• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUBOB: ano, kdyz dovezou 100 housek na kram, tak jich pravdepodobne 100 prodas
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: ne, to nechci.
    Nicméně nastavení toho metru mi připadá poměrně ujeté. Zvlášť v kontextu toho, že mé bývalé sousedce, které umučila vlastní dítě, nikdo nemá právo zabránit v tom, aby si pořídila další (což se taky stalo), kdežto průměrný člověk dítě do péče získá těžko...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A pro tvou informaci - existují země, které nemají ústavní péči, tedy 100% přijatých dětí rozdistribuují mezi různé rodiny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUBOB: Panebože ty jsi ale vážně pablb. Jediné co by tě omlouvalo, že nemáš ponětí co je to statistika a pravděpodobnost a jaký je rozdíl mezi aritmetikou a skutečností.

    Takže pokud jsi maximálně vyučen, tak máš na takovuhle ingoranci nárok. Pokud ale máš alespoň maturitu, tak to bude jen o osobních charakteristikách, že se nenamáháš dohledat si informace a raději se tu ztrapňuješ...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: to ale snad nijak nesouvisi s tim jakeho pohlavi jsou rodice. je-li prisny metr, bude prisny pro vsechny. bude-li prisny pro vsechny stejne, bude "uspesnost" ziskani ditete do adopce zavisla na tom, jak je par schopny projit tim metrem. & nechces doufam tvrdit, ze stejnopohlavni pary jsou z nejakych duvodu schopnejsi?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SARAJ: díky, jak říkám, jen jsem to slyšela, doufala jsem, že se objeví někdo, kdo to uvede na pravou míru.


    LUBOB: to nervrdím, jen jsem podotýkala, že adoptovat dítě je velmi náročný úkol. Já bych rozhodně neprošla - trpěla jsem depresemi a na pořádek si zrovna nepotrpím.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ZUZKAOU: skutecne jednoducha & fungujici matematika je to, ze pocet deti sverenych do NRP se zvysi tim, ze se jich do NRP vice preda. kdyz budes mit k dispozici 100 deti, nepredas jich vic nez 100 i kdybys mela zadatelu milion.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ECLECTICA: Rozhodně není nedostatek dětí volných do nějaké formy náhradní rodinné péče.

    Je nedostatek malých, zdravých, bílých dětí bez sourozenců, jejichž biologičtí rodiče či příbuzní jsou plně zbaveni práv a nebo nežijí. Pokud trvám na tom, že chci malé dítě, aby mi nahradilo to které nemůžu mít, tak je proces skutečně složitý (+ ho ještě ledaskde ztěžují absurdní osoby v absurdním systému.)
    Pokud chci pomoci opuštěnému dítěti a toto nemusí splňovat všechny výše uvedené podmínky, tak to bývá výrazně jednodušší.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ECLECTICA: necekane navstevy soc. pracovnic jsou legendou a to nejen u pripadnych osvojitelu... moji mamku takto navstevovala jedna pani po porodu a pak po rozvodu,moc fajn pani, nevlastni otec stejna zkusenost...obe damy na facku a kopanec do pr.... imho statni aparat je v tomto smeru totalne mimo a spis skodi pripadnym zajemcum o osvojeni, pestounskou peci atd. system je bohuzel nastaven na preferovani ustavni pece,ktera je nejen neefektivni co se tyka socializace jednice,ale i jejich pripravu na realne prostredi - na druhe strane je kontrola pripadnych rizikovych rodin prakticky nedostacujici


    k zamysleni take stoji otazka financovani statnich instituci vs pestounske pece atd...ale to uz jsme jinde
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: moment, bavime se o tom, co jsi slysela & o cem nevic, co je na tom pravdy nebo o faktech?
    navic, pokud budes tvrdit, ze stejnopohlavni pary by pokryly ty deti, ktere nejsou svereny ruznopohlavnim rodicum pro jejich nevhodnost, tak tim budes tvrdit, ze stejnopohlavni pary jsou na tom co do vhodnosti mnohem lepe.
    & tohle nevim, jak bys chtela takhle od stolu odargumentovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUBOB: Zvýšením počtu žadatelů se výrazně zvýší pravděpodobnost, že do NRP se dostane více dětí. To je skutečně jednoduchá a fungující matematika (ověř si to na číslech ve státech, kde GLBT osvojení zavedli).
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: ale to není z důvodu, že by nebyl dostatek dětí. Slyšela jsem příběhy o nečekaných návštěvách sociálních pracovnic, které zkoumaly, zda je doma pečlivě uklizeno apod. Nevím, co je na tom pravdy, nicméně na žadateleo adopci se kladou mnohem vyšší nároky, než jaké splňuje průměrný rodič.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FRONEMA: mne ten predpoklad pripada mylny. v ustavech je plno deti, ktere nikdo adoptovat nechce. & jak uz jsem rikal, zajemcu o adopci je vic nez kolika je vyhoveno.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    lubob: predpokladam kdyby kapacitu deti k adopsi pokryly hetero pary tak by byly ty"ustavy" prazdne, ne? z toho vyvozuji ze gl pary by nebraly deti hetero parum ale adoptovaly by deti "navic" ktere by jinak nikdo neadoptoval
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZIVA: já nějak na mužské/ženské chování moc nehraju. Proto díky za "škatulku" queer ;)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ANNIE: jo tak to ano. zensky a muzsky chovani - mam stejne nerada toto.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BLACKSPIRIT: imho podobne situace resi i hetero pary,ktere maji moznost podstoupit umele oplodneni ci projit si cekacim procesem na osvojeni ditete.

    Snad se neseknu,ale byla jsi to ty kdo psal( tech prispevku je tady hafo), ze jedna noc to oplodneni se vyresi... ja ti nevim, sance,ze dojde k oplodneni na prvni pokus je dost mala, tusim, ze pro vetsinu lesbicek i ta jedna noc neni proste mozne reseni a posledni je...kdyz se tedy nechas oplodnit od kamarada,kde mas psano, ze kamarad si nezacne za par let pravne ci jinak narokovat sveho potomka???


    imho pro mne je varianta Gl paru vychovavajici dote prijatelna a nemam s ni problemy
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FRONEMA:
    dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu

    muzes tohle tvrzeni necim podporit? mne se totiz nezda.

    JANITA
    JANITA --- ---
    prdele, ja to tady nestiham cist..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam