• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FRONEMA:
    dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu

    muzes tohle tvrzeni necim podporit? mne se totiz nezda.

    JANITA
    JANITA --- ---
    prdele, ja to tady nestiham cist..
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---

    LURA: ještě k tomu strachu... to jako nebudeš mít strach se nechat oplodnit nějakým spermatem nevímkoho? a nebudeš mít strach adoptovat dítě, o kterém nic nevíš , např. jakou mají povahu jeho rodiče, či na jaké jsou intelig. úrovni, či jak vypadali? budeš mít úplně stejný strach, možná ale že když to bude tvůj kamarád, tak budeš mnohem líp vědět na čem jseš ,-)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: ano a nebo uzakonění že GL nesmí vychovávat a mít děti.....at ma společnost na výběr a rozhodne se kterou variantu zvolit
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: jo promiň, já nepochopila to s tou šikanou... někdy se nazadaří, no :)

    To je právě to, ono pokud pár chce vychovávat dítě, tak se k tomu dostane, akorát leckdy způsobem, který není zcela košer (např. lhaní o tom, že je otec neznámý apod.). Neexistencí zákona podporujícího adopci stejnopohlavními páry se nezamezí existenci takových párů, tak proč to tedy právně neupravit.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    a samo jsem GL a mam partnera a seženu si ženu/muže ktery mi doda ostatní a zřekne se rodičovských oprav a ja si smluvně zajistim aby partner mel možnost dohlížet na díte
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: protože při uzavření registrovaného partnerství stát nedovoluje individuální adopci, natož společnou. Teda jeslti dobře uvažuji......Jsem GL a mam partnera a uzavřene reg. partnerství....tím mame zamezeno možnost adpoce, resp. jsem GL a mam partnera ..... zakon nedovolí oboum adoptovat díte
    ale jsem GL a jsem sam, zakon mi "povoluje" individuální adopci dítěte

    http://lgbt.poradna-prava.cz/gay-a-lesbicke-rodicovstvi.html
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    eclectica: ja myslim ze to bylo mysleno jinak... ze stat nema problem s detmy ktere si GL poridi sami tak proc by mel mit problem s adoptovanim. s tim ja souhlasim.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: gayové a lesby samozřejmě dítě vychovávat smějí, jak tě napadlo, že tohle stát zakazuje?

    Přiznám se, že nejsem schopná žádné argumentace, protože nevidím důvod, proč by dítě mělo být "chráněno" před homoparentálními rodičemi. Třeba se toho ujme někdo jný.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Zda se mi že jste Luboba trochu ukamenovaly a nedaly moc možnost se vyjádřit ( jen muj nazor jak jsem to četl)

    Večer me tak napadlo, že je zvlaštní že GL pary si mohou pořídit vlastní dítě. Proste jen si najdou vhodnou "matku či otce" a pak pomocí notáře se postarají o většínu právních věcí a vyhcovavají společně své dítě. Tak na jednu stranu je realné a děje se tak že GL pary vychovávají děti. Na druhé straně zákone nepovoluje GL adoptovat a vychovavat dětí. Není to trochu schizofrenie státu? Pokud říkame, že to negativně ovlivní vývoj dítěte nebo hovoříme o šikaně, tak by mělo být uzakoněno, že žádny GL nesmí vychovávat dítě, mít dítě. Nerozumím tomu, pokud jde o dítě tam by mělo být chraněno ze všech stran, pokud jde o něco jiného, tak by se pomalu mohlo jednat o šikanu GL státem.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: o to markantější je to napřiklad v případě Eltona Johna, který chtěl s partnerem adoptovat HIV pozitivního chlapce z Ukrajiny, který je v jakémsi ukrajinském ústavu pro HIV+ děti.
    Navzdory zákazu díte adoptovat se s partnerem rozhodli, že je budou nadále všemi možnými prostředky podporovat a zajistit dítěti i jeho bratru co nejlepší péči a pomoci najít náhradní domov.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    me prijde fakt divny jak tady nad adopcema uvazutujete. rikate ze dite bde mit (mozna)divny prostredi, ze (mozna) nebude mit vzory a kdesi cosi.
    na muj vkus si (nekteri z vas) neuvedomujete ze dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu a proto nemuzete srovnavat pri uvazovani o tom "normalni" rodinu a homo rodinu ale ustav a homo rodinu...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BLACKSPIRIT: to už mi připadá lepší použít injekční stříkačku s něčím spermatem, než souložit s někým cizím, ale každý to máme jinak, žejo.
    A pak jsou tu ženy, které by prostě kontakt s mužem skutečně nesnesly - není důvod, proč si plození dětí spojovat s traumatem.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA:
    http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/JackChick takovy silenec, ktery vydava vlastni nakladem comics, jehoz hlavnim postavou je Buh trestajici lidi za hrichy homosexuality, hrani dungeons and dragons a katolicismu. To vydava pod nazvem Chick Tracts. Takovy americky Lahola, akorat ze tento umi kreslit.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    LURA: umim si to predstavit i u sebe, kdyby k tomu doslo... a muj muz by byl neplodny, asi ano myslim, ze bych se vyspala s kamaradem... samozrejme nas vztah by musel byt natolik pevny aby tuto "epizodu" ustal... myslim ze nejaky cervik by nemel sanci proti tomu krasnymu detatku, ktery by se oba pak mohli starat a vztah se stejne vytvari az prvni ctyri roky po narozeni, takze s timhle problem neni... a to dite by stale bylo i krvi jednoho toho parnera prece..tak jaky by byl rozdil mezi detmi se kterymi se nekdo se privda/prizeni a nmuseji si na sebe zvyknout a mezi miminem, ktere by omalicka melo jasneho tatu... klidne bych lhala.. uradum do toho nic neni, tohle je ciste vec toho paru.. kdyz uz neco dela, nemuzu pak z toho mit strach..:-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: co to je, Chicks Tracts?
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ZIVA: ja to nepodcenuju, vim ze existujou, ale odmitam to vydavat za "muzsky" a "zensky" chovani, ktere se musi dite v kazdym pripade naucit... plus to proste neni vsude (byt se nehadam, ze to neni rozsireny)...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: to uz sem muzes hazet rovnou Chicks Tracts, podle vseho mistni odmitaci adopci homopary na tyhle rovine nejedou, nastesi.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TMA: taky jsem mela na mysli autisty kteri se adaptuji, asperger je jeste vice "funkcni nez autista". A zrovna proc jenom autisti, jiny handicap je asi "malo sexy". No a o tom zda je rodina standartni ci ne stejne nerozhoduje nikdo jiny nez spolecnost, a je to chyba ty spolecnosti, kdyz odmita neco jako dva lidi co se maji radi, jakyhokoliv pohlavi, vychovavaji dite a fakt ho maji radi. Jinak i kdyby spolecnost sla smerem do haje, smerem k uzavrenosti do sebe, tak to bude taky dost jedno, stejne to ditko bude mit strasne moc prace se zaradit.
    ECLECTICA: No, ten vlevo vypada jako Viewegh zamlada, takze nic moc :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam