEL: půjdu tam, vyzkouším také
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost s ajurvédským lékařem Pavolem Hlôškou?
    Poradna a škola ájurvédy
    http://ajurveda.sweb.cz
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Doporučuji na základě své zkušenosti, byla jsem u dr.Freje, ten mi přišel čistě fyzicky zaměřený, narozdíl u dr.Martiny jsem měla pocit, že pracuje i na jiných úrovních, celkový dojem z konzultace byl úplně jiný... a jak teď čtu, tak se chce do budoucna věnovat víc těm duchovnějším sférám, viz jeden článek na odkazovaných stránkách týkající se její budoucí práce v roce 2016...

"Během roku 2016, bude-li tento záměr podporován, nabídnu zcela nový ojedinělý směr, a to hlubokou psychologicko-energetickou práci s tělem a myslí založenou na jogických a ájurvédských principech. Toto je směr, který si přeji v budoucnu rozvinout."
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Sháním ajurvédského doktora. Víte o někom v Praze a okolí, který by nepracoval úplně jen fyzicky (byliny, jídlo) ale pojímal to hodně i psychologicky a duchovně? V tomto smyslu nechci chodit za Dr. Frejem ani p. Hložkou.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    TATONKA: díky..
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KLUZAU: je to tam
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    TATONKA: ano, pravda! Jinak ta mapa by měla být kýmkoliv editovatelná.. Mohla bys prosím vyzkoušet jestli Ti funguje?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KLUZAU: Super mapa, díky! jen bych doplnila, že na Husitské je Vegan City, kde mají vždy mezi 20:00 a 21:00 porci "naložsicomůžeš" za 60 Kč. Je to tady: https://goo.gl/maps/8smovhGeXd52.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    CONTINUITY: souhlas, dám tam poznámku: "jsem 192 středního věku, sportuju často i 2h denně" :o)
    Jinak jsem to měl v plánu vyvěsit, dát tam i mapu, teď to vypadá, že možná budu mít prostor. Bylo by skvělé, kdyby se do toho dalo přidávat. Něco vymyslím.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KLUZAU: jinak, moc pěkná mapa :)), plná inspirace, DÍKY :))

Myslím si, že bys to měl zveřejnit ještě někde, kde si to přečte víc lidí :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam