• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FRONEMA:
    dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu

    muzes tohle tvrzeni necim podporit? mne se totiz nezda.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: o to markantější je to napřiklad v případě Eltona Johna, který chtěl s partnerem adoptovat HIV pozitivního chlapce z Ukrajiny, který je v jakémsi ukrajinském ústavu pro HIV+ děti.
    Navzdory zákazu díte adoptovat se s partnerem rozhodli, že je budou nadále všemi možnými prostředky podporovat a zajistit dítěti i jeho bratru co nejlepší péči a pomoci najít náhradní domov.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    me prijde fakt divny jak tady nad adopcema uvazutujete. rikate ze dite bde mit (mozna)divny prostredi, ze (mozna) nebude mit vzory a kdesi cosi.
    na muj vkus si (nekteri z vas) neuvedomujete ze dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu a proto nemuzete srovnavat pri uvazovani o tom "normalni" rodinu a homo rodinu ale ustav a homo rodinu...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BLACKSPIRIT: to už mi připadá lepší použít injekční stříkačku s něčím spermatem, než souložit s někým cizím, ale každý to máme jinak, žejo.
    A pak jsou tu ženy, které by prostě kontakt s mužem skutečně nesnesly - není důvod, proč si plození dětí spojovat s traumatem.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA:
    http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/JackChick takovy silenec, ktery vydava vlastni nakladem comics, jehoz hlavnim postavou je Buh trestajici lidi za hrichy homosexuality, hrani dungeons and dragons a katolicismu. To vydava pod nazvem Chick Tracts. Takovy americky Lahola, akorat ze tento umi kreslit.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    LURA: umim si to predstavit i u sebe, kdyby k tomu doslo... a muj muz by byl neplodny, asi ano myslim, ze bych se vyspala s kamaradem... samozrejme nas vztah by musel byt natolik pevny aby tuto "epizodu" ustal... myslim ze nejaky cervik by nemel sanci proti tomu krasnymu detatku, ktery by se oba pak mohli starat a vztah se stejne vytvari az prvni ctyri roky po narozeni, takze s timhle problem neni... a to dite by stale bylo i krvi jednoho toho parnera prece..tak jaky by byl rozdil mezi detmi se kterymi se nekdo se privda/prizeni a nmuseji si na sebe zvyknout a mezi miminem, ktere by omalicka melo jasneho tatu... klidne bych lhala.. uradum do toho nic neni, tohle je ciste vec toho paru.. kdyz uz neco dela, nemuzu pak z toho mit strach..:-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: co to je, Chicks Tracts?
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ZIVA: ja to nepodcenuju, vim ze existujou, ale odmitam to vydavat za "muzsky" a "zensky" chovani, ktere se musi dite v kazdym pripade naucit... plus to proste neni vsude (byt se nehadam, ze to neni rozsireny)...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: to uz sem muzes hazet rovnou Chicks Tracts, podle vseho mistni odmitaci adopci homopary na tyhle rovine nejedou, nastesi.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TMA: taky jsem mela na mysli autisty kteri se adaptuji, asperger je jeste vice "funkcni nez autista". A zrovna proc jenom autisti, jiny handicap je asi "malo sexy". No a o tom zda je rodina standartni ci ne stejne nerozhoduje nikdo jiny nez spolecnost, a je to chyba ty spolecnosti, kdyz odmita neco jako dva lidi co se maji radi, jakyhokoliv pohlavi, vychovavaji dite a fakt ho maji radi. Jinak i kdyby spolecnost sla smerem do haje, smerem k uzavrenosti do sebe, tak to bude taky dost jedno, stejne to ditko bude mit strasne moc prace se zaradit.
    ECLECTICA: No, ten vlevo vypada jako Viewegh zamlada, takze nic moc :-))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jeden ilustrační obrázek. Čistě pocitově to ve mně vyvolává pouze kladné emoce. Jak působí na vás?

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LURA: Nemluvě o značných eticko právních komlikacích, popřípadě nutnosti lhát, když je otec známý...
    LURA
    LURA --- ---
    BLACKSPIRIT: Kdybych byla sama, tak bych to možná taky tak řešila, ale ve vztahu je to jiné - ono nejde tak o těch pár nocí, to se dá zvládnout, spíš o reakci partnera nebo partnerky. A třeba ne ani okamžitou, ale dlouhodobě. I když ti to ten druhý odspouhlasí, může v něm pak hlodat červík a myslím si, že to nemusí dělat dobrotu, resp. já osobně bych z toho měla strach.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MINOS: mam zkusenost s lesbickymi dvojicemi a jejich detmi, jedna dvojice ma dva syny ve veku 14 a 17 let, druha ma 8mi letou holcicku a treti ma dospeleho kluka od jedne zeny a holku 14 a kluka 9 od druhe zeny, kdyz uz resime co na to okoli, tak decka ve skole problemy nemaji, i kdyz se vi, ze maji rodice lesby. pravda, vsechny tri pary ziji v praze.

    v byvale ksolce meho syna vsichni vedeli, ze ziji s pritelkyni, navenek nas dost lidi videlo jako dve lesby, chodili jsme oba na besidky, skolkove akce a tak, nikdy jsem nemel pocit, ze by spoluzaci syna meli nejaky problem s tim, ze ma dve maminky, a to bydlime na malickem meste, kde nas zna kazdy ;-)

    ono nez se vubec dostaneme k uzakoneni adopci, tak uz spolecnost bude natolik daleko, ze to ve skolach nebude duvod k sikane, tedy alespon ne v nejakem vetsim meritku. jen muj nazor.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    LURA: tak to si právě myslím, že bych to asi takhle fakt řešila... jako naprosto vážně ano.. vyspala bych se s nějakým kamarádem... prostě bych na umělý oplodnění nešla a do adopce taky ne... z různých důvodů... jednak bych věděla co od to dítěte můžu očekávat, jaké asi bude, bude z pulky stále moje, pěkně si ho odnosím a porodím, samý pozitiva, jediný negativum jest že bych musela jednu noc (možná víckrát) souložit s kamarádem/ nebo bývalým partnerem...pro nás by to ani nemuselo být nepříjemný,-)
    LURA
    LURA --- ---
    BLACKSPIRIT: Zkus si představit tutéž situaci v hetero rodině. Žiješ s partnerem, kterého miluješ a on tebe, ale partner nemůže mít děti. Vyspala by ses se sousedem, abyste si to dítě pořídili jinak, nebo by ses spíš pokoušela o umělé oplodnění potažmo adopci?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ECLECTICA:

    Současná platná legislativa k NRP je zde http://www.adopce.com/beta/adopce/

    Publikace pro náhradní rodiče vysvětlující základní temata jsou ke stažení tady http://nahradnirodina.cz/ke_stazeni.html

    Zprávy o situaci v ústavech třeba zde http://www.vzd.cz/category/tema/ustavni-pece
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    // přidala jsem na nástěnku témata k diskus, pokud vás něco napadne, přidávejte, totéž platí pro zajímavé odkazy.
    MINOS
    MINOS --- ---
    ECLECTICA:
    ANNIE: Z tohohle uhlu jsem na to nikdy nekoukal. Necham si to jeste projit hlavou :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: kdo myslíš, že by měl rozhodovat o adopcích?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam