• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAJKA: chjo, proč to nemůže být o den později :/
    Duhová čajovna? Co je to zač? :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    jinak v duhove cajovne pravidelne promitaj filmy s queer tematikou.

    Filmový queer večer Od 20:00

    Promítání filmů s L/G tématikou.

    neděle 13.12.: Aimée a Jaguar

    Manželka nacistického důstojníka, válečný Berlín roku 1943 a tajemná židovská dívka...
    (1999, Německo, německy s českými titulky.)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: pro mě to znamená, že se zkrátka identifikuje "jinak" - a jestli je bi, TS nebo cokoli jiného pak už závisí kus od kusu, žeano :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: ono jde rict, ze ten a ten je queer, ale nejdulezitejsi je, jak se citi a identifikuje ten clovek ;-) ja bych se za queer nikdy neidentifikoval, to slovo jako takove mi je cizi...mozna tak cesky ekvivalent "divný" nebo "jiný", to ano ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: Já do queer cpu všechny, kdo jsou LGBT a podivné verze heterosexuálů :)
    As návrh na anketu: taky vím, jak bych hlasovala :D
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: add anketa: ja tedy hlasoval jinak, nez by se hodilo, ale proste skatulky nemam rad a queer si nepripadam, i kdyz splnuji jeji definici jako asi malokdo ;-) takhle anketa: jsem normalni nebo ne, to bych uz vedel, jak hlasovat :lol:
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nová anketa :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI: ale je možné že kdyby příšlo na lamaní chlepba tak by to bylo jinak......jen asi beru takovou vec za normalní.....
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI:to mi pripomína zkoušku na VŠ, když jsem tvrdil, že kolem mě lidi běžně recyklují odpad a docetka mi řekla, že by ji zajímalo kde žiju, že se recyklace nebere za běžnou věc. Nevim neznam moc rodin, kde by to bylo na ostré nože, vlastně kolem mě všichni GL maji pruměrně normalní vztahy.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: ja nevim, jestli jsi hetero nebo homo, z vesnice nebo z mesta, ale v mem okoli neni moc homo lidi, kteri by meli v pohode vztahy s rodici ( myslim v pohode natolik, aby bez debat vnouce oficilane vychovavali oni, chodili si pro pridavky, prihlasili ho do skolky, skoly, a v praxi dite nechali partnerovi toho mrtveho ).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: myslis jako diskuse pod clanky ? Pokud jde o diskuse, vzdycky se ozvou ty nejvetsi magori. Nekde sem o tom cetla njakou teorii proc ty diskuze pod clanky sou takovy jaky jsou. Proste, kdo ma nazor typu: LGBT
    je mi phuka, at se berou a libaji na verejnosti, se neozve.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak jsme si pročetla diskuse k článkům týkajícím se LGBT, které se objevily v našich nejznámějších denících (Blesk a AHA do toho neřadím) v posledních cca 5 letech. Nevím, zda je to tím, že jsou některé z článků starší, nebo zda hraje možnost projevit svůj názor anonymně, nicméně byla jsem opravdu nepřijemně překvapená.
    Většinový názor by se dal shrnout asi takto: "přestaňte nám ty svoje úchylárny cpát" (tj. chovejte se na veřejnosti, jako byste k sobě nepatřili "a omezovat nás jimi" (dokonce se vyskytl názor, že RP ohrožuje tradiční rodinu).

    Jak říkám, výsledky moc povzbudivé nebyly.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI: Vím že ti to prarodiče nemusí udělat atd atd atd, ale mluvil jsem spíše o tom, když cela rodina je v pohodě, což si myslým upřímě není nějaká rarita, I při absenci zákona pro adopci, se dá dítě vychovávat a dá se udělat to že když se jednomu něco staně tak ten druhej o nic něpříjde, ale samo že to všude nemusí fungovat a nebo to muže byt těžší. O školce vím že to funguje.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    SHEALA: hele ja nevim co je "in" media nesleduju, tv nemam... netvrdim ze stat muze za vsechno , zarazi me , ze tyhle veci, ktere byli odjakziva otazkou porucnictvi a osobni volby, kmotra apod. najednou resi soudy a to i v pripadech, kdy to vlastne neni potreba... :/
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BLACKSPIRIT: stat tak obecne moc lidem neveri ve vsem. Teda ono je strasne tedka in bejt libertarian a nadavat jak stat za vsecko muze zejo :-)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    KAWALSKI: skoro z toh vyplyva, ze stat neveri rodicum, ze dokazou sami rozhodovat o osudu svych deti :/
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    KAWALSKI: tohle by me ostatne vyhovalo pro vsechny
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    BLACKSPIRIT: v kanade to tak je, tusim v americe take, tam proste do zaveti napises, komu chces, aby dite bylo svereno a oni to tak udelaji. tady bohuzel :-/
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    KAWALSKI: asi tak podobne,, nikdy nemuzes presne odhadnout co se stane, ale je pravda, ze v tomhle ohledu by asi mel clovek mit moznost rozhodnout neco takoveho jako "porucnictvi" sveho ditete komu urci za vhodne...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAWALSKI: ale verim, ale sama si pripadam jak attention whore proste :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam