• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KLUZAU: nejlevnější Tulsí někde v obchodě bych vůbec nevěřila. že je to Tulsí ještě neznamená, že je zdravá, náš učitel nás dost vážně varoval před indickými bylinami neověřeného původu

u nás se teda ale pokud vím ani nikde běžně neprodává, takže tento problém odpadá

objednala bych si kilo od Pukky nebo Organic India. cena pak samozřejmě bude oproti malým balením třeba třetinová
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Ahoj, nevíte pls kde sehnat nejlevněji v Praze sypanou tulasí? cca 200g balení?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Prashanti ve Vile Flora:

Deeply Restoring a Woman's Complete Vitality

pondělí 23.5., 18:00
    vila Flora

Practices of the dance of Agni/Soma, of Fire/Nectar, of Metabolism/Nourishment to ensure the highest quality form and function of her body, mind, spirit and dharma purpose.

budu překládat do čj :)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    CONTINUITY: ještě bych dodal, že plynatost může způsobit také váta v nerovnovaze, nebo mě ještě napadá, že u mě se objevila když jsem náhle přešel z fastfood na zdravou stravu a tělo se cistilo.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Triphala je samozřejmě fajn a určitě může být prospěšná
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BOSSORKA: Raději bych přestala jíst to, co plynatost způsobuje....možná to půjde vysledovat... Tedy alespoň mně to jde vysledovat jednoznačně...:), po čem funguje trávení ok a po čem smrdí....

- Častou příčinou plynatosti je cukr, zejména konzumace sladkého jídla po slaném jídle (když už sladké, tak ájurvéda doporučuje samostatně, mimo časy jídel, nebo nějakou dobu PŘED jídlem....).
    - Další častý zdroj je pšenice, pro mnoho lidí je dobré nejíst ji vůbec.
    - U typu váta může vyvolat plynatost jedení jakéhokoli suchého fastfoodu, typu sušenky, chipsy, pečivo, a vůbec čehokoli co neobsahuje dost vody nebo tuku
    - Známé jsou luštěniny, typ váta je blbě tráví, vhodná je pro něj jen červená čočka a tofu, případně mungo, adzuki, zkrátka měkké, kašovitější, a i tak s mírou (to může být příčina plynatosti u vegetariána či vegana, který na luštěniny spoléhá hodně)
    - Jedení v nevhodnou dobu, například v noci
    - Jedení ve stresu, moc rychle, v nevhodných podmínkách...

Pokud nic z toho nesedí, úprava nepomůže a plynatost jede pořád, tak bych asi šla k odborníkovi, aby zjistil příčinu, je to vážná věc.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    BOSSORKA: certovo lejno do jídla. Plynatost sama ale může znamenat víc věcí
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    jaké bylinky použít proti plynatosti? Triphala?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLUZAU: díky
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    JAZZ: moc mi toho k tomu neřekla, napsala, že se bude plně věnovat psychologicko-energetické práci a že fyzické hledisko už nebude dělat.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLUZAU: můžu se zeptat, proč ukončila spolupráci-k čemu se tedy více přiklání? díky
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Lékař Hloška řekne jen úplné základy. Sice ta jeho doporučení fungují dobře, ale neřeší to komplexně. Z tohoto úhlu pohledu mi přišel lepší i Dr. Frej.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    zkusil jsem oslovit Goerge Easseye z Matrai, ale nereaguje a nevím, zdali vůbec v ČR ještě stále působí.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    TORUVIEL: díky za info, k doktorce jsem chodil, ale vzhledem k tomu s čím začíná se mnou ukončila spolupráci. Nevím co to přesně chce dělat, ale zřejmě je to větší odklon od klasické ajurvédy.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    TORUVIEL: půjdu tam, vyzkouším také
    TRESEN
    TRESEN --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost s ajurvédským lékařem Pavolem Hlôškou?
    Poradna a škola ájurvédy
    http://ajurveda.sweb.cz
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL: Doporučuji na základě své zkušenosti, byla jsem u dr.Freje, ten mi přišel čistě fyzicky zaměřený, narozdíl u dr.Martiny jsem měla pocit, že pracuje i na jiných úrovních, celkový dojem z konzultace byl úplně jiný... a jak teď čtu, tak se chce do budoucna věnovat víc těm duchovnějším sférám, viz jeden článek na odkazovaných stránkách týkající se její budoucí práce v roce 2016...

"Během roku 2016, bude-li tento záměr podporován, nabídnu zcela nový ojedinělý směr, a to hlubokou psychologicko-energetickou práci s tělem a myslí založenou na jogických a ájurvédských principech. Toto je směr, který si přeji v budoucnu rozvinout."
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Sháním ajurvédského doktora. Víte o někom v Praze a okolí, který by nepracoval úplně jen fyzicky (byliny, jídlo) ale pojímal to hodně i psychologicky a duchovně? V tomto smyslu nechci chodit za Dr. Frejem ani p. Hložkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam