• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ECLECTICA: je to pejorativni, si myslim, ze vetsina spolecnosti gay komunitu vnima pouze pres media - tzn jako stylisty, role ve filmech, fotky z ruznych pochodu mimo hranice CR atp... takovy festival je trosku jako policek do obliceje a na to reakce sedi... nevim
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    http://sidovsky.blog.idnes.cz/c/35022/Aneto-dekujeme.html

    (A propos, o těch známých osobnostech u nás taky můžeme podiskutovat. Už jen o tom, zda mají dospívající LGBT vůbec nějaké vzory...)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: článek byl docela hloupý, to je pravda - něco od Janise Sidovského ohledně Anety Langerové a jejího vystoupení na eLnadruhou, zkusím to najít a dám sem link.


    SARAJ: mě hodně zarazilo to "dávání na odiv".
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    ECLECTICA: z jake diskuze to je? Muzes linknout kontext pls?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ECLECTICA: hmmm, proc zrovna ghetto? to ma hodne negativni nadech... spis prislusnost ke kulture,skupine
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI: to smluvní zajištění jsem myslel, že ve školce ho muže vyzvedávat druhy partner, stačí na to souhlas matky atd. Krom když biologický rodič zemře, tak předpokládám že prvni na řadu přijdou rodiče, a idkyz jse vše ok, tak stale dítě je u druhé partnera......samo je to idelaní případ, ale myslím že i pravě...by se dalo zajistit aby dítě dál bylo v opatrovnictví druhého partnera v případě umrtí biologického. Nevím jak, ale šikovnej pravník by to i snad svedl....ale nehadám se že to může být velmi komplikované a hlavně drahé.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Něco tedy nadhodím - z jedné diskuse na iDnes:
    (Docela by mě zajímal váš názor na věc.)

    "Úplně s Vámi souhlasím. Navíc mi moc nesedí celý to vytváření jakési paralelní gay/lesbian subkultury s jejími kluby, festivaly a s hypertrofovanou potřebou veřejně manifestovat sexuální orientaci svou i jiných (tlak na coming-out). Není právě tohle to, čím se sami homosexuálové od zbytku společnosti vydělují a uzavírají se do určitého ghetta? Zajímalo by mne, jak to někteří z nich vidí.."
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZUZKAOU: jasne, tato debata uz jde jinam ;-) svereni do pribuzenstva prave nepovazuji za pomoc rodine, proto j vynechavam ;-) navic u nich to je poste jine, ty hodnoty a tak....ale to neresme ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZUZKAOU: je pravda, že maličko odbočujeme...

    So prozatím téma adopcí na chvíli odložit a věnovat se něčemu jinému? Nějaké návrhy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAWALSKI: ne - právě u těch romských dětí je to velmi podobné, co píšeš. Respektive by ledaskdy stačilo, kdyby je svěřil někomu z příbuzenstva. viz poznámka ZUZKAOU:
    Ale to už je na úplně jinou debatu, do které se moc nechci pouštět, zejmena ne tady.

    A hlavně ústavní děti jsou nejčastější "výrobci" nových ústavních dětí.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZUZKAOU: a to je presne to, co me tolik SERE :(
    vetsina tech deti ( vynechavam romske, neb tam je to jine ), co jsou odebrany ze "socialnich" duvodu, by tam nemusela byt, kdyby stat jen trochu pomohl rodicum zajistit bydleni a stale prijmy :(
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: tety se u nas nevedou, rika ji bud kačí nebo mamí kačí...pritom my mu nikdy nevysvetlovali, co je zena zac, proste at si sam najde osloveni, ktere mu sedi....nedavno prisel, ze se ho deti ve skolce ptaly, co je zena zac, tak rikal, ze "kačenka je prostě kačenka" :ROFL a zena jaksi odmita byt druhou matkou, take to nelamu prez koleno a nechavam je, at si najdou cestu k sobe sami...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: už vidím, jak to v takovém případě někdo vysvětluje dítěti, že "teta" (nevím, jaké doma používáte oslovení), která se o něj roky starala, je vlastně cizí člověk, takže se s ní už nebude vídat. :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LURA: Moment - hlavní kámen úrazu je v tom, že se vůbec tolik dětí do ústavů dostává. Těch skutečně týraných je tam menší část.

    Většina byla odebrána ze sociálních důvodů a zůstanou v ústavech až do 18, protože jednak rodiče nebyli zbaveni práv (nedělali nic, co by k tomu opravňovalo, jen nezvládali výchovu a nebo neuměli zajistit patřičné podmínky), ale už neexistuje způsob, který by jim pomohl zajistit takové podmínky, aby dítě mohlo být někde třeba jen přechodnou dobu. A tyto děti ani nemají šanci či zájem jít do NRP - mají rodiče, ty mají zájem, ale nemají možnost - protože povětšinou selhávají zejména v jednání s úředními institucemi.

    Jenže změna by sebou nesla velmi radikální přestavbu sociálního systému. Která před pádem vlády dokonce na MPSV začala vznikat.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    jn na okraj: pro ty zeny, co by si poridili dite s kamosem, kdyz b byl partner neplodny: a co obracene, dokazete skousnout, ze v pripade vasi neplodnosti by si pritel udelal dite s kamoskou, ta se ho vdala a vychovavali byste ho vy? ciste teoreticky, nediskutujme tu, prosim, o tom, jestli by se kamoska ditete vzdala ;-)

    btw, zajimalo by me, co to znamena "smluvně zajistit, aby partner mel možnost dohlížet na díte"! ciste prakticky, pokud ja umru, moje dite pujde do decaku, protoze:otci ho nedaji, moji bio rodice ho nechteji a moji zene, ktera ho se mnou 2 roky vychovava, ho nenechaji. a jasne vidim, jak dluoho bude trvat, nez soud dovoli adopci lesbicke zene, ktera planuje do budoucna zase s nekym zit.
    LURA
    LURA --- ---
    ZUZKAOU: Ano, to jsi napsala správně "nebo jsou zbaveni rodičovských práv" - a v tom je jeden z hlavních kamenů úrazu. Protože těch dětí volných k adopci by bylo mnohem víc, kdyby nebyly tak debilní zákony na to, co stačí jako projevený zájem o dítě (= kašlu na dítě, ale chci si nechat otevřená zadní vrátka, kdyby jako někdy náhodou - bez ohledu na skutečné potřeby dítěte)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    LUBOB: prosím řekni mi jaké stanovisko vlastne zastávaš ty? nejak jsem ho vytratil....se mi zda že jen negujes ostatní příspěvky a netuším co vlastně obhajuješ
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUBOB: problem je, ze tento metr automaticky LB pary vyrazuje, takze v soucasne dobe - Nazdar bazar
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUBOB: ano, kdyz dovezou 100 housek na kram, tak jich pravdepodobne 100 prodas
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: ne, to nechci.
    Nicméně nastavení toho metru mi připadá poměrně ujeté. Zvlášť v kontextu toho, že mé bývalé sousedce, které umučila vlastní dítě, nikdo nemá právo zabránit v tom, aby si pořídila další (což se taky stalo), kdežto průměrný člověk dítě do péče získá těžko...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam