• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    WEWERKA: zase na druhou stranu, takhle může předvést partnerské vztahy ve své pestrosti :)

TMA
    TMA --- ---
    BLACKSPIRIT, ZUZKAOU: Tu dvojrozměrnou anketu normální/nenormální exitstují/neexistují jsem spáchal já.

Doufal jsem, že se mi podaří rozdmýchat debatu nad tím, co je normální, abych pochopil, kam patřím v té jednorozměrné anketě s více možnostmi.

Jsem si totiž vědom toho, že jsem divný (ba i divnej), dříve bych bez uzardění prohlásil queer (na to slovíčko jsem narazil někde u Shakespeara a zalíbilo se mi, tam bylo ovšem v základním významu "strange"). Letos či loni mi však došlo, že queer se používá pro LGBT. Rázem si nejsem jistý, zda se s klidným svědomím (a bez vedlejších efektů) mohu stále takto označovat.

Anketa je uzavřena poté co zahlasovali dva lidé (ani jedním jsem nebyl já), můj úmysl s vymezením hranic normálního se nezdařil a já stále nevím, zda se pro mne v druhé anketě hodí spíše Co to vlastně znamená?, Nevím, Ne, Samozřejmě!, S touhle škatulkou na mě nechoďte, Ne, ale tahle oblast mě zajímá nebo Jiné.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KAWALSKI: Neni pro tebe lepsi rikat, ze jsi queer nez vysvetlovat, ze ted jsi TS v lesbickem vztahu, ale casem budes hetero post op TS? :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    V pravach muzou vsichni upravovat nastenku. to asi neni OK ne?
    LURA
    LURA --- ---
    KAWALSKI: I na Žižkově byla některá obsluha hetero - například můj nejstarší syn :-)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    nerozumim ankete... prilis obecna otazka,, ktera vlastne znamena vsechno a nic... mozna fillozoficke tazani...??
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ehm - vědách pochpitelně...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZUZKAOU: pro mě nejčastější výskyt...
    excentričnost například nemusí být znmkou patologie a naopak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Asi vážně prudím, ale ta normalita v jakém smyslu?

Obecně se v psycho-socio věcách používá termín

- normalita jako průměr
    - normalita jako nejčastější výskyt
    - normalita jako ideál
    - normalita jako absence patologie
    - normalita jako požadované minimum
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: To zní dobře.
    Mimochodem, co dát na nástěnku nějaké odkazy na podniky, akce, stránky?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: add duhova cajovna: pokud nekdo pamatuje, byla nejdrive na zizkove, hned u Áčka, pak dlouho nic a pak se presunula na letenske namesti, vedou ji poad ti sami lide, i kdyz ted uz je obsluha i hetero ;-) prvotne cajovna pro L/G, jinak samo pro vsehcny,v kterym tito lide nevadi ;-)
    a v neposledne skvele misto, kde se da zasit na patro a delat cokoli je libo v klidne setmele atmosfere, v teplicku a s dobrym pitim a jidlem ;-) ( a ted jsem nemyslel seksualni aktivity )
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    no, cajovna na letenskym namesti, kde se da pujcit spousta her, hrat hry, a promitaj tam prave zajimavy anime a pak se tam maj pravidelnou sekci queer filmu. proste cajovna, no ;]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAJKA: chjo, proč to nemůže být o den později :/
    Duhová čajovna? Co je to zač? :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    jinak v duhove cajovne pravidelne promitaj filmy s queer tematikou.

Filmový queer večer Od 20:00

Promítání filmů s L/G tématikou.

neděle 13.12.: Aimée a Jaguar

Manželka nacistického důstojníka, válečný Berlín roku 1943 a tajemná židovská dívka...
    (1999, Německo, německy s českými titulky.)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: pro mě to znamená, že se zkrátka identifikuje "jinak" - a jestli je bi, TS nebo cokoli jiného pak už závisí kus od kusu, žeano :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: ono jde rict, ze ten a ten je queer, ale nejdulezitejsi je, jak se citi a identifikuje ten clovek ;-) ja bych se za queer nikdy neidentifikoval, to slovo jako takove mi je cizi...mozna tak cesky ekvivalent "divný" nebo "jiný", to ano ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: Já do queer cpu všechny, kdo jsou LGBT a podivné verze heterosexuálů :)
    As návrh na anketu: taky vím, jak bych hlasovala :D
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: add anketa: ja tedy hlasoval jinak, nez by se hodilo, ale proste skatulky nemam rad a queer si nepripadam, i kdyz splnuji jeji definici jako asi malokdo ;-) takhle anketa: jsem normalni nebo ne, to bych uz vedel, jak hlasovat :lol:
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nová anketa :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI: ale je možné že kdyby příšlo na lamaní chlepba tak by to bylo jinak......jen asi beru takovou vec za normalní.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam