• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    LISTIKUS: no a myslíš že by to nešlo? život je jaký si ho uděláš, i když není stoprocentně "normální" tak každý může být šťastný.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MRNOUS: ja vím že jsem nezodpovědnej a účastním se neprosto nevhodných akcí =o)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    LISTIKUS: to mas z toho, ze chodis na vanocni besidky :)))

    ale jinak chapu ..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    včera jsem byl na vanočním představení ve školce..... A chci byt normalní, tak moc chci byt normalní. Mit syna, postavit dum, zasadit strom, mít hezkou chytrou a rozumnou ženu, normalne se bavit s ostatníma, uživat si své drobné starosti a pořídit si mastercard na vše ostatní.......
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ECLECTICA: myslim, ze asi udelat tlusta cara jde .. napr. muj ex, ktery kratkym vztahem se mnou uznal, ze je teda zenska a ze teda podstoupi operaci, coz skutecne udelal a jiz jako zena se odstehoval do ameriky .. tomu rikam tlusta cara :))

    ja tlustou caru tak napul delam a nedelam .. delam tam, kde si s tema lidma nemam co rict a vlasten jsem ji udelal uz davno (byt to za sovji minulost povazuju, minimalne v tom smyslu, ze to byla jista skola zivota, jak veci nedelat :)), ale co se tyce prechodu z jedne role do druhe a vztahu tech lidi, se kterymi ten vztah bud mit musim nebo chci, tak tam se snazim o jiste premosteni a teprve az to, pokud to, druha strana nebude chtit akceptovat, tak budu delat tlusrta cary :)

    ad skatulka lgbt/queer .. ani nevadi (za lesbu me vetsinou nikdo neoznacuje, a byt me z toho obcas okoli podezriva, me to nevadi, protoze to podezreni neni vubec opodstatnene:) .. asi by me vadilo byt oznacovan za trans, ciste proto, ze to nevyjadruje zadnou podstatu me osobnosti (ale ciste tu prekerni situaci, ktrou musim nejak resit) .. vadi mi byt oznacovan a vniman na holku, navic hetero :)) //ne ze bych mel neco proti hetero holkam :))
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    SHEALA: Já si myslím, že je to každýho věc a že dost lidí se něčemu přízpůsobuje a někam se zařazuje, aby měl kam patřit...ono to asi i může vycházet z vývoje člověka, pračlověk žil v klanu a všichni od sebe odkoukávali chování a přizpůsobovali se tomu, v čemž já vidím ty normy.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: v zivote nedelas jen optimalni rozhodnuti :-) "kecat" nekomu do zivota i s temi nejlepsimi umysly je casto kontraproduktivni. Co kdyz treba, by ji to ze to musi svym pratelum rict, tak strainovalo, ze to nakonec neudela ? Ne kazdy je takovy extrovert. A tohle je vec ktera imho muze bolet tak, ze byt ta holka emo, tak uz asi spotrebovala vsechny ziletky sveta.
    (Neber me zas tak vazne, malo spani + moc kafe) Ale proste, si to chce resit po svym, jezismarja proc se kazdej musi prispusobovat njakym normam ? A i LGBT maji normy a stereotypy a vubec.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: já tomu rozumím, ale minimálně bych byla pro, aby dotyčná zvážila, zda je to opravdu optimální postup.
    Jenže já samozřejmě nemám v ruce žádné argumenty, jak se říká, v jejích mokasínách jsem neběhala, žejo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: jasny, ale ono je to lip snesitelny kdyz se nekdo odstrihne sam, mnez kdyz mu pak nekdo, o kom si myslel ze je kamarad, vrazi nuz do zad, a jeste ho v nich otoci. svet neni fer.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: no, to ja take ne :-/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: ona dotyčná psala právě o tom, jak postupně odstříhává všechny ze života. Chápu, že ji k tomu asi žene nějaká psychická trýzeň, ale připadá mi to vůči okolí docela nefér. Rozhodně bych nechtěla přijít o kamarádku proto, že je z ní najednou kamarád...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: add tlusta cara: jde to, ale tezko, clvoek by musel opustit VSECHNO, co ho spojovalo s minulym zivotem, tedy i rodice, kamarady, bydliste, paci, partnera, deti....a to je dost dobre docela nerealne, navic ne kazdy to chce opustit. ja treba uz z podstaty veci proste minuly zivot opustit nemohu. mam dite, jasne, mohu byt nekdy v budocnu jeho otcem, pokud projdu premenou, ale porad bude mit syn druheho otce.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ROMANAMI: tak me, jelikoz mam porad zenske telo a lide me znaji hlavne jako matku meho syna, take dost vadi byt oznacovan za lesbu a to proto, ze se tka necitim. jenze vysvetlete lidem, ze kdyz mam zenske telo a ziji se zenou, tak nejsem lesba. max tak to uhraju na bisexuala, ale i tak, nastve to :-/
    TMA
    TMA --- ---
    ECLECTICA: Já to bral jen jako teoretické cvičení. Jak by se měl správně rozhodnout v takové situaci Laplaceův démon (který "ví" všechno")
    LURA: Lepší anketa by měla příliš mnoho rozměrů: musela by počítat s leváctvím, sebe identifikací, XX vs. XY, hovořilo by se v ní o dominantní ruce, ... Nakonec by z toho byl guláš, který by byl úplně k ničemu.

    S tou skleničkou je to zajímavé: talíř i skleničku mám v levé ruce, v pravé utěrku, u talíře se hýbe jen utěrka, u skleničky se hýbou současně obě ruce. Lžičky a příbory mám někdy v pravé ruce, utěrku v levé a pohybuju příbory proti utěrce, jindy mám utěrku v pravé ruce a levá podává jednotlivé kousky do utěrky, která je objede.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ROMANAMI: to samozřejmě ano. Jenže já se tak prostě necítím. Vlastně jsem spíš na kluky, jen teď momentálně chodím s holkou. Jenže většinou se mi to nechce vysvětlovat, dělat ještě větší zmatky.
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    LA_BETE: já se možná zeptám hloupě, ale proč ti to vadí ? být L je nějaká ostuda či hanba ? Já si bláhově myslela že tak jako tak je jedna lidskou bytostí a má stejná práva jako "normálové"
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LA_BETE: právě proto mi "škatulka" queer připadá tak nějak vhodnější, protože zastřešuje poměrně rlznorodou směsici jedinců, kteří to prostě mají "hozené" jinak, než je běžně zažito.

    Mně třeba připadá docela hloupé takové to dělení na butch a femme a kdoví co... jako kdyby se člověk nutně musel cpát do takové škatulky...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ECLECTICA: tak mě třeba vadí být zařazena do škatulky lesba, přestože chodím s dívkou, protože se tak moc necítím. Navíc mám hodně klučičích koníčků a pak mám pocit, že si mě lidi spojují s těmi stereotypy, což je mi nepříjemné.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: já jsem četla o případu, kdy muž prošel přeměnou, manželství bylo rozvedeno a po čase dotyčný pár uzavřel RP :)

    Díky za tip na film.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam